belépés∆

Sugar & Spice (Sugar & Spice: Fuumi zekka) (2006)

Sugar & Spice (シュガー&スパイス 風味絶佳) (2006)

Sugar & Spice (Sugar & Spice: Fuumi zekka) (2006)

iMDB

A film egy 17 éves diák, Yamashita Shiro találkozását mutatja be a Szerelemmel. Shiro a gimnázium elvégzése után nem akar egyetemre menni, hanem inkább egy benzinkútnál kezd dolgozni, aminek a szülei nem örülnek túlságosan. Egyik napon a kúthoz egy új alkalmazott jelentkezik munkára, a fiatal és gyönyörű Watanabe Noriko, akivel Shiro hamarosan közelebbi barátságot is köt, köszönhetően a meglehetősen furcsa, elamerikaiasodott nagymamájának. A románc tökéletesnek is látszik, de ahogy az már az ilyen sztorikban lenni szokott, feltűnik a lány exbarátja és Shiro hamarosan egy másik érzéssel is kénytelen lesz megismerkedni.

Sugar & Spice (Sugar & Spice: Fuumi zekka) (2006)

Nakae Isamu filmje tehát a romantikus filmek klasszikus felépítését követi és ennek megfelelően a világon semmi meglepő dolog nincs benne. A filmet Yamada Eimi Fuumi Zekka című könyve alapján készítették, a rendező pedig igyekezett a körítés terén a legjobbat kihozni magából. A főszerepekre nagyszerű fiatal színészeket szerződtetett, Shiro-t Yagira Yuuya (Nobody Knows, Shining Boy & Little Randy) alakítja, Noriko-t Sawajiri Erika (Pacchigi, Shinobi, The Mamiya Brothers), a nagymama fiatal fickóját a taiwani Bo-Lin Chen (Blue Gate Crossing, Silk), míg a 70 éves nagymamát Natsuki Mari (Samurai Fiction, Ping Pong). A nevekkel tehát semmi baj, azonban a kivitelezés finoman szólva sem a legsikeresebb. Már az életkorok ábrázolásánál is látszik ez, például Yagira a film forgatásakor alig múlt el 16 éves, láthatóan fiatalabb, mint az a szereplő, akit alakít, míg a 70 éves nagymamát egy 54 éves színésznő játsza. De ezek tulajdonképpen apróságok, ezeknél jóval komolyabb gondok is vannak a filmmel.

Sugar & Spice (Sugar & Spice: Fuumi zekka) (2006)

A történet legeleje úgy indul, mint a gagyi tinivígjátékok, látunk pár kamaszt, akik éppen a szexualitással ismerkednek, valamint egyáltalán nem tudnak mit kezdeni az érzelmeikkel. Aztán szinte egyik pillanatról a másikra átvált a film romantikusba és az addigi szereplők szinte teljesen eltűnnek, helyükbe pedig a benzinkutas románc lép. A kezdetben sem vágtató tempó pedig ugyanezzel a lendülettel lelassul és ezáltal ahogy halad a történet előre, egyre inkább unalomba fullad, főleg onnantól kezdve, hogy a lány exbarátja belép a történetbe.

Sugar & Spice (Sugar & Spice: Fuumi zekka) (2006)

A film technikai kivitelezése egy az egyben olyan, mint a japán tévésorozatoké (végülis a Fuji Television égisze alatt készült). Sajnos a történet is azokat idézi, de ami feszesnek hat egy 45 perces epizódban, az ebben a két órás filmben nagyon kevéske, ráadásul mivel semmi meglepő nincs a sztoriban, a vállalkozó kedvű néző hihetetlen unalmaknak néz elébe. Ennek következtében nyugodt szívvel ki lehet hagyni, maximum beletekergetni érdemes, megnézni az abszolút amerikanizálódott nagymamát (jópofa figura, valószínűleg egész izgalmas filmet lehetne ráépíteni a karakterére), megbizonyosodni arról, hogy Sawajiri Erika valóban nagyon csinos (bár ezt más filmjeiben is meg lehet tapasztalni), elgondolkozni azon, hogy a japán benzinkutaknál látható munkások mire mennének egy magyar kútnál, valamint megnézni, hogy hogyan válik a Fuji hegy romantikus mítosszá. Viszont erre a történetre teljesen felesleges két órát elpazarolni.

Hozzászólások   

#1 fea 2007-04-19 00:55
Én szerettem a filmet, magával ragadott a hangulata. Engem pont az öreglány iritált nagyon, főleg azzal a szörnyű angol kiejtésével. Erika Sawajiri gyönyörű, Yagira Yuuja is nagyon jól játszik, a történet viszont ott tényleg leül rendesen, ahol mondtad, a vége viszont megint csak bejött. Én tehát élveztem, bár a romantikus történetektől általában sosem várok túl sokat, így többnyire meglepően jól szórakozom :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Fate (2008)

Fate (2008)

2008 minden tekintetben a sötét hangulatú, a várost nem éppen pozitív színekben feltüntető, a társadalom perifériájára szorult emberek életét bemutató alkotások éve Hongkongban. Már eddig is jópár hasonló filmet boncolgattunk itt az oldalon és most...

Save The Green Planet (Jigureul jikyeora) (2003)

Save The Green Planet (Jigureul jikyeora) (2003)

   iMDB  Lee Byeong-gu (Ha-kyun Shin) a barátnője, Soo-ni (Jeong-min Hwang) segítségével elrabolja egy gyógyszergyár vezérigazgatóját, bizonyos Kang Man-shik (Yun-shik Baek) nevű urat, mert azt feltételezi róla, hogy az Andromédáról érkezett földönkívüli. Lee nyilvánvalóan őrült, bár...

Sexy Teacher (Nuga geunyeo-wa jasseulkka?) (2006)

Sexy Teacher (Nuga geunyeo-wa jasseulkka?) (2006)

Sexy Teacher (Nuga geunyeo-wa jasseulkka?) (2006)iMDBVegyünk egy rendkívül realisztikus alaphelyzetet, azaz egy tűzvörös Infiniti sportkocsival közlekedő, kihívóan öltözködő, gyönyörű hölgyet, aki valamilyen fura oknál fogva tanárnő szeretne lenni és az 1 hónapos gyakorlati idejét a...