belépés∆

Sugar & Spice (Sugar & Spice: Fuumi zekka) (2006)

Sugar & Spice (シュガー&スパイス 風味絶佳) (2006)

Sugar & Spice (Sugar & Spice: Fuumi zekka) (2006)

iMDB

A film egy 17 éves diák, Yamashita Shiro találkozását mutatja be a Szerelemmel. Shiro a gimnázium elvégzése után nem akar egyetemre menni, hanem inkább egy benzinkútnál kezd dolgozni, aminek a szülei nem örülnek túlságosan. Egyik napon a kúthoz egy új alkalmazott jelentkezik munkára, a fiatal és gyönyörű Watanabe Noriko, akivel Shiro hamarosan közelebbi barátságot is köt, köszönhetően a meglehetősen furcsa, elamerikaiasodott nagymamájának. A románc tökéletesnek is látszik, de ahogy az már az ilyen sztorikban lenni szokott, feltűnik a lány exbarátja és Shiro hamarosan egy másik érzéssel is kénytelen lesz megismerkedni.

Sugar & Spice (Sugar & Spice: Fuumi zekka) (2006)

Nakae Isamu filmje tehát a romantikus filmek klasszikus felépítését követi és ennek megfelelően a világon semmi meglepő dolog nincs benne. A filmet Yamada Eimi Fuumi Zekka című könyve alapján készítették, a rendező pedig igyekezett a körítés terén a legjobbat kihozni magából. A főszerepekre nagyszerű fiatal színészeket szerződtetett, Shiro-t Yagira Yuuya (Nobody Knows, Shining Boy & Little Randy) alakítja, Noriko-t Sawajiri Erika (Pacchigi, Shinobi, The Mamiya Brothers), a nagymama fiatal fickóját a taiwani Bo-Lin Chen (Blue Gate Crossing, Silk), míg a 70 éves nagymamát Natsuki Mari (Samurai Fiction, Ping Pong). A nevekkel tehát semmi baj, azonban a kivitelezés finoman szólva sem a legsikeresebb. Már az életkorok ábrázolásánál is látszik ez, például Yagira a film forgatásakor alig múlt el 16 éves, láthatóan fiatalabb, mint az a szereplő, akit alakít, míg a 70 éves nagymamát egy 54 éves színésznő játsza. De ezek tulajdonképpen apróságok, ezeknél jóval komolyabb gondok is vannak a filmmel.

Sugar & Spice (Sugar & Spice: Fuumi zekka) (2006)

A történet legeleje úgy indul, mint a gagyi tinivígjátékok, látunk pár kamaszt, akik éppen a szexualitással ismerkednek, valamint egyáltalán nem tudnak mit kezdeni az érzelmeikkel. Aztán szinte egyik pillanatról a másikra átvált a film romantikusba és az addigi szereplők szinte teljesen eltűnnek, helyükbe pedig a benzinkutas románc lép. A kezdetben sem vágtató tempó pedig ugyanezzel a lendülettel lelassul és ezáltal ahogy halad a történet előre, egyre inkább unalomba fullad, főleg onnantól kezdve, hogy a lány exbarátja belép a történetbe.

Sugar & Spice (Sugar & Spice: Fuumi zekka) (2006)

A film technikai kivitelezése egy az egyben olyan, mint a japán tévésorozatoké (végülis a Fuji Television égisze alatt készült). Sajnos a történet is azokat idézi, de ami feszesnek hat egy 45 perces epizódban, az ebben a két órás filmben nagyon kevéske, ráadásul mivel semmi meglepő nincs a sztoriban, a vállalkozó kedvű néző hihetetlen unalmaknak néz elébe. Ennek következtében nyugodt szívvel ki lehet hagyni, maximum beletekergetni érdemes, megnézni az abszolút amerikanizálódott nagymamát (jópofa figura, valószínűleg egész izgalmas filmet lehetne ráépíteni a karakterére), megbizonyosodni arról, hogy Sawajiri Erika valóban nagyon csinos (bár ezt más filmjeiben is meg lehet tapasztalni), elgondolkozni azon, hogy a japán benzinkutaknál látható munkások mire mennének egy magyar kútnál, valamint megnézni, hogy hogyan válik a Fuji hegy romantikus mítosszá. Viszont erre a történetre teljesen felesleges két órát elpazarolni.

Hozzászólások   

#1 fea 2007-04-19 00:55
Én szerettem a filmet, magával ragadott a hangulata. Engem pont az öreglány iritált nagyon, főleg azzal a szörnyű angol kiejtésével. Erika Sawajiri gyönyörű, Yagira Yuuja is nagyon jól játszik, a történet viszont ott tényleg leül rendesen, ahol mondtad, a vége viszont megint csak bejött. Én tehát élveztem, bár a romantikus történetektől általában sosem várok túl sokat, így többnyire meglepően jól szórakozom :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Kiyoshi Kurosawa (interjú-részletek)

Kiyoshi Kurosawa (interjú-részletek)

Kiyoshi Kurosawa                                 (interjú-részletek)   "Nem hiszem, hogy a fröcskölő vér, vagy a sikoltozás valódi félelmet teremt. Sokkolóan hathatnak, de ez nem igazi, tiszta rémület. Akkor tartok egy horrorfilmet valóban hatásosnak, ha jóval...

Violated Angels (Okasareta hakui) (1967)

Violated Angels (Okasareta hakui) (1967)

A japán filmrendezők egyik legbetegebb elmével bíró tagja, egyúttal a pink filmek koronázatlan királya, Wakamatsu Kouji élénken érdeklődött a sorozatgyilkosok lelkivilága iránt és többször is valóban megtörtént rémtettek szolgáltak egy-egy forgatókönyvének forrásául. Ezek egyike a...

Bang Rajan 2 (2010)

Bang Rajan 2 (2010)

A Bang Rajan a thai filmgyártás első olyan nagyszabású kísérlete volt, amivel megpróbáltak kitörni az elszigeteltségből.

Color of Pain (2002)

Color of Pain (2002)

Color of Pain (2002)iMDBSam Leong akciófilmje tulajdonképpen csak egy a Hongkongban futószalagon készülő egyszer nézhető, szabványunalmas piff-puffok közül, azonban egy-két apróbb érdekesség miatt azért érdemes róla megemlékezni. Ezek közül pedig talán a leginkább figyelemreméltó az,...