belépés∆

The Shopaholics (Jui oi nui yun kau muk kong) (2004)


The Shopaholics (Jui oi nui yun kau muk kong) (2004)

iMDB  

Fong Fong-Fong (Cecilia Cheung) kóros vásárlási mániában szenved és emiatt elveszti az állását és orvoshoz megy. Még mielőtt odaér, találkozik egy kóros döntésképtelenségben szenvedő emberrel, Choosey Lee-vel (Lau Ching Wan), akiről később kiderül, hogy valójában ő a doki. Elszegődik nővérnek a dokihoz, közben találkozik egy kóros spórolásban szenvedő Richie Ho nevű illetővel (Jordan Chan). Később bekerül a képbe Ding Ding-Dong (Ella Koon), a doki volt barátnője, aki viszont minden probléma elől az öngyilkosságba akar menekülni. Természetesen rajtuk kívül az összes többi szereplőnek is van valami baja, azok nélkül nem lenne kerek a sztori, ami amúgy arról szól, hogy négyüket „Kína legjobb pszichiátere” próbálja kigyógyítani a nyavalyáikból és megpróbálja rávezetni őket, hogy melyikük kit is vegyen feleségül/férjül.

HK romantikus vígjátékhoz méltóan itt is nagyon kisarkított szereplők vannak, a poénok a fárasztó (sajna ebből van jóval több) és a nagyon jó között ingadoznak (kedvencem a doki meg a kűzdősportok témája), a szereplők aranyosak, szóval aki vevő az ilyesmi stílusú filmekre, az ebben sem fog csalódni, még azzal együtt sem, hogy a film nem egy nagy durranás.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Retribution (Sakebi) (2006)

Retribution (Sakebi) (2006)

IMDb  Kiyoshi Kurosawa filmjeiről szerfölött nehéz feladat írni. Mutassam be a cselekményt? Kevés. Írjam le, miről is akar szólni? A fene tudja. Magasztaljam a színészeket és a rendezőt? Felesleges.

Castle of Owls (Ninja hicho fukuro no shiro) (1963)

Castle of Owls (Ninja hicho fukuro no shiro) (1963)

    A polgárháborús időszak mindig kedvenc területe volt a japán filmeseknek. Szamurájok, daymiók, parasztok és nindzsák harcai bőséges anyagot szolgáltattak a forgatókönyvíróknak. Ezúttal a nindzsáké lett a főszerep.

City Without Baseball (Mou ye chi sing) (2008)

City Without Baseball (Mou ye chi sing) (2008)

   A 2008-as hongkongi felhozatal egyértelműen legeredetibb darabja a City Without Baseball, ami olyannyira meglepő alapokon nyugszik, hogy még az Ann Hui évenkénti díjazására szakosodott Hong Kong Film Critics Awards-on is feltűnést keltett, gyorsan be...

The Treasure Hunter (Ci Ling) (2009)

The Treasure Hunter (Ci Ling) (2009)

Amióta Jay Chou fejébe vette, hogy ő bizony az énekesi karrier mellett filmsztárként is nevet akar szerezni magának, azóta nehéz lehet arrafelé producernek lenni.