belépés∆

Death Note (2006)

 

Death Note (2006)

 iMDB

 

Az anime/manga adaptációk elég kényes pontot jelentenek a japán filmiparban. A tapasztalat azt mutatja, hogy inkább rosszabbak, mint az eredeti, szinte soha nem közelítik meg a rajzolt változat minőségét. Így volt ez bizony a Death Note esetében is, ami, számomra teljesen érthetetlen módon, igen jól teljesít a mozik vetítésein.

Az egyetemi hallgató, Light Yamagi, egy nap talál egy könyvet, csak úgy az utcán, egy szemétkupac mellett. Rövidesen rájön, s ebben a kezdőlapra írt angol nyelvű(!) szöveg is segíti, hogy ha erősen rágondol egy emberre, s ráírja annak nevét a könyv egyik lapjára, akkor az illető rövid úton elhalálozik. Light persze él is a hatalommal, és elkezdi kiírtani a Föld összes gonosztevőjét. 

Death Note (2006)

Ez a live action movie egyszerűen borzasztóan rossz. Nincs egy olyan elem benne, amit a javára tudnék írni, ellenben rosszat annál többet. Onnantól kezdve, hogy a főszereplőt Light-nak hívják, ami kifejezetten rosszul hangzik a japánok szájából, és az ellenfelét pedig „L”-nek, ami még rosszabbul, lévén ezt a betűt a japánok képtelenek kiejteni, addig, hogy a kettes számú főszereplő egy elképesztően bután kinéző és rosszul animált szörny, minden egyes momentumot bőven lehetne kritizálni. A gyerek szereplők egyáltalán nem tudnak színészkedni, a melléjük rakott nagy öregek pedig gyakorlatilag szenvednek a képernyőn. Persze a történet tele van óriási logikai bakikkal, és szinte minden csak a külsőségeknek szól, amik szintén nagyon amatőr módon megvalósítottak.

Death Note (2006)

Egy szó, mint száz, az egész film színvonala egy kilencvenes évek végi, középszerű sorozat kezdő epizódjának elmegy, de egy önálló, modern moziban siralmas. Mindenestre „megnyugtató”, hogy a filmnek már el is készült a második része.

 

 

Hozzászólások   

#32 DaRkStArX 2010-08-08 15:57
Nekem tetszett ez a film változat is, az animet a film hatására néztem meg és megérte, mert az anime még jobb:). Szerintem jól játszódtak a színészek, Tatsuya Fujiwara (Light) ezzel és a Battle Royale-al az egyik kedvenc japán színészem is lett. Bár Ken'ichi Matsuyamat(L) is nagyon bírom, és szerintem ő is jól játszott, ennek a hatására is néztem meg a Kamui Gaiden-t ahol szintén tetszett a játéka. A shinigamik sem olyan rosszak, nekem semmi bajom velük. Összességben tetszett nagyon a film, csak egy kicsit hiányoltam Neart a filmből.
#31 Secret 2009-08-16 14:51
Az egyszer biztos hogy sokkal jobb a sorozat. ;-) De szerintem a filmet se kéne nagyon lehúzni :-| Nem azt mondom hogy a film fantasztikus lett de a nem lett "annnyira" rossz. Nem értek abban egyet hogy a színészi játék pocsék volt.. szerintem meg igenis jól játszottak a színészek. Aki Kirát játszotta az szerintem nagyon jól visszaadta a rohadék karakterét. És az L-t játszó színészre sem lehet rossz szavunk.
Nekem igazából az a gondom a 2 filmmel hogy annyi mindent átírtak ami kivitelezhető lett volna abban a 2 filmben pl.: a második rész vége az animében totál másképp van sokkal jobb. :-? Jó azér tegyük hozzá tényleg nem lehet hogy a 2 film teljesen visszaadja az animét/mangát, de azér legalább ne másítottak volna egy csomó mindenen... :eek: Tényleg annyi mindent átírtak.. :sad: Nekem ez nem tetszett a filmben ..
#30 Guest 2009-03-06 23:10
Imádom!Nagyon jó film lett! :lol:
És még azt mondják Harry Potter japán mása... :o
#29 fea 2009-02-09 21:10
Köszönöm! Végre valaki, aki érti a problémám! :)
#28 GaboJa 2009-02-08 11:35
Én is megnéztem már ezt a filmet, és az Anime-t is.
A rajzfilm sokkal jobb, mint a film. Ez egyértelmű. pl a föszereplő alakítása a filmben szerintem elég gyatra( elnézést a fanoktól) a rajzfilmben sokkal jobb!
Az alap történet nagyon jó. amugy ezaz ami tetszet a rajzfilmbe is. A filmben is meg van az a szál, ami a rajzfilm első 12-15 részében megy, ha jól emlékszem. Azzal nincs is gond. Szerintem Manunak nem is ezzel volt baja hanem a kivitelezéssel ahogy vászonra vitték ezt az animét. Sokkal sokkal jobban meg lehetett volna csinálni kicsit érettebb jobb színészekkel kicsit jobban megrajzolt démonnal stb stb. Ha kicsit több pénzt öltek volna bele egy nagyon jó mozi lehetett volna. Így is jó de, aki nem fan az látja a hibákat és ez ront rajta elég sokat nem válik annyira élvezhetővé.
A mozikba egyértelműen a fanok miatt teljesített nagyon jól és a fiatal lánykák miatt akiknek valószínű tetszett a Lightot alakító színész :)

Én ezt úgy mondom, hogy láttam az animét és nagyon tetszett viszont a film számomra hagyott kivánni valót. Ismétlem nem a történet miatt a színészi alakítások és effektek miatt.
Mondjuk az is igaz az Animébe több idő van egy karakter bemutatására mint a filmben.
Ez volt a problémám a Battle royallal is a könyv csillagos 5, de a film belőle hát gyenge 3 Kitanó miatt ha ő nem lenne 2

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The First 7th Night (Tau chut) (2009)

The First 7th Night (Tau chut) (2009)

Az amúgy is igen termékeny Herman Yau idén nagyon belehúzott, hiszen rendezőként négy, operatőrként pedig két produkciót is jegyez. Ráadásul azt sem mondhatjuk, hogy egy kaptafára gyártja a nagyon hasonló darabokat, hiszen van közöttük vígjáték...

Drive (2002)

Drive (2002)

Abszurdba hajló történet Sabu zseniális rendezésében egy mániákusan precíz, lelkileg instabil és a sok stressz miatt migrénes üzletemberről (a tipikus öltönyös-nyakkendős "ordinary salayman", mint a Tetsuoban - szeretik ezt a főszereplőt a japánok), akit...

Flying Dagger (Shen Jing Dao yu Fei Tian Mao) (1993)

Flying Dagger (Shen Jing Dao yu Fei Tian Mao)  (1993)

Flying Dagger (Shen Jing Dao yu Fei Tian Mao) (1993)iMDBA hongkongi wuxia filmek aranykorában, a 80-as és 90-es évek fordulóján szinte futószalagon készítették a természetfeletti képességekkel megáldott harcosok történeteit, így várható volt, hogy előbb-utóbb paródiát...