belépés∆

Hwang Jin-yi (2007)

Hwang Jin-yi (2007)

IMDb

 

A gisaeng a gésa koreai megfelelője. Ugyanolyan művelt, kulturált szórakozató hölgy, mint japán társa, aki elsősorban az igényes társalgásért felel, egyéb szolgáltatásait ellenben nem olyan könnyű megszerezni - bár nem lehetetlen. Természetes, hogy miután több film is sikeresen dolgozta fel egy-egy gésa történetét, a koreaiak sem késlekedhettek tovább, hogy ők is bemutassák saját üdvöskéjüket a világnak.

Hwang Jin-yi (2007)

Több bestseller regény, népszerű TV-sorozat és sikeres film is feldolgozta Hwang Jin-yi-nek, egész Korea egyik leghírhedtebb gisaengjének életét. Ez a 2007-es alkotás egy regény adaptációja, mely érdekes módon egy észak-koreai szerző tollából származik.

Hwang Jin-yi (2007)

Egy arisztokrata családban nevelkedő lányról kiderül, hogy valójában csak fogadott gyerek, valódi anyja egy szolgáló. El kell hagynia a családi házat, s a nem túl rózsás lehetőségei közül a legjobbnak az tűnik, hogy beáll dolgozni egy bordélyházba. Rövid időn belül a legkeresettebb társalkodó hölgy lesz a városban, s feltűnik gyermekkori szerelme is, aki idő közben banditává avanzsált. A helyzetet bonyolítja új helytartó érkezik, aki szintén kiveti hálóját Hwang Jin-yi-re, s úgy tűnik, éppen a megfelelő utat választja a hölgy szívének elnyeréséhez…

Hwang Jin-yi (2007)

Az utóbbi idők pozitív csalódásai után nagy várakozással ültem le egy újabb koreai film elé. A háttér sokat sejtetett, reméltem, hogy egy kellemes történelmi drámához lesz szerencsém. Sajna azonban ugyanazokat a tüneteket kezdetem el produkálni, mint egy másik hasonló lap szerzője, aki gyermekkori élményét vélte újra átélni eme drámai alkotás alatt. Ő ugyanis évekkel ezelőtt kipróbálta, meddig bírja, ha fejét bedugja a mélyhűtőbe, azonban pár percen belül elkezdett zsibbadni a homloka, s be kellett szüntetnie a kísérletet.

Hwang Jin-yi (2007)

Ez a film rémisztően unalmas. Emellett közelít a két és fél órás játékidőhöz. Az egészet buta beállítások, jellegtelen karakterek, sablonos sztori, és vontatott tempó jellemezi. A film első fele sem pörög túlzottan, de a második egy és negyed óra még ehhez képest is belassul. Ez az idő semmivel sincs kitöltve, a szereplők személyiségéből alig jön át valami, nincsenek igazán drámai helyzetek, fordulatok, akció, egy szóval lapos. Hiába a két neves, sokat próbált színész, akik a főszerepeket alakítják (Song Kye-hyo, Ju Ji-tae), az egyiknek nem megy a játék, a másiknak pedig elég korlátozottak a lehetőségei.

Hwang Jin-yi (2007)

A szintén ez évben született japán Sakuran, bár közel sem volt tökéletes, mégis magasan veri ezt a filmet. Aki feltétlenül szükségét érzi egy ilyen film megtekintésének, az inkább arra orientálódjon. Erre a filmre nem csak a pénzt volt felesleges kidobnia a készítőknek, hanem az időt is kár rászánni. Talán a hölgyek és a viráglelkű férfiak szívébe könnyebben belopja magát, de nagy valószínűséggel a nézők nagy részének csalódást fog okozni.

 

 

 

 

Hozzászólások   

#3 Guest 2008-11-23 22:26
Nekem tetszett, bár a "bandita" fasi többet is szerepelhetett volna. Ez kimondottan egy szerelmi film, amibe az hölgyike élete is bele van szőve. Vagy elég rosszul csinálták a forgatást, ha csak az asszony életét akarták megörökíteni.
#2 fea 2007-10-05 20:12
Benned bíztam! Tudtam, hogy te is megnézed, és reméltem hasonló lesz a véleményed. Én is 2/5-re akartam értékelni, de a úgy döntöttem megkönyörülök rajta. Egy-két ruha, az elején lévő bunyó, meg a helytertót alakító színész miatt adtam neki plusz egyet :-) De most megkapja!
8)
#1 Gianni 2007-10-05 14:05
Ez a film dögunalom
Az a rendező, aki ebből a sztoriból, ennyi pénzből mindössze ezt tudja letenni az asztalra, sürgősen váltson pályát...

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Zatoichi 3. - New Tale Of Zatoichi (1963)

Zatoichi 3. - New Tale Of Zatoichi (1963)

  A harmadik Zatoichi film, a New Tale Of Zatoichi, az első a huszonhat klasszikus (Katsu Shintaro főszereplésével készült) Zatoichi film közül, amely színes filmre készült.

Dangerous Games (2008)

Dangerous Games (2008)

Mint minden évben, a meglehetősen hosszas kínai újévi össznépi fieszta során a mozikat is elárasztják a direkt erre az alkalomra leforgatott, könnyed szórakozást nyújtó, ám pillanatok alatt felejthető vígjátékok. Idén érdekes módon a műfaj nagy...

Bio Zombie (Sun faa sau si) (1998)

Bio Zombie (Sun faa sau si) (1998)

    Rendezte: Wilson YipEgy félresikerült vegyifegyver-eladás következményeként egy pláza teljes mértékben elzombisodik, és a néhány még embernek megmaradt túlélő igyekszik menteni magát, miközben hullanak, mint a legyek.Ezzel a filmmel nagyon belefutottam a jóba: borzalmas volt....

Angelica Lee Sum-Kit

Angelica Lee Sum-Kit

Angelica Lee Sum-Kit (李心潔)Lee Sum-Kit 1976 január 23-án született Kedah-ban, Malajziában, nemzetiségét tekintve azonban nem maláj, hanem malajziai kínai. Karrierjét énekesnőként kezdte, először szülőhazájában, majd Taiwan-ra költözött, hogy ott próbáljon szerencsét. Hamarosan piacra került két...