belépés∆

Little Big Soldier (Da Bing Xiao Jiang) (2010)

Little Big Soldier

Jackie Chan már a nyolcvanas évek óta vágyott erre a kosztümös vígjáték főszerepére, mégis húsz évet kellett várnia, hogy az általa írt sztorit végre megfilmesíthesse. 

A Hadakozó Fejedelemségek korában járunk, épp most esett egymásnak két királyság, Vej (Wei) és Liang. Egyik véres csatájuk során olyannyira belemelegednek egymás hentelésébe a felek, hogy hírmondó se marad utánuk.  
Pontosabban mégis marad, kettő is - Liang részéről egy veterán kiskatona (Jackie Chan), valamint Vej egyik előkelő hadvezére (Wang Lee-hom). Az öldöklésbe beleunt jóember gondol egy nagyot, és úgy dönt, megváltja magát a további katonásdi alól - hadizsákmányként hazaviszi az ifjú nemest, hogy aztán a jutalmul kapott öt hold zsíros földecskéjén tengesse békésen napjait.
Egyedül azt nem veszi számításba, hogy túsza minden, csak nem sorsába beletörődő kezesbárány, valamint hogy határozottan ellenséges terepen vezet az út hazáig.

Little Big SoldierLittle Big Soldier

Jackie eredetileg Daniel Wu-t szánta az ifjú hadvezér szerepére, azonban a közelmúltban már több közös filmjük is volt (például a Shinjuku Incident), ezért elállt eredeti tervétől. Ekkor lendült akcióba az asszony, Jackie Chan neje, aki a házaspár fia, Jaycee Chan szerepeltetése mellett kardoskodott. A színész erről hallani sem akart, így amikor a feleség bepróbálkozott a mandopop szupersztárral, Jackie lelkesen rábólintott. 
A többszörös Golden Melody-díjas* Wang Lee-hom az egyik Nr.1 mandopop szupersztár, a kínai nyelvterület egyik popkulturális ikonja, aki pályafutása során tucatnyi mozifilmben játszott (legutóbb Ang Lee Lust, Caution-jában). 
(*nagyjából a kínai Grammy)

Little Big SoldierLittle Big Soldier

Jackie sorrendben 99. filmjét a kínai újév napján mutatták be (ami ráadásul idén Valentin-napra is esett), ennek megfelelően vezette is Kínában a nézettségi listát, a 25 millió dolláros gyártási költség felét rögtön behozva azon a hétvégén.

Pedig hát ez  "...pont olyan, mint egy tipikus Jackie Chan film."
Sajnos. Egyszer nézhető semmi extra. Részleteiben hiába tisztességesen összerakott, menet közben valami menthetetlenül kiveszett belőle. Pedig se a sztorira, se a színészekre nem lehet panasz, az akciókoreográfia hagyományosan Jackie-s, pénz is volt rá elég, a Little Big Soldier mégsem szól nagyot. 

IMDb

 

Hozzászólások   

#3 asiafan 2010-05-04 21:05
szerintem teljesen rendben volt, nem tudom, nektek mi az elvárás.. ha bohóckodik, akkor azért fikázzák, ha ugrál, akkor azért, mert nem színész, ha meg játszik, akkor miért nem ugrál. nekem elég, ha csak jól csinálja, amit éppen, és ez a film nem is róla szólt. el kéne talán vonatkoztatni a személyétől.
#2 YEZy 2010-03-26 21:54
Egyetértek. Nekem hiányzott belőle a komolyság, hiába játszott Jackie most a megszokottól látszólag kissé eltérő (valójában azonban tökugyanolyan) figurát. Ráadásul sok elemében emlékeztetett a nemrég látott Wheat-re, így végképp minden eredetiség kiveszett belőle.
#1 Haracsi László 2010-03-26 16:09
Egyszer nézhető. Jackie-től ez manapság már nagy teljesítmény!!!

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Heaven's Bookstore (Tengoku no honya koibi) (2004)

Heaven's Bookstore (Tengoku no honya koibi) (2004)

Heaven’s Bookstore (天国の本屋 恋火) (2004)iMDBEgy fiatal zongorista, Kenta a film elején egy koncerten meglehetősen öncélúan játszik, háttérbe szorítva a zenekart, így ennek köszönhetően a zenekar menedzsere kirúgja. Kenta abszolúte nem érti a dolgot és egy bárban...

Happily Ever After (Jigyaku no uta) (2007)

Happily Ever After (Jigyaku no uta) (2007)

  Régen nem ütött ekkorát japán film all star szereposztása, mint Yukihiko Tsitsumi 2007-es, Happily Ever After című filmjéé. Miki Nakatani és Abe Hiroshi párosa egyedülálló, mintha eddig csak erre a filmre vártak volna, ezért alakították...

Tokyo Tower - Mom and Me and Sometimes Dad (Tokyo Tower Okan To B…

Tokyo Tower - Mom and Me and Sometimes Dad (Tokyo Tower Okan To Boku To Tokidoki Oton) (2007)

A Tokyo Tower volt 2007-ben az a japán film, ami körül a legnagyobb hype keletkezett. Mindez természetesen egyáltalán nem volt véletlen, hiszen a forrásául szolgáló regény, azaz a szerteágazó tehetségéről elhíresült japán híresség, Lily Franky...

Mr. Tadano's Secret Mission: From Japan with Love (Tokumei kakari…

Mr. Tadano's Secret Mission: From Japan with Love (Tokumei kakarichou Tadano Hitoshi: Saigo no gekijouban) (2008)

Tadano úr, avagy a hozott anyagból összegyúrt tévés szuperhős