belépés∆

Shamo trailer!

Shamo trailer!
 
Több, mint egy év telt el azóta, hogy először hírt adtam az általam legjobban várt hongkongi filmről, Soi Cheang Shamojáról. A hosszú várakozásnak azonban lassan vége, a promóció Japánban is megkezdődött, s elszórt vetítésekről is hallani. Most íme egy trailer, illetve néhány kép az eredeti mangából a várakozást fokozandó. Az első kritikák ugyan a forgatókönyvet nem igazán kímélik, ám a hangulat és az akció mindenkinél feledtette ezt a hiányosságot.  

Képek a mangából:

Shamo trailer!Shamo trailer! 

 

Trailer: 

 

{xtypo_quote}

Korábbi infok:

 

Shamo trailer!

A múlt év egyik nagy meglepetése a Soi Cheang által rendezett Dog Bite Dog volt. A film a maga frissességével és energiájával megújította a kicsit enerválttá váló hongkongi akciófilmet új lendületet adva a stílusnak. 

Shamo trailer!Shamo trailer!

A sikeren felbuzdulva a fiatal rendező nem is késlekedett sokat, egyből nekiállt következő filmjét forgatni, ami a Shamo címet kapta. Ismét egy elég kegyetlen és kemény akciófilmmel örvendeztet meg minket, melyben a főbb szerepeket Shawn Yue (Szigorúan Piszkos Ügyek II, Dragon Tiger Gate), Masato, illetve Francis Ng (Exiled - Száműzöttek (Fong Juk) (2006)) alakítják.

Shamo trailer!Shamo trailer!

A nyilvánosságra került képeket elnézve a film képi világa és alapkoncepciója is hasonló a Dog Bite Dog (2006)-hoz. Remélem nem lesz utánérzet és most épp nem Shawn Yueból akar olyan kemény, de szerethető srácot faragni a rendező, mint ahogy azt Edison Chennel tette.

Shamo trailer!Shamo trailer!

A történet röviden: A tinédzser Ryo, miután megölte szüleit árvaházba kerül, ahol viszont folyamatos zaklatásnak és verésnek van kitéve társai részéről. Hamar rá kell döbbennie, hogy csak egy módon élheti túl a megpróbáltatásokat, ha megtanulja megvédeni magát. Elkezd megállás nélkül karatét gyakorolni, s így sikerül egymás után elintéznie ellenfeleit. Később hiába szabadul ki, a szülei meggyilkolása miatt a világ nem akarja befogadni, s csak egyetlen kiutat talál magának - ha végigküzdi magát az illegális, halálig tartó karatebajnokságon.

Shamo trailer! 

{/xtypo_quote} 

Hozzászólások   

#2 Guest 2007-02-13 10:18
Nekem sem tűnik túl bizalomgerjeszt őnek így elsőre. Egyrészt a történet elég gagyi, bár a DBD-é sem volt valami eredeti, másrészt tényleg attól félek, hogy ugyanazt akarja megjátszani. Na, majd látjuk...
#1 Guest 2007-02-12 23:57
Így elsőre nem tűnik olyan izgalmasnak, mint a Dog Bite Dog volt, de majd meglátjuk... :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Fearless Avenger (Mushukunin Mikogami no Jokichi: Kawakaze ni…

The Fearless Avenger (Mushukunin Mikogami no Jokichi: Kawakaze ni kako wa nagareta) (1972)

Jokicsi, az elszánt jakuza visszatért. Még ugyanabban az évben, amikor a az első rész piacra került, elkészült a folytatás.

Dühöngő ököl (Fist of fury) (1972)

Dühöngő ököl (Fist of fury) (1972)

Bruce Lee egyik legkitűnőbb filmje! A klasszikus "kung-fu iskola mesterének halálát megbosszuló tanítvány" motívumból Bruce Lee a legjobbat hozza ki. Karaktere igazán sokszínű, nem mindig a legjobb döntést hozza, mert érzelmei néha elragadják, és...

Nemuri Kyoshiro 6 - Sword of Satan (Masho-ken) (1965)

Nemuri Kyoshiro 6 - Sword of Satan (Masho-ken) (1965)

  Vannak filmek, amelyekhez az átlagnál nehezebb hozzájutni, mint például a Nemuri sorozat 6.-7. részei. Végül csak sikerült teljessé tenni a gyűjteményemet. Lássuk, megérte-e várni rájuk.Kyoshiro a „szokásos” cinikus hozzáállásával vérig sért egy szerencsétlen lányt, aki...

Crazy Love (Mat to sing suk si) (1993)

Crazy Love (Mat to sing suk si) (1993)

Crazy Love (Mat to sing suk si) (1993)iMDBA category III filmek máig kultikusnak számító darabjai szinte kivétel nélkül az extremitásuknak köszönhetik népszerűségüket, ám törvényszerű, hogy a „tömegtermelés” miatt bizony készült jópár közepes, illetve gyengécske alkotás...