belépés∆

Exiled - Száműzöttek (Fong Juk) (2006)


Exiled - Száműzöttek (Fong Juk) (2006)


A történet főhőse öt triádtag, öt barát, akik közül Wo megsebesíti a főnököt, aki ezért bosszúból azt az utasítást adja a többieknek, hogy öljék meg. Azonban ez igencsak nehezükre esik, így húzzák a dolgot és közben még elvállalnak egy utolsó közös „munkát”, aminek célja a főnökük konkurenciájának a likvidálása, valamint, ha már a fülükbe jutott a hír, egy aranyszállítmány megszerzése is foglalkoztatja őket.

Exiled - Száműzöttek (Fong Juk) (2006)Exiled - Száműzöttek (Fong Juk) (2006)

Johnnie To legújabb akciófilmje zseniális alkotás, nálam mindenképpen 2006 egyik legjobb hongkongi filmje. A film természetesen le sem tagadhatná, hogy az ő keze munkája: a hosszú, vágás nélküli jelenetek, a lassú tempó és a gyönyörűen fényképezett és koreografált akciójelenetek mind-mind To védjegyének számítanak. Már a film kezdetétől jelen van a kicsit abszurd humor, a főhősök ugyanis teljesen hétköznapi dolgokat visznek véghez, de a hangulat és a szituációk miatt mindez nagyon komikus. Rég láttam ilyen jól eltalált humort hongkongi filmen.
 
Exiled - Száműzöttek (Fong Juk) (2006)Exiled - Száműzöttek (Fong Juk) (2006)
 
További adalék, hogy a főszereplők nagyon „menők”, de a rendező végig érezteti, hogy főnök nélkül milyen tanácstalan az egész társaság. Johnnie To korábbi filmjeihez hasonlóan itt is parádés a szereposztás, az öt barátot Anthony Wong, Nick Cheung, Lam Suet, Roy Cheung és Francis Ng alakítja, egytől egyig fantasztikusan, ugyanúgy, mint a főnöküket játszó Simon Yam és a film vége felé egy rövid szerepben feltűnő Richie Ren is. Nekem nagyon tetszett a film, remélhetőleg másnak is fog.

 

Hozzászólások   

#12 Z 2009-04-22 22:40
Korábban mát írtam arról, hogy „az ember egy idő után szerintem egyfajta jóindulattal viseltetik az Ázsiai filmekkel szemben”, de itt úgy gondolom, hogy ez valahogy most nem sikerült. Ha ez egy Hollywood-i produkció lenne, simán „leközepeseznén k”. Persze tényleg volt benne egy-két jó jelenet, meg jó a film hangulata is, de valljuk be őszintén ez azért édes kevés. A történet annyira kiszámítható, hogy hiába dobnak fel hőseink folyton pénzérmét, hogy merre is haladjanak tovább – a néző már jó előre tudja, hogy mi fog történni.
#11 Szentesi Adrienn 2008-03-21 15:25
Április 29-től magyar és eredeti hanggal, magyar felirattal meg is lehet venni a filmet DVD-n!
A Vadkelet sorozatban jelenik meg majd a Budapest Film kiadásában!
#10 asiafan 2007-08-28 22:58
pár nap múlva már megy a mozikban
#9 YEZy 2007-08-28 20:40
Szerintem egyik koreai gengszteres filmmel se lehet összehasonlítan i, teljesen más kultúra, teljesen más filmes módszerek, más tempó és más dolgokat helyeznek előtérbe. Johnnie To filmjei esetében pedig mindez fokozottan igaz, az ő filmjeit leginkább csak a saját többi filmjével érdemes összevetni.
#8 arnold 2007-08-28 11:50
vagy inkább fordítva, a bitteraweet life van messze ettől.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Aaja Nachle (2007)

Aaja Nachle (2007)

  Az Aaja Nachle mindenképpen 2007 legnagyobb bollywoodi meglepetés-filmje, és egyben talán az év legjobbja is. Alapjait tekintve a Waterboys és a Swing Girls jól bevált sémájára épül - adott néhány lelkes hétköznapi figura és nekik...

Angelica Lee Sum-Kit

Angelica Lee Sum-Kit

Angelica Lee Sum-Kit (李心潔)Lee Sum-Kit 1976 január 23-án született Kedah-ban, Malajziában, nemzetiségét tekintve azonban nem maláj, hanem malajziai kínai. Karrierjét énekesnőként kezdte, először szülőhazájában, majd Taiwan-ra költözött, hogy ott próbáljon szerencsét. Hamarosan piacra került két...

Nemuri Kyoshiro 2 - Sword of Adventure (Shoobu) (1964)

Nemuri Kyoshiro 2 - Sword of Adventure (Shoobu) (1964)

 IMDbAlternatív cím: The DuelFőszereplők: Ichikawa Raizo; Shiko Fujimura; Miwa TakadaRendezte: Misumi Kenji(1964, 83 perc)Megesik néha, hogy a pontos adatok vezetik félre az embert. Ha valaki a címből, Ichikawa hírnevéből és a rendező személyéből indul ki,...

Now and Forever (Yeolliji) (2006)

Now and Forever (Yeolliji) (2006)

 IMDb  Ezt a filmet úgy kezdi megnézni az ember, hogy egy sima romantikus film, de azért annál többet fog adni.