belépés∆

Hellcats aka I Like It Hot (Ddeu-geo-woon Geot-i Jongh-a) (2007)

Hellcats aka I Like It Hot (Ddeu-geo-woon Geot-i Jongh-a) (2007)
 

A romantikus drámák, illetve vígjátékok jó ideje hozzátartoznak az ázsiai kommersz filmgyártáshoz. Nincs ez másként Koreában sem, sőt, talán ezen ország termeli a legtöbb alkotást ebben a műfajban. A probléma csak az, hogy gyakran nem megfelelő módon nyúlnak a témához, így aztán, ha egy kezdő - egyetlen rendezéssel a háta mögött szerintem mondhatjuk annak - kerül a rendezői székbe, a kulcsfontosságú szerepeket pedig tapasztalatlan, alig ismert színésznőkre bízza, nem számítunk túl sok jóra. Éppen ezért sikerült meglepetést okozni, ugyanis jelen esetben határozottan kellemesre sikeredett az eredmény.

A film három nőről szól, akikben több közös vonás is van. Rokonok, lakótársak, keresik a helyüket  (és párjukat) a világban, valamint próbálnak megbírkózni az idő múlásának aggasztó jeleivel. Persze jellemző módon - ahogy a valóságban is - ők (a nők) dramatizálják túl a helyzetet és okoznak maguknak problémákat.

Hellcats aka I Like It Hot (Ddeu-geo-woon Geot-i Jongh-a) (2007)Hellcats aka I Like It Hot (Ddeu-geo-woon Geot-i Jongh-a) (2007)

Young-mi (Lee Mi-sook) a legidősebb a trióból, színirendezőként dolgozik, egyedülálló anyaként neveli lányát. Próbál erős, magabiztos nőnek látszani, de valójában teljesen bizonytalan. 40-es éveiben járván (a valóságban most lesz 48 éves és igencsak jól tartja magát) kénytelen szembenézni a ténnyel, hogy ketyeg a biológiai órája, ezért fiatalabb férfiak társaságát keresi, de velük is csak a testi kapcsolatot erőlteti.

Kang-ae (Ahn So-hee) a "Wonder Girls" nevű popformáció egyik tagja), Young-mi lánya éli a hétköznapi tinédzserek életét és barátnője útmutatását követve próbálja elcsábítani az osztály egyik szépfiúját, ami persze nem megy könnyen.


Hellcats aka I Like It Hot (Ddeu-geo-woon Geot-i Jongh-a) (2007)Hellcats aka I Like It Hot (Ddeu-geo-woon Geot-i Jongh-a) (2007)

Ah-mi (Kim Min-hee), Young-mi húga - akire a film leginkább összpontosít - forgatókönyvíróként igyekszik boldogulni. Ő az, aki a trióból a legnehezebben tudja elszánni magát a változtatásra. Töketlen rendezője folyton csak módosításokat kér forgatókönyvén - már amikor nem alszik éppen - a forgatás megkezdése ezért egyre csak húzódik. Próbál leszokni a bagózásról, de folyton kudarcot vall. A magánéletében szintén választúthoz érkezik: vagy folytatja kapcsolatát szakadt, csapodár zenész barátjával, vagy elfogadja egy másik udvarló közeledését, ami egy szebb, jobb, de számára teljesen idegen életmódot is jelentene.

Hellcats aka I Like It Hot (Ddeu-geo-woon Geot-i Jongh-a) (2007)Hellcats aka I Like It Hot (Ddeu-geo-woon Geot-i Jongh-a) (2007)

Szóval, mint láthatjuk, mindhárman "hatalmas" (muhaha) gondokkal küszködnek, ezek a problémák viszont életszerűek, akárcsak az őket alakító színésznők. A karakterek szerethetőek és aranyosak, amit pedig szintén díjazni tudok, a néhány jelenetbe becsempészett leheletfinom humor. Így egy olyan romantikus drámát kap a néző, ami ügyesen egyensúlyoz a felesleges túlzások és a túlságosan unalmas és eseménytelen valóság között.

hancinema

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Hanzo the Razor: Sword Of Justice (Goyokiba) (1972)

Hanzo the Razor: Sword Of Justice (Goyokiba) (1972)

Már a sexploitation filmeket is nagyon élveztem: megragadott az a gyermeki báj és leplezetlen egyszerűség, amivel a szexualitás és az erőszak témáihoz nyúltak, mint amivel a legkönnyebben nézőt szerezhetnek és a legkönnyebben kielégíthetik a nézők...

Nemuri Kyoshiro - TV Special 4: The Woman Who Loved Kyoshiro (199…

Nemuri Kyoshiro - TV Special 4: The Woman Who Loved Kyoshiro (1998)

Az ASASHI TV négy epizódot szánt a morózus természetű ronin újdonsült kalandjainak.

Three / Three Extremes 2 (Saam gaang) (2002)

Three / Three Extremes 2 (Saam gaang) (2002)

 A 2004-es "Three Extremes" három rövid történetet mutatott be nekünk, három különböző ország aktuális horror terméséből. Ugyanezen mintára épít jelen cikkem tárgya is, ami azonban a kissé ellentmondásos 2002-es megjelenési dátumot viseli magán. A disztribúciós...

Shin Ha-Kyun

Shin Ha-Kyun

Shin Ha-Kyun (신하균)Shin Ha-Kyun 1974 május 30-án született Szöulban. Színházi színésznek tanult a Seoul National University of Arts egyetemen, majd tanulmányai befejezése után színházi darabokban játszott, legtöbbször Jin Jang műveinek színpadi feldolgozásaiban (például a Taxi...