belépés∆

My Loving Trouble 7 (Ngo oi 777) (1999)

My Loving Trouble 7 (我愛777) (1999)

My Loving Trouble 7 (Ngo oi 777) (1999)

iMDB

James Yuen-nek ez az 1999-ben forgatott filmje is a Hongkongban szinte dömpingszerűen készülő könnyed romantikus akcióvígjátékok végeláthatatlan sorába tartozik, megtűzdelve minden olyan klisével, ami ezeket a filmeket jellemzi. De vajon kiemelkedik-e közülük bármiben is?

My Loving Trouble 7 (Ngo oi 777) (1999)

A történet a szokásos, láttunk ilyet már többet is. Adott Julia, egy ügynöknő, aki egy titokzatos szervezet számára hajt végre lopásokat, erre képezték ki már gyerekkora óta. Úgy tervezi, hogy ez lesz az utolsó akciója, utána otthagyja az egészet. „Főnökei” beosztanak mellé egy újoncot, a cserfes, nőiességének minden mozzanatát kihasználó Candy személyében, aki kalandvágyból állt be a szervezet tagjai közé. Persze ahogy az már lenni szokott, eleinte ki nem állhatják egymást. Julia-t kinézi magának egy reklámfilmrendező, aki azzal az ürüggyel, hogy a reklámjában akarja szerepeltetni, megpróbál közel kerülni hozzá és szó szerint kémked utána. A lebukás elkerülhetetlen, de Julia közben a titokzatos szervezettel is összetűzésbe keveredik.

My Loving Trouble 7 (Ngo oi 777) (1999)

Fontos info, hogy a film sokkal inkább romantikus vígjáték, mint akció, de azért egy jelenet erejéig egy rövid Qi Shu féle kung-fu bemutatót is láthatunk, bár a sok vágás miatt nem az igazi. A romantikus szálban semmi extra nincsen, a film humora is átlagos, a legtöbb poén kiszámítható. A karakterek többsége is sablonos, mind a Qi Shu által alakított Julia, mind a sokszor zavarba és kínos helyzetekbe kerülő reklámrendező alakja is ismerős lehet más filmekből. A talán legjobban eltalált figura a The Duel-ből ismerős Tien Hsin által játszott minden lében kanál Candy, aki legtöbbször minden tanács ellenére is a saját feje után megy, valamint a rendező papája, egy katolikus pap, aki azért finoman fogalmazva sem egy szent… Ami még említésre méltó, hogy az eredetileg popsztár Patrick Tam, aki a reklámrendezőt játsza, egy jelenet erejéig énektudását is bemutatja, amikor az exbarátnője (akit a sajnos ezúttal is csak epizódszereplő Krista Yang játszik) egy meglehetősen furcsa kérést intéz hozzá.

My Loving Trouble 7 (Ngo oi 777) (1999)

A film tehát összességében nem egy nagy durranás, egyáltalán nem emelkedik ki a hasonló filmek tömkelegéből, mindössze csak egy korrekten összerakott, minden sallangtól mentes iparosmunka, amit a stílus rajongói szeretni fognak, de ők sem fognak rá túlzottan hosszú ideig emlékezni. Qi Shu rajongóknak kötelező darab, a többiek pedig nyugodtan kihagyhatják.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Dog Bite Dog (Gau ngao gau) (2006)

Dog Bite Dog (Gau ngao gau) (2006)

Sam Lee és Edison Chen neve egy kicsit megkopott az utóbbi időben. Mindkettőt beszippantotta a showbiznisz, egyfajta tinibálványt faragott belőlük, s nagyrészt olyan felszínes és üres filmekre voltak kénytelenek pazarolni tehetségüket, mint például legutóbbi közös...

The Treasure Hunter (Ci Ling) (2009)

The Treasure Hunter (Ci Ling) (2009)

Amióta Jay Chou fejébe vette, hogy ő bizony az énekesi karrier mellett filmsztárként is nevet akar szerezni magának, azóta nehéz lehet arrafelé producernek lenni.

Krrish (2006)

Krrish (2006)

 Sosem szerettem az indiai filmeket: mindig úgy éreztem, hogy túl hosszúak, unalmasak és tele vannak idegesítő zenei betétekkel. Most azonban itt van egy film, amit egyszerűen nem tudok nem imádni! És nem csak én...

Crazy Love (Mat to sing suk si) (1993)

Crazy Love (Mat to sing suk si) (1993)

Crazy Love (Mat to sing suk si) (1993)iMDBA category III filmek máig kultikusnak számító darabjai szinte kivétel nélkül az extremitásuknak köszönhetik népszerűségüket, ám törvényszerű, hogy a „tömegtermelés” miatt bizony készült jópár közepes, illetve gyengécske alkotás...