belépés∆

Female Prisoner Scorpion 701 Grudge Song (Joshuu sasori: 701-gou urami bushi) (1973)

Female Prisoner Scorpion 701 Grudge Song (女囚さそり: 701-号 怨み節) (1973)

Female Prisoner Scorpion 701 Grudge Song (Joshuu sasori: 701-gou urami bushi) (1973)

iMDB

Nami ismét szabadlábon kezdi a történetet, ám egy esküvőn (hol máshol?) találnak rá a rendőrök és ismét üldözni kezdik. Menekülés közben Nami végül egy lokál mellékhelyiségében köt ki, ahol kimerültségében és sérülései következtében összeesik. Egy egykori anarchista férfi talál rá, aki a lokálban dolgozik és elviszi a saját rejtekhelyére, majd ápolni kezdi. Kettejük között egy furcsa kapcsolat veszi kezdetét, aminek finoman szólva sincs túl sok köze a szirupos romantikához. A közösen végrehajtott rendőrök elleni akciók egyike azonban balul üt ki, a férfit elkapják és a kínzások hatására elárulja a lány rejtekhelyét, Nami pedig ismét börtönbe kerül, ahol az őt üldöző rendőrök vezetője mindenképpen a bitófán szeretné látni.

Female Prisoner Scorpion 701 Grudge Song (Joshuu sasori: 701-gou urami bushi) (1973)

A negyedik részt már nem Ito Shunya rendezte, hanem Hasebe Yasuharu, a Stray Cat Rock sorozat, illetőleg több “rape” témájú film rendezője, Ito ugyanis visszautasította ennek a résznek az elkészítését a korábbi részekhez képest jócskán megkurtított költségvetés miatt. Hasebe “munkássága” meg is látszik a filmen, a korábbiaknál jóval keményebb kínzási jelenetek láthatóak a filmben, bár mivel alapvetően egy “mainstream” filmről van szó, így azért feltehetően nem annyira durvák, mint Hasebe azon munkáiban, ahol úgymond, szabadjára engedhette magát. Ebben a tekintetben tehát mindenképpen felülmúlja a negyedik rész a korábbiakat, azonban a rendezői bravúrok és az ötletes jelenetek ezúttal szinte teljesen elmaradtak, leszámítva az egyik szexjelenet közben látható szimbolikus “foltot”, valamint a film vége felé látható akasztófás jeleneteket.

Female Prisoner Scorpion 701 Grudge Song (Joshuu sasori: 701-gou urami bushi) (1973)

A harmadik résszel szemben, amiben volt némi üresjárat, itt ismét kellőképpen pörgős a történet, érdekes Nami kapcsolata is az anarchistával, viszont az a módszer, ahogy a férfiből kiszedik Nami hollétét, talán túlzottan is hatásvadász. A börtönös részek szokás szerint jók, Nami ezúttal egy az eddigieknél jóval szigorúbb börtönbe kerül, ahol ezúttal az őrök is nők, ráadásul egy “megtért” rabbal próbálják meg őt is “megtéríteni”. A film végi csavar is érdekes, bár a megoldása kicsit zavaros, mert a lényeget nem látni (pedig többször is visszanéztem), a záró bosszú pedig ezúttal jóval személyesebb, mint a korábbiak.
A sorozat záró része tehát némileg más, mint az előzőek, mind a kivitelezés, mind a stílus terén. Ugyan nem éri el a korábbi részek színvonalát, de ez nem jelenti azt, hogy rossz lenne. Akinek tetszettek a korábbi részek, ezt sem szabad kihagynia.

Female Prisoner Scorpion 701 Grudge Song (Joshuu sasori: 701-gou urami bushi) (1973)

Zárásképpen néhány szó a további részekről, ugyanis a sorozatot többször is feltámasztották, persze már más szereplőkkel. Először Kohira Yutaka próbálkozott mindezzel, 1976-ban és 1977-ben is készített 1-1 filmet a képregényből Shin joshuu sasori címmel, majd 1991-ben Ikeda Toshiharu készített belőle egy videováltozatot. Gotou Daisuke 1997-ben az USA-ba helyezte át a történetet, egész pontosan Kalifornia egyik börtönébe, majd egy évvel később ismét két rész készült, ezúttal Niimura Ryouji rendezésében, a főszerepet pedig Komatsu Chiharu alakította. Mondanom sem kell, hogy egyik újabbkeletű rész sem ért fel a korábbiak színvonalához, az igazi Sasori Kaji Meiko volt és marad is.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

First kiss (Kiss harggayo) (1998)

First kiss (Kiss harggayo) (1998)

First kiss (Kiss harggayo) (1998)  iMDB  

Wong Jing

Wong Jing

Wong Jing (王晶)Wong Yat Cheong 1956. január 1-én született Hongkongban. Apja, Tian-lin Wang tévésorozatok rendezője volt, valamint számtalan filmben is szerepelt, így fia is hamar kapcsolatba került a filmes világgal. Azonban ahelyett, hogy egyenesen követte...

Tokyo Raiders (Dong jing gong lue) (2000)

Tokyo Raiders (Dong jing gong lue) (2000)

Tokyo Raiders (Dong jing gong lue) (2000)iMDB  Az Egyesült Államokban egy kínai lány, Macy éppen az esküvőjére készül, azonban a vőlegény nem érkezik meg. Macy bánatában hazautazik Hongkongba, hogy összepakoljon és a férjjelölt legutolsó ismert tartózkodási...

Otsuka Ai

Otsuka Ai

Otsuka Ai (大塚愛)Otsuka Ai 1982. szeptember 9-én született Osaka-ban. 4 éves korában kezdett zongorázni, tehetségére pedig hamar felfigyeltek, főleg, amikor 7 évesen megnyerte az Osaka Yodel Challenge nevű tehetségkutató versenyt. Óvónőnek tanult és mint a...