belépés∆

Deadly Delicious (Shuang shi ji) (2008)

Deadly Delicious (Shuang shi ji) (2008)

Ennek a filmnek talán az a legnagyobb érdekessége, hogy kínai. Ha Hongkongban, Tajvanon, Koreában, vagy Japánban készítenek egy ilyen thrillert, talán észre sem vennénk, eltűnne a hasonló alkotások tömegében. De az általában vaskos társadalmi problémákat boncolgató, sokszor igen magas művészi színvonalú anyaországbeli filmművészetben eddig talán szokatlan, hogy egy ilyen kamaradarab kerüljön a mozik műsorára. Viszont ha ez az első, ami a filmmel kapcsolatban ajánlóként felmerül az emberben, akkor az a produkció nem lehet tökéletes. Sajnos egyáltalán nem az.

Deadly Delicious (Shuang shi ji) (2008)

A sztorit az eddig nem túl sok filmes tapasztalattal bíró Zhao Tianyou és a Getting Home forgatókönyvével már bizonyított Wang Yao ötlötte ki, a mostanra már egész neves rendezővé avanzsált Zhang Yibai felügyelete alatt. A sok tekintetben friss, fiatalos koncepció persze még gyermekbetegségekkel küzd, ám a készítők ígéretes karrier előtt állnak.

Deadly Delicious (Shuang shi ji) (2008)

No, de miről is van szó? Adott egy férfi, aki a nők mellett az ínycsiklandó ételeknek sem tud ellenállni. Fiatal barátnője, Coco szeretne a kedvére tenni, de mivel nem egy konyhatündér, így kapva kap az alkalmon, amikor a tévés főzőműsor vezetője, Li Chunyan felajánlja neki segítségét. Nem is sejti, hogy miféle szándékok vezérlik az asszonyt...

Deadly Delicious (Shuang shi ji) (2008)

Mivel egy jellegzetes kamaradarabról van szó, így semmi grandiózusság nincs a történet megvalósításában, ami mind a hangulatát, mind a történetvezetését tekintve a japán B filmekre (lásd 2LDK) emlékeztet, csak jóval kevésbé durva a végkifejlete. Ami talán a legnagyobb erőssége, az a képi világ, amivel nem éppen hízelgő képet festenek a kínai konyháról, még azzal együtt sem, hogy azért elég keményen megéhezik az ember, miközben nézi a filmet (legalábbis addig, amíg rá nem jön, mire használják a kaját). A történetvezetés terén már nem ilyen jó a helyzet, sajnos a fordulatok túlságosan kiszámíthatóak, ami megöli a feszültséget és helyenként idegesítően lassúvá válik ettől a cselekmény.

Deadly Delicious (Shuang shi ji) (2008)

A főbb szerepekre jó érzékkel válogatták ki a színészeket. Az igazi húzónév a hongkongi veterán, Francis Ng, aki szokás szerint magas színvonalon teljesít, ám sajnos kapott egy mandarin szinkronhangot, amitől kicsit olyan érzése van a nézőnek, mintha nem is őt látná. A számtalan Legjobb Színésznő díjjal rendelkező szépséges Yu Nan sem játszik rosszul a tévés szakácsnő szerepében, ám olyan érzésem volt végig, hogy ez azért nem igazán testhezálló szerep a számára. A karakterének pont az lenne a lényege, hogy a külseje kicsit szürke, hogy megfelelő kontrasztot adjon Coco figurájához, ám túl szép ahhoz, hogy ezt hitelesen elő tudja vezetni. Így aztán az (legalábbis az iMDB-s adatlapja szerint) ebben a filmben debütáló Jiang Yiyan dolga kicsit nehezebb lett, mint kellett volna.

Deadly Delicious (Shuang shi ji) (2008)

Zhao és Wang munkája tehát egy remek alapötlet kissé sablonos megvalósítása, ami a thrillerek terén már rutinosnak számító néző számára nem nyújt semmi újat. Talán ha kevéssé próbálják „japánosra” venni a kivitelezést, jobban jártak volna, ez azonban már sohasem fog kiderülni. Egy nézést azért megér, aztán a betanult kajanevekkel lehet felkeresni a közeli kínai éttermeket, hogy letesztelhessük, mennyire igazak a filmbeli állítások.

iMDB


Trailer

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Contract Lover (Hup yeu ching yan) (2007)

Contract Lover (Hup yeu ching yan) (2007)

Contract Lover (Hup yeu ching yan) (2007)iMDB A „hongkongi gagyi” filmek világába tett utazásunk következő állomása egy friss darab, mégpedig a Contract Lover. Ez a film igazándiból egyetlen egy dolog miatt érdekes, mégpedig amiatt, hogy...

Godzilla vs. Megagurius (2000)

Godzilla vs. Megagurius (2000)

 IMDb2000-es Godzilla film, semmi különös, szokásos. Van benne egy-két "látványos" csata, egy biológiailag, tematikailag totálisan értelmetlen mostra, meg egy olyan sztori, amire valójában már nem is nagyon emlékszem. Nem jó film, de Godzillát nem azért...

Red Room 2 Shin akai misshitsu (heya): Kowareta ningyô-tachi (200…

Red Room 2 Shin akai misshitsu (heya): Kowareta ningyô-tachi (2000)

 "Bevált recepten ne változtass!" - tartja a mondás. A Tiltott játék pedig folytatódik, pontosan úgy, ahogy azt már az első részben is láthattuk. Lássuk csak mit nyújt a folytatás.

200 Pounds Beauty (Minyeo-neun goerowo) (2006)

200 Pounds Beauty (Minyeo-neun goerowo) (2006)

    iMDB     Eddig szentül meg voltam győződve arról, hogy a Távol-Keleten nincsenek kövér nők. Erre hirtelen itt terem Hanna, és egy világ dőlt össze bennem. Hanna körül pedig a világ. Mert hát bizony ő az „elefánt a...