belépés∆

Distance (2001)

 

IMDb


Hirokazu Kore-eda filmje, aki többek között a Nobody Knows-t és az After Life-ot rendezte. A NN-t nagyon szerettem. A hétköznapi élet valóságát nagyon elkapta Kore-eda mindkét filmben, olyan nómint egy szocio-dráma, bár inkább légies, mint sokkoló.
Egy szekta, miután mérget engedett Tokió csatornáiba, öngyilkos lesz, kivéve egy tagot, aki hamarabb lelép (Asano Tadanobu). A film, a szekta tagjainak hozzátartozóiról szól, akik évente találkoznak, a tónál, ahol a rituális öngyilkosság történt.
Ez a film ott kezdődik, ahol más filmeknek vége, s ott végződik, ahol más filmek kedődnek. A cím talán arról a távolságról beszél, ami a szektatagok és szertteik, vagy arról, ami csak a hozzátartozók között eleinte fennáll, aztán változik.
A filmben játszik még egy másik nagyon jó színész is, Susumu Terajima (pl.: Brother - főbelövi magát, Drive - aki beáll a punkok közé), aki nagyon elfoglalt színész, és mint szinte mindig, itt is nagyot alakít.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Mr. Vampire III (Ling waan sin saang) (1987)

Mr. Vampire III (Ling waan sin saang) (1987)

    iMDB A két évvel korábban készült, stílusteremtő első rész után az első folytatás némiképpen csalódást hozott, hiszen a modern korban játszódó, „családszerető” vámpírokkal teletűzdelt második rész túlságosan is különbözött elődjétől. Érezte ezt Ricky Lau is, így...

Uzumasa Limelight (Uzumasa raimuraito) (2014)

Uzumasa Limelight (Uzumasa raimuraito) (2014)

  A filmes társadalom időről-időre elkészít egy mozit önmagáról. A nagyközönség pedig többnyire szereti az ilyen történeteket. Hiszen egy kicsit mindenkinek birizgálja fantáziáját, hogy milyen lehet az élet egy „álomgyár” színfalai mögött.

Ditto (Donggam) (2000)

Ditto (Donggam) (2000)

  So-Eun (Kim Ha-Neul, akit a Dead Friend és a My Tutor Friend című filmekből ismerhetünk) diáklány egy iskolában, éppen összejövőben Dong-Hee-vel (Yong-woo Park, őt a Musa és a Shiri című filmekben láthattuk) és az első...

Bang Rajan 2 (2010)

Bang Rajan 2 (2010)

A Bang Rajan a thai filmgyártás első olyan nagyszabású kísérlete volt, amivel megpróbáltak kitörni az elszigeteltségből.