belépés∆

Death Trance (2005)

 

Death Trance (2005)

 

IMDb


Ebben a filmben minden benne van, amit szeretni lehet - más filmekben. Minden benne van, csak eredetiség nem. Csak a nagyobb hatású elődök: Mad Max, Versus, Naruto.

„A nukleáris háború utáni földön…” - kezdhetnénk a történetet, de nem kezdhetjük, mert az alkotók nem fordítottak túl sok, illetve gyakorlatilag semmi energiát arra, hogy a film igen bizarr világát magyarázzák. Képzeljük el a Mad Maxet Japánban és már láthatjuk is magunk előtt az egészet: katanák, pisztolyok, katana-pisztolyok, lerobbant motorok, autók, és aknavető. Igen, heavy metál, szögecselt aknavető. Ebben a világban létezik egy koporsó, mely minden kívánságodat teljesíti, így persze mindenki birtokolni akarja. Az egyetlen bibi, hogy ezt a láncokkal lezárt ládát egy szerzetesrend védi évszázadok óta. Persze egyszer csak jön egy ember, aki elég erős ahhoz, hogy megszerezze, s ezek után a világ minden szerencsevadásza a nyomába ered.

Aki azt mondta, hogy ez egy kaszabolós film, annak teljes mértékben igaza volt. Ez egy teljes mértékben agyatlan kaszabolós film. A rendező, a Versus koreográfusa, Yuji Shimomura, egyértelműen nem is törekedett művészi mélységekre, illetve a szereplők is agyatlan kardharcosok. Ellenben, aki szereti a Versust, de még inkább a fighting animékat, annak ez a film van kitalálva. Látványvilágában, stílusában szerintem a legjobb élőszereplős film. Minden benne van, amit a Dragon Ball-ban, a Narutoban, az X-ben és még tucatnyi hasonló animéban szerettünk. Cool kinézetű, ultraerős karakterek, akik szép lassan egyesével megküzdenek egymással. Feléledő, bolygópusztító energia, Istennők, miszticizmus, harc a világ fennmaradásáért, az elszabaduló energiától a földről felemelkedő kavicsok, és persze rengeteg, rengeteg zúzós fight, természetesen zakatoló hardcore, vagy elektronikus kísérettel. Itt érdemes megjegyezni, hogy a soundtracket a Dir en gray követte el.

Ezek után azt kéne mondanom, hogy mindenki tartsa magát távol ettől a filmtől, de nem teszem. A sok összelopott elemet egységes stílusba keverték, a szintén lopott motívumok jó helyen vannak elcsepegtetve, a harcokat amúgy „kitamurásan” nem veszik komolyan, kapunk egy-két debil, de kellemes poént. Az akciók egyre többet és többet mutatnak, egyre látványosabbak és nagyon ütnek. Nem is akartak szerintem mást. Az elmúlt egy-két évben kijött japán fantasyk, mint az Ashura vagy a Shinobi, de mondhatnám a koreai Shadowless Swordot, valahogy nem ütnek ennyire. Izzadságszagúak, komolykodnak, de nem mutatnak fel több értéket, mint a Death Trance, akcióban pedig messze alább maradnak. A filmben egyébként játszik Steven Seagal Japánban született fia is, aki zgyan nem játszik túl nagyot, de az apját még így is magasan veri. Ez a mozi nem képvisel értékeket, de kikapcsolódásnak kiváló, és inkább ezt nézném a magyar mozikban, mint az X-men 3-t.

Hozzászólások   

#2 Laukó Krisztina 2008-01-08 19:38
Én nem láttam a Mad Max-et és a Versus-t sem, amiket az ismertetőben említettek, de nekem ez a film nagyon tetszett. :zzz
Mivel nem olvastam róla ismertetőt mielőtt megnéztem volna és csak random letöltöttem, az első verekedős jelenetnél meglepődtem és úgy gondoltam nem fog tetszeni, mert nem szeretem az ilyesmi filmeket.
Aztán jött az az aknavető, na azon csak néztem, hogy wtf :D Na meg utána az a nagggyon érdekes kardmarkolat :roll: :D
A végére elfogadtam a dolgokat, érdekesek voltak a szereplők, volt itt bishoujo, bishounen, ari kislány, szerzetes, goth lolik (mondjuk őket elfelejtették a végére :D )

Abban igazat adok, hogy beleaprítottak mindenféle dolgot, de szerintme nem lett egy nagy katyvasz, nekem bejött ^___^
#1 Guest 2006-11-16 22:51
szerintem jó film volt, csak nem volt hozzá magyar feliratom, úgyhogy japánul néztem meg...

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Story of Qiu Ju (Qiu Ju da guan si) (1992)

The Story of Qiu Ju (Qiu Ju da guan si) (1992)

The Story of Qiu Ju (Qiu Ju da guan si) (1992)  IMDb

Locomotive Teacher (Kikansha sensei) (2004)

Locomotive Teacher (Kikansha sensei) (2004)

A Locomotive Teacher Hiroki Ryuuichi talán legkommerszebb, egyben a leginkább emészthető filmje. Extrémebb munkáival összehasonlítva kevésbé eredeti alkotás, ám mindez nem jelenti azt, hogy komolyabb probléma lenne vele. A film egyes elemei külön-külön ismerősek...

Zatoichi in Desperation (1972)

Zatoichi in Desperation (1972)

  IMDb  Főszereplők: Katsu Shintaro; Koike Asao; Tagaki Joji Rendezte: Katsu Shintaro (1972, 92 perc)  A Zatoichi sorozat a végefelé többször gazdát cserélt. Ennél a résznél Katsunál voltak a jogok, aki a rendezést is magára vállalta. Ez volt az első...

Bishonen (Mei siu nin ji luen) (1998)

Bishonen (Mei siu nin ji luen) (1998)

Az angol cím egy közismert japán kifejezés (helyesen írva bishounen), ami magyarra fordítva nagyjából úgy hangzik, hogy „szép fiú”, esetleg „szép fiatalság”, de inkább az első fedi le a lényegét. Általában olyan fiatal férfiakkal kapcsolatban...