belépés∆

Death Trance (2005)

 

Death Trance (2005)

 

IMDb


Ebben a filmben minden benne van, amit szeretni lehet - más filmekben. Minden benne van, csak eredetiség nem. Csak a nagyobb hatású elődök: Mad Max, Versus, Naruto.

„A nukleáris háború utáni földön…” - kezdhetnénk a történetet, de nem kezdhetjük, mert az alkotók nem fordítottak túl sok, illetve gyakorlatilag semmi energiát arra, hogy a film igen bizarr világát magyarázzák. Képzeljük el a Mad Maxet Japánban és már láthatjuk is magunk előtt az egészet: katanák, pisztolyok, katana-pisztolyok, lerobbant motorok, autók, és aknavető. Igen, heavy metál, szögecselt aknavető. Ebben a világban létezik egy koporsó, mely minden kívánságodat teljesíti, így persze mindenki birtokolni akarja. Az egyetlen bibi, hogy ezt a láncokkal lezárt ládát egy szerzetesrend védi évszázadok óta. Persze egyszer csak jön egy ember, aki elég erős ahhoz, hogy megszerezze, s ezek után a világ minden szerencsevadásza a nyomába ered.

Aki azt mondta, hogy ez egy kaszabolós film, annak teljes mértékben igaza volt. Ez egy teljes mértékben agyatlan kaszabolós film. A rendező, a Versus koreográfusa, Yuji Shimomura, egyértelműen nem is törekedett művészi mélységekre, illetve a szereplők is agyatlan kardharcosok. Ellenben, aki szereti a Versust, de még inkább a fighting animékat, annak ez a film van kitalálva. Látványvilágában, stílusában szerintem a legjobb élőszereplős film. Minden benne van, amit a Dragon Ball-ban, a Narutoban, az X-ben és még tucatnyi hasonló animéban szerettünk. Cool kinézetű, ultraerős karakterek, akik szép lassan egyesével megküzdenek egymással. Feléledő, bolygópusztító energia, Istennők, miszticizmus, harc a világ fennmaradásáért, az elszabaduló energiától a földről felemelkedő kavicsok, és persze rengeteg, rengeteg zúzós fight, természetesen zakatoló hardcore, vagy elektronikus kísérettel. Itt érdemes megjegyezni, hogy a soundtracket a Dir en gray követte el.

Ezek után azt kéne mondanom, hogy mindenki tartsa magát távol ettől a filmtől, de nem teszem. A sok összelopott elemet egységes stílusba keverték, a szintén lopott motívumok jó helyen vannak elcsepegtetve, a harcokat amúgy „kitamurásan” nem veszik komolyan, kapunk egy-két debil, de kellemes poént. Az akciók egyre többet és többet mutatnak, egyre látványosabbak és nagyon ütnek. Nem is akartak szerintem mást. Az elmúlt egy-két évben kijött japán fantasyk, mint az Ashura vagy a Shinobi, de mondhatnám a koreai Shadowless Swordot, valahogy nem ütnek ennyire. Izzadságszagúak, komolykodnak, de nem mutatnak fel több értéket, mint a Death Trance, akcióban pedig messze alább maradnak. A filmben egyébként játszik Steven Seagal Japánban született fia is, aki zgyan nem játszik túl nagyot, de az apját még így is magasan veri. Ez a mozi nem képvisel értékeket, de kikapcsolódásnak kiváló, és inkább ezt nézném a magyar mozikban, mint az X-men 3-t.

Hozzászólások   

#2 Laukó Krisztina 2008-01-08 19:38
Én nem láttam a Mad Max-et és a Versus-t sem, amiket az ismertetőben említettek, de nekem ez a film nagyon tetszett. :zzz
Mivel nem olvastam róla ismertetőt mielőtt megnéztem volna és csak random letöltöttem, az első verekedős jelenetnél meglepődtem és úgy gondoltam nem fog tetszeni, mert nem szeretem az ilyesmi filmeket.
Aztán jött az az aknavető, na azon csak néztem, hogy wtf :D Na meg utána az a nagggyon érdekes kardmarkolat :roll: :D
A végére elfogadtam a dolgokat, érdekesek voltak a szereplők, volt itt bishoujo, bishounen, ari kislány, szerzetes, goth lolik (mondjuk őket elfelejtették a végére :D )

Abban igazat adok, hogy beleaprítottak mindenféle dolgot, de szerintme nem lett egy nagy katyvasz, nekem bejött ^___^
#1 Guest 2006-11-16 22:51
szerintem jó film volt, csak nem volt hozzá magyar feliratom, úgyhogy japánul néztem meg...

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Cromartie High School (Sakigake Kuromati Koko) (2005)

Cromartie High School (Sakigake Kuromati Koko) (2005)

 iMDB A film főszereplője egy ígéret miatt lett a rosszhírű Cromartie iskola tanulója. Ez az iskola a legdebilebb emberkék lelőhelye, van itt mindenki a gorillától kezdve a YMCA-t éneklő nevesincs előadóra hasonlító emberkétől kezdve...

Yo-yo Girl Cop (Sukeban deka Codename Asamiya Saki) (2006)

Yo-yo Girl Cop (Sukeban deka Codename Asamiya Saki) (2006)

Yo-yo Girl Cop (スケバン刑事 – コードネーム麻宮サキ) (2006) iMDB  

A vasember - Shinya Tsukamoto (1. rész)

A vasember - Shinya Tsukamoto (1. rész)

Mielőtt bárki megismerte volna Takashi Miike (Ichi the Killer; Audition) vagy Hideo Nakata (Ringu 0-2) nevét nyugaton, Shinya Tsukamoto lett az első újhullámos japán rendező, aki világszerte ismerté vált, köszönhetően a Tetsuo elképesztő debütálásának mindenhol....

Hibi (2005)

Hibi (2005)

Hibi (火火) (2005)   iMDB