belépés∆

Versus (2000)

Versus (2000)

Félelmetesnek tűnik ez a stílusegyveleg? Hát először nekem is, de a rendező mindenért kárpótol. A film rettentő kevés pénzből készült, de azt nagyon jól forgatták be. Nem olcsó színészeket szerződtettek, s valamiféle közepes látványvilágot hoztak létre belőle, hanem jó színészek, rendező, operatőr, vágó stb., tehát a háttérstáb profizmusára helyezték a hangsúlyt. Nincs benne szinte semmi digitális trükk, de az operatőr a kameramozgásokkal, filterekkel, beállításokkal sokkal látványosabbá, eredetibbé teszi az akciókat. A történet és a pénz alapján egy kemény B kategóriás film lenne ez, de az előbb felsoroltak kiemelik a posványból.

Persze nem kell megváltásra számítani, nem egy mélyen szántó alkotás, melyen hetekig-hónapokig töpreng az ember. A filmben csak a főgonosz vetemedik egyszer arra, hogy egy kicsit monologizáljon, de azt gyorsan belefojtják, mondván: "sok a szöveg". Kemény akció az egész, amiben mindenki ultramacho, a végletekig. Ez a szintje a coolságnak már vicces, de hál' Istennek nem is veszik komolyan, nem egy önkritikus poén jön ki ebből. Emellett sok benne a dramaturgiai hiba, de annyira beteg a film, hogy ez teljesen mellékes. Olyan, mintha a Hullajót összekevernénk az Azumi végével. Több száz liter paradicsomlé, hatalmas fegyverarzenál, rengeteg pofon, rengeteg zombi, meg ülő poénok, de egyszer azért bőven elég megnézni. Meg 2005-ben úgyis jön a második rész.

-Manu-

Versus - a zöldinges idiótaVersus - a főhős és szerelme

Ez egy nagyon gyökér film: marha vicces, ugyanakkor teljesen debil... Olyan, mint egy ócska akciófilm, de az ember nem sír, hanem végigröhögi az egészet, egyáltalán: végignézi, és utána is eszébe jutnak a véres-vicces jelenetek és az iszonyúan nagymenő szövegek, tehát nem lehet ócska a film... A kulcsszó a vagányság és a macsóság. Mindenkin bőrcuccok vannak, mindenki figurázik a fegyverrel, ahogy leszedi az ellenségeit, mindenki kész egy kis veszekedésre, hogy megmutassa, milyen bátor és nagymenő. Fröcsög a vér, egyre több szereplőt tetőtől talpig elborítva. Engem kicsit az Ichi the Killer-re emlékeztetett, azért is, mert a rosszfiú egy nagy arc volt...
A filmet Ryuhei Kitamura rendezte, akinek más hasonló filmjei is vannak (pl.: az Alive), de azok állítólag nem ilyen viccesek, komolyan igyekszik magukat venni, és ezért nem is olyan jók. Az biztos, hogy ennek a filmnek a báját az adja, hogy nem veszi magát komolyan, de mégis vagánykodik. Furcsa hangulata van ennek az elegynek, európai filmben nem láttam még ilyet.
Na mindegy, látom, ez nem egy normális ajánló lett... de most mit csináljak, leírjam a sztorit? A sztori nyilvánvalóan csak egy ürügy egy két órás lövöldözésre, bunyózásra, vagány beszólogatásra stb... Gyakorlatilag annyi a lényeg, hogy egy erdőben - ahol a jakuzák a hullákat szokták elásni - valamiért azok elkezdenek élőhalottként kimászni a föld alól. Az élő emberek, akik egyébként egymással szemben állnak, legyilkolják az élőhalottakat, hogy túléljék az egészet. Ezután megjelenik egy nagyon erős és nagyon gonosz fickó, akit csak a macsó főhős tud legyőzni. Ennyi.
Ez a film önmagáért van.

-Ramiz-

imdb

Hozzászólások   

#10 Ramiz 2007-10-31 17:24
Inkább akció vagy vígjáték, mint horror, de az biztos, hogy mókás film. :D
#9 Boros69 2007-10-30 20:52
Az első 10 perc után ki akartam kapcsolni, mondván ekkora baromságot még nem láttam.
De azután, hogy kicsit továbbment a story, kezdett érdekelni, hogy mit is lehet ebből kihozni?
Nos nem sok mindent, de ilyen extravagáns filmet még nem láttam: mindenki külön stílusú mind kinézetileg, mind fegyverzetileg ( bár elég ritákn cseréltek tárat), és hát mindegyik "szuperhős" attitűdökkel nyomul.
Ahhoz képest, hogy horror, szinte könnyesre sírtam a párnámat a röhögéstől. Van b enne azért jópár szép harci jelenet is, ami dícséretet érdemel.
Egy igazi bajom volt vele, mégpedig az állandóan körbe-körbe pörgő kamera, ami az elején jó volt eg yidő után már szédültem tőle.
üdv
#8 Gerencsér Dóra 2007-10-29 18:02
YES,YES,YES!!!

Pesten már kapható a kétlemezes, fémdobozos DVD és nem is olyan drága, mint hittem. (ez itt a reklám helye :-) )
Nagyon megkapó, jól néz ki, de már most nagyon kevés volt belőle, reméljük a novemberi diákhitelig kitart a készlet!
#7 edisonae86 2007-08-01 21:35
:D csakhogy én 3 hónapja vagyok regisztrált tag :D
#6 arnold 2007-08-01 18:19
már régóta lehet tudni, hogy jön a dvd. a fórumban is írtunk róla. valamikor a tavalyi év vége felé... :D

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Yellow Line (Ousen chitai) (1960)

Yellow Line (Ousen chitai) (1960)

Ishii Teruo chitai sorozatának harmadik darabja természetesen igazi, hamisítatlan film noir, ezúttal már színesben! A megszokott, jellegzetes összetevők megmaradtak, akárcsak a hangulat, így evidens, hogy egy újabb szórakoztató 75 percet kap a néző.  

Nemuri Kyoshiro - TV Special 2: Conspiracy in Edo Castle (Nemuri …

Nemuri Kyoshiro - TV Special 2: Conspiracy in Edo Castle (Nemuri Kyoshiro Burai Hikae) (1993)

Az ASAHI TV társaság folytatta a felújított történteket, hogy életben tartsa Japán egyik legnépszerűbb filmfolyamát. Az érdeklődés fenntartására hozzányúltak ahhoz a részmozzanathoz, amelyik eddig  meglehetősen homályba burkolózva maradt a sagán belül. Ez sokáig szándékos volt...

Virtuális hajnal (Chik yeung tin si) (2002)

Virtuális hajnal (Chik yeung tin si) (2002)

  iMDB Volt egyszer egy hongkongi feltaláló, aki kifejlesztett egy műholdat, aminek segítségével rá lehet kapcsolódni zártláncú kamera- és számítógéphálózatokra. Találmányát a rendőrségnek szerette volna átadni, de megölték. A szerkezet így a két lányára maradt, akik (milyen...

Nina Li Chi

Nina Li Chi

Nina Li Chi (利智)Li Chi 1961 december 31-én született Shanghaiban. Apja híres színházi színész volt, az akkori színikritikusok nemes egyszerűséggel csak a kínai Lee Strasberg-ként emlgették és a színészetet nem csak művelte, hanem tanította is...