belépés∆

Flower and Snake (2004)

Flower and Snake (2004)

iMDB 

Takashi Ishii neve legtöbbünknek a Magyarországon is megjelent, Kitano főszereplésével készült Gonin című filmet juttatja eszébe. Pedig Ishii Japánban nem igazán a yakuza filmjeiről híres, műveinek legtöbbje inkább az un. pinku eiga kategóriába esik. A Flower and Snake azonban, bár nem kevés erotikus jelenet van benne, már közel sem „rózsaszín”.

A film egy Japánban hatalmas népszerűségnek örvendő, kultikus jelentőségű hentai manga történetét dolgozza fel, amit valójában egy mondatban is könnyedén össze lehet foglalni. Egy vállalat fiatal igazgatója tartozása fejében a yakuzáknak adja világhírű tangó táncosként ismert gyönyörű feleségét, akik aztán a nőt, egy tiltott showműsor keretében válogatott szexuális jellegű kínzásoknak, és többszörös nemi erőszaknak vetik alá.

Flower and Snake (2004)

Ishii-től soha nem állt messzire a Japánban oly népszerű, igen erős brutalitást bemutató pornó képregények, a hentaiok világa. Maga is, pályája kezdetén több ilyen kötete kiadott Angel Guts címmel, melyekből később debütáló filmjei, a Nami is készült. A Flower and Snake eredeti mangáját azonban nem ő adaptálta először, korábban már több változat is készült belőle. Három film még ugyanezt a címet is viseli, míg további hét csak a témát koppintotta le. Ishii filmje azonban sokban különbözik elődjeitől. Egyrészt a korábbi alkotások mind kevés pénzből készültek, s névtelen színészeket szerepeltettek bennük. Ebben a 2004-es adaptációban azonban olyan nevek is feltűnnek, mint Susumu Terajima vagy Renji Ishibashi, akit Hanzo, a penge ként ismerhet a klasszikus filmekért rajongó közönség.

 

Flower and Snake (2004)

 

Tehát a film döntő többségét a kínzás és nemi erőszak teszi ki. A sötétebb fantáziájú nézőket nyilván kielégíti, hogy a hentaiokból ismert módszerek szinte kivétel nélkül mind megtalálhatóak benne. A teljesség igénye nélkül pár gyöngyszem: bondage, keresztre feszítés, leszbikus jelenet, mindenféle vibrátorok stb. A női testet is sokkal szabadabban mutatják be, mint ahogy azt esetleg a sexploitation filmektől már megszokhattuk. Itt nem csak a szabadon hagyott női melleket láthatjuk, hanem mindent. Így gyakorlatilag nem kapunk mást, mint egy viszonylag nagy költségvetésből leforgatott pornófilmet, s itt van a kutya elásva. Ha egy rendező a szexualitást ennyire nyíltan mutatja be, annak kell, hogy legyen valami oka. Kell, hogy legyen valamiféle mondanivaló vagy művészi eszköz, ami legalizálja e téma használatát. Ez azonban Ishii filmjéből teljesen hiányzott. Míg azért említhetünk egy pár igen jól sikerült, értékes alkotást akár japán filmművészetben (mint például Oshima klasszikusa Az érzékek birodalma ) de az amerikaiaknál is (a történetében igencsak hasonló fantázia, Stanley Kubrick utolsó filmje, a Tágra zárt szemek), addig a Flower and Snake sajnos sehol sincs ezekhez képest. Öncélú, az emberek alantas vágyaira építő alkotás.

Flower and Snake (2004)

Mindenesetre nem akarom teljesen lehúzni a filmet, hiszen vannak benne értékelhető jelenetek, a főszereplő kisasszony, Aya Sugimoto pedig igencsak szemrevaló hölgyemény. Azzal is tisztában vagyok, hogy a sexploitation filmeknek igen nagy hagyománya van Japánban, s nem lehet minden egyes ilyen film egyben művészeti alkotás is. Tehát nyugodt szívvel tudom ajánlani a filmet azoknak, akik kedvelik ezt a stílust, sőt, a második részét is, hiszen egy eddig befejezetlen trilógiáról van szó.

Hozzászólások   

#13 fea 2008-03-29 10:50
Azt te érzed :D
Ha megnyugtatásra vársz, ennél sokkal keményebb szexuális témájú darabok is kerülnek ki Japánból, de mint ahogy azt fenntebb is írtam, azok nem tartoznak ennek az oldalnak a profiljába :-)
#12 Guest 2008-03-28 12:24
elsőt nem,de a másodikat láttam,sajnos nem beszélek nyelveket,így nem tudok pártatlanul nyilatkozni van e sztorija a történetnek,egy feliratért megmondom :-)
Ha nem botránkoztam meg rajta akkor beteg vagyok? :zzz
#11 Guest 2007-06-06 11:53
Ha sokat keresgélsz, megtalálod. FSS-en volt, esetleg kérhetsz ott reseedet.
#10 Guest 2007-06-05 14:37
Lelehet szedni torrentről, vagy valahonnan?
#9 Ramiz 2007-03-30 10:49
... viszont ha találsz, akkor azt lécci itt is jelezd. :D

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Shimura Takashi (1905-1982)

Shimura Takashi (1905-1982)

Shimura Takashi (志村 喬)Shimura Takashi Shimazaki Shouji néven született 1905 március 12-én egy Ikuno nevű településen. Régi szamuráj családból származott. Az egyetem elvégzése után a Július Színházban (Shichigatsu-za) kezdett színészettel foglalkozni, majd 1930-ban egy profi...

Dear Friends (2007)

Dear Friends (2007)

ディアフレンズ (2007)iMDBA távol-keleti, elsősorban japán és koreai tévésorozatok kedvelt kliséje az adott történet drámaiságának fokozására, hogy az egyik szereplő súlyosan megbetegszik. Természetesen a tévé mellett a mozivásznon is bemutatásra kerültek ilyen témájú filmek, a koreai...

Hold Up Down (2005)

Hold Up Down (2005)

ホールドアップダウン (2005)iMDBA 2003-ban bemutatott Hard Luck Hero után mintegy két évet kellett várni Sabu következő filmjére, ami Japánban 2005 novemberében került a mozikba. Talán sokakban csalódást kelthet, hogy ez a film igen sokban hasonlít...

3D Sex and Zen: Extreme Ecstasy (3D rou pu tuan zhi ji le bao jia…

3D Sex and Zen: Extreme Ecstasy (3D rou pu tuan zhi ji le bao jian) (2011)

Ha valaki kíváncsi arra, hogy milyen lehet a film, ami hetekre felforgatta Hongkong utcáit a mozipénztárak előtt kígyózó sorokkal és a vetítésekre szervezett turistautakkal1,  ha érdekli, hogyan lehetséges az Avatar nézettségét is felülmúlva rekordokat döntögetni...