belépés∆

Flower and Snake (2004)

Flower and Snake (2004)

iMDB 

Takashi Ishii neve legtöbbünknek a Magyarországon is megjelent, Kitano főszereplésével készült Gonin című filmet juttatja eszébe. Pedig Ishii Japánban nem igazán a yakuza filmjeiről híres, műveinek legtöbbje inkább az un. pinku eiga kategóriába esik. A Flower and Snake azonban, bár nem kevés erotikus jelenet van benne, már közel sem „rózsaszín”.

A film egy Japánban hatalmas népszerűségnek örvendő, kultikus jelentőségű hentai manga történetét dolgozza fel, amit valójában egy mondatban is könnyedén össze lehet foglalni. Egy vállalat fiatal igazgatója tartozása fejében a yakuzáknak adja világhírű tangó táncosként ismert gyönyörű feleségét, akik aztán a nőt, egy tiltott showműsor keretében válogatott szexuális jellegű kínzásoknak, és többszörös nemi erőszaknak vetik alá.

Flower and Snake (2004)

Ishii-től soha nem állt messzire a Japánban oly népszerű, igen erős brutalitást bemutató pornó képregények, a hentaiok világa. Maga is, pályája kezdetén több ilyen kötete kiadott Angel Guts címmel, melyekből később debütáló filmjei, a Nami is készült. A Flower and Snake eredeti mangáját azonban nem ő adaptálta először, korábban már több változat is készült belőle. Három film még ugyanezt a címet is viseli, míg további hét csak a témát koppintotta le. Ishii filmje azonban sokban különbözik elődjeitől. Egyrészt a korábbi alkotások mind kevés pénzből készültek, s névtelen színészeket szerepeltettek bennük. Ebben a 2004-es adaptációban azonban olyan nevek is feltűnnek, mint Susumu Terajima vagy Renji Ishibashi, akit Hanzo, a penge ként ismerhet a klasszikus filmekért rajongó közönség.

 

Flower and Snake (2004)

 

Tehát a film döntő többségét a kínzás és nemi erőszak teszi ki. A sötétebb fantáziájú nézőket nyilván kielégíti, hogy a hentaiokból ismert módszerek szinte kivétel nélkül mind megtalálhatóak benne. A teljesség igénye nélkül pár gyöngyszem: bondage, keresztre feszítés, leszbikus jelenet, mindenféle vibrátorok stb. A női testet is sokkal szabadabban mutatják be, mint ahogy azt esetleg a sexploitation filmektől már megszokhattuk. Itt nem csak a szabadon hagyott női melleket láthatjuk, hanem mindent. Így gyakorlatilag nem kapunk mást, mint egy viszonylag nagy költségvetésből leforgatott pornófilmet, s itt van a kutya elásva. Ha egy rendező a szexualitást ennyire nyíltan mutatja be, annak kell, hogy legyen valami oka. Kell, hogy legyen valamiféle mondanivaló vagy művészi eszköz, ami legalizálja e téma használatát. Ez azonban Ishii filmjéből teljesen hiányzott. Míg azért említhetünk egy pár igen jól sikerült, értékes alkotást akár japán filmművészetben (mint például Oshima klasszikusa Az érzékek birodalma ) de az amerikaiaknál is (a történetében igencsak hasonló fantázia, Stanley Kubrick utolsó filmje, a Tágra zárt szemek), addig a Flower and Snake sajnos sehol sincs ezekhez képest. Öncélú, az emberek alantas vágyaira építő alkotás.

Flower and Snake (2004)

Mindenesetre nem akarom teljesen lehúzni a filmet, hiszen vannak benne értékelhető jelenetek, a főszereplő kisasszony, Aya Sugimoto pedig igencsak szemrevaló hölgyemény. Azzal is tisztában vagyok, hogy a sexploitation filmeknek igen nagy hagyománya van Japánban, s nem lehet minden egyes ilyen film egyben művészeti alkotás is. Tehát nyugodt szívvel tudom ajánlani a filmet azoknak, akik kedvelik ezt a stílust, sőt, a második részét is, hiszen egy eddig befejezetlen trilógiáról van szó.

Hozzászólások   

#13 fea 2008-03-29 10:50
Azt te érzed :D
Ha megnyugtatásra vársz, ennél sokkal keményebb szexuális témájú darabok is kerülnek ki Japánból, de mint ahogy azt fenntebb is írtam, azok nem tartoznak ennek az oldalnak a profiljába :-)
#12 Guest 2008-03-28 12:24
elsőt nem,de a másodikat láttam,sajnos nem beszélek nyelveket,így nem tudok pártatlanul nyilatkozni van e sztorija a történetnek,egy feliratért megmondom :-)
Ha nem botránkoztam meg rajta akkor beteg vagyok? :zzz
#11 Guest 2007-06-06 11:53
Ha sokat keresgélsz, megtalálod. FSS-en volt, esetleg kérhetsz ott reseedet.
#10 Guest 2007-06-05 14:37
Lelehet szedni torrentről, vagy valahonnan?
#9 Ramiz 2007-03-30 10:49
... viszont ha találsz, akkor azt lécci itt is jelezd. :D

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Faithfully Yours (Zui jia nu xu) (1988)

Faithfully Yours (Zui jia nu xu) (1988)

Faithfully Yours (Zui jia nu xu) (1988)iMDBEgy kis utcában új fodrászszalon nyílik, soraiban tudva a “sztárfodrászt”, a nők kedvencét, Happy Chan-t. A megnyitóünnepségnek azonban a szalon közvetlen szomszédjában levő másik, hagyományos, régimódi fodrászat személyzete nem...

Broken Swords (Hiken yaburi) (1969)

Broken Swords (Hiken yaburi) (1969)

    iMDB   Főszereplők: Hongo Kojiro; Matsukata Hiroki Rendezte: Ikehiro Kazuo (1969, színes, 90 perc) Egy ifjú szamuráj rohan a kijelölt párbaj színhelyére és még időben érkezik, hogy győzelemre fordítsa a vereséget, de a tragédia azért őt is megérinti. Csakúgy, mint...

Rouge (1987)

Rouge (1987)

 iMDB   Mai szemmel nézve némileg bizarr ez a film, bár a készítői nem igazán annak szánták, legalábbis nem ennyire. A sztori eléggé sablonos. Egy szerelmes pár történetét ismerhetjük meg, akik a század...

Samurai Justice - Mother and Daughter (Kenkaku Shobai Haha to Mus…

Samurai Justice - Mother and Daughter (Kenkaku Shobai Haha to Musume to) (2005)

  Békeidő, visszavonult harcos, családi örömök, biztos anyagi alapok, kiváló kapcsolatok az előkelőségekkel. Azt hihetné az ember, minden tökéletesen rendben. Aztán kisül, hogy mégsem. Ha mások nem, majd filmesek tesznek róla, hogy ne legyen nyugta a...