belépés∆

Wicked Priest (Gokuaku Bozu) (1968)

 

Wicked Priest (Gokuaku Bozu) (1968)
 

 

Eredeti cím: Gokuaku Bozu

Rendezte: Saeki Kiyoshi

Főszereplők:Wakayama Tomisaburo; Sugawara Bunta

imdb

Az 1910-es években járunk, a modernizálódó Japánban, ahol azért még elevenen élnek a hagyományok. Shinkai szerzetes ugyancsak rendhagyó tagja a buddhisták közösségének. Kockázik, nagy barátja az alkoholnak és nőcsábász. Szóval szimpatikus ember. Ezen kívül jól karatézik és méretes pofonokkal igyekszik meggyőzni a jakuzákat Buddha igaz útjának követésére. A szerzetesi tanácsban viszont nem kedvelik, igyekeznek kipenderíteni a rendből. Csak hívei szeretete és a főpap elnéző magatartása teszi lehetővé, hogy újra meg újra megússza a viselt dolgait. A piroslámpás negyedbe tett egyik útján Shinkai veszedelmes titokra bukkan.

Jakuzák, összefogva néhány korrupt szerzetessel, hatalomátvételre készülnek. Shinkai, akinek a "beceneve" Killer Priest, mert életmódjával "öli" eljövendő életeit, továbbá utalás a természetében ott rejlő erőszakos hajlamra,  úgy dönt, ha kell, szó szerint veszi a csúfnevét. Ellenfelei között ott van egykori barátja, társa, majd vetélytársa a rendben, aki maga is karatemester...

Egy sorozat nyitó darabja ez, amelyet még a Lone Wolf and Cub sikere előtt forgattak Wakayamával. A gyarló, de igen emberi szerzetes alakja remek karakterszerep. Shinkai számos bonyodalomba keveredik, egyszer a játékteremben kelt feltűnést a csuhájában, máskor a hívei előtt kell magyarázkodnia, vagy két olyan nő áll mellette, akiknek nagyon nem kellett volna találkozniuk. Csupa rendhagyó helyzet, nem igazán a szerzetesi élethez kapcsolódnak, viszont remek alkalmat adnak főhősünk eredeti "filozófiai" elmefuttatásaihoz. Azért a japán alvilág peremén járunk és ott korántsem lehet mindent viccesre venni.

Összetett történet, a keleti filmek minden rajongója találhat benne kedvérevalót. Szellemes szócsavarás, pikantéria, altesti poénkodás, emberi tisztesség és gyarlóság, rámenős akciójelenet egyaránt megtalálható benne. Érdemes megismerni.

 

Kattints a nagyobb mérethez!Kattints a nagyobb mérethez!Kattints a nagyobb mérethez!
Kattints a nagyobb mérethez!

Hozzászólások   

#2 Guest 2007-01-30 16:38
Hamarébb készült mint a Lone Wolf, de a Zatoichi sorozat már ment. Nem tudom... Ez nem az a zárt yakuza világ, amiben a vak masszőr mozog és időben is közelebb van hozzánk. Másrészt viszont az alvilág olyan nagyon nem változott, sok az ismétlés, így aki hamarébb látta a Zatoichi filmeket, óhatatlanul arra asszociál.
#1 Guest 2007-01-07 00:06
Végig azt hittem, hogy a nagy Katsu a főszereplő, de azért gyanús volt a muki egy kicsit... :-) Hihetetlenül hasonlít rá Tomisaburo. A film egyébként nem rossz, de eléggé Zatoichi utánérzése van, már amennyiben ez hibának számít. Aki szerette a Zatoichi-t, annak ez is tetszeni fog, bár érzésem szerint nem annyira kidolgozott a történet, mint a vak masszőr kalandjai.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Diary (Mon Seung) (2006)

Diary (Mon Seung) (2006)

iMDB Pár hónappal előző filmjük, az elég nagy érdeklődéssel övezett Re-Cycle után, a Pang testvérek hirtelen egy újabb munkával rukkoltak elő. Bár rendezőként csak egyikük, Oxide, jegyzi a filmet, producerként mindketten ott vannak a stáblistán.

A lustful man (Koshoku ichidai otoko) (1961)

A lustful man (Koshoku ichidai otoko) (1961)

A lustful man (好色一代男) (1961)iMDBEz a keserédes vígjáték Yonosuke, egy gazdag kereskedőcsalád gyermekének kalandjait mutatja be. Yonosuke egyetlen életcélja már gyerekkorától fogva, hogy a nőket boldoggá tegye. Ennek megfelelően hatalmas hódító (és egyben lódító) lett...

Team of Miracle - We Will Rock You (Lau long che sai kai bui) (20…

Team of Miracle - We Will Rock You (Lau long che sai kai bui) (2009)

Úgy látszik, az utóbbi időben divatba jöttek Hongkongban a sportfilmek. Tavaly a baseball válogatott története új, érdekes színt vitt a felhozatalba, idén a foci volt soron. Az új, érdekes szín azonban elmaradt, aminek elsőszámú felelőse...

4 Horror Tales - D-Day aka Roommates (2006)

4 Horror Tales - D-Day aka Roommates (2006)

    IMDb Ringu. Ez volt a címe annak a filmnek, ami elindította a hosszúhajú szellemlányok karrierjét az ázsiai, majd a Hollywood-i feldolgozógépezet révén az amerikai filmgyártás horror termésében egyaránt. A D-Day bemutatójának megtekintése után azt hihetnénk, hogy...