belépés∆

Shaolin foci (Shaolin soccer) (2002)

 

s01_01
 

 

A valamikori arrogáns, és nagyképű aranylábú focista Golden Leg Fung, egy régi “balesetnek” köszönhetően, immár csak egy szánalmas öregember, aki egykori csicskája kitartottjaként tengődik, nem túl sikeres futballedzőként. Ám a megtört férfi, egy nap új reménysugarat lel az ifjú Kung-fu titán személyében, kinek acél-láb technikája hamar beindítja az öreg fantáziáját, és sietve egyességre lép a nagyszájú szeméthordóval, hogy összegyűjtve a régi harcostársakat, megalapítsák a világ első shaolin focicsapatát.

Esküszöm, hogy a kung-fu filmek közül azok a legjobbak melyek önmagukat parodizálják. Szem nem marad szárazon, mikor a kissé szedett-vedett Shaolin csapat először megjelenik a papucsos, fürdőköpenyes, megacool felállásban. A tüzesen száguldó labdák, és a kegyetlen mozgáskultúrával megáldott cselezések látványnak sem rosszak, az utolsó meccs élethalálharca az amerikai drogokkal felpumpált ellenséges csapattal pedig egyszerűen szólva: nagyon állat! Amúgy a film egy pillanatig sem veszi komolyan önmagát, de nem csap át blőd, vagy trágár marhaságba. A Shaolin soccer tehát egy rendkívül, jól kiegyensúlyozott, és szórakoztató vígjáték, melynek megtekintése mindenki számára javallott.

Természetesen a Miramax által forgalmazott húsz perccel megvágott, és újrakevert verzió mindenképpen kerülendő.

imdb

 

Hozzászólások   

#2 Guest 2006-12-30 17:25
stephen chow egy állat :D
#1 Guest 2006-06-16 13:12
Zseniális film, kung-fu és/vagy foci érdeklődésű emberek jó eséllyel ki fognak rajta feküdni a röhögéstől...

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Floating Castle (Nobo no shiro) (2012)

The Floating Castle (Nobo no shiro) (2012)

  Japánban a filmes világban kezdik újra felfedezni a történelmi témákat, köztük a szamurájokat. Eredetinek éppen nem mondható az ötlet, de kik jöhetnének tőlük jobban szóba? Az újhullámos filmek eddig többnyire a lassúbb, drámai vonalra koncentráltak.

A vasember - Shinya Tsukamoto (2. rész)

Tsukamoto sokkal ikonszerűbb terepre érekezett vissza a Tetsuo II-vel, amely hasonló témákat boncolgatott, mint az első rész, ám bármiféle aktualitás nélkül. Ez is nemzetközi siker lett. Rendezői attitüdje egy kicsit háttérbe szorult, ahogy más emberek...

Nabbie szerelme (Nabbie no koi) (1999)

Nabbie szerelme (Nabbie no koi) (1999)

Nabbie szerelme (ナビーの恋) (1999)   iMDB  

Blue Swallow (Cheong yeon) (2005)

Blue Swallow (Cheong yeon) (2005)

iMDB Külsőségeiben, megjelenésében a Blue Swallow egyértelműen sejteti, hogy itt bizony egy új koreai sikervárományosról van szó. Ez a film folytathatja a Shiri, vagy a JSA által megkezdett és mondjuk a Welcome to Dongmakgollal folytatott utat...