belépés∆

Chinese Odyssey 2002 (Tian xia wu shuang) (2002)

 

Chinese Odyssey 2002 (Tian xia wu shuang) (2002)


Wushuang hercegnő (Faye Wong) megunva a császári palota kényelmét, és rettentően unalmas mindennapjait megszökik, és férfi ruhát öltve elvegyül a pórnép között. Egy kis városkában találkozik az éppen jó útra térő, és a húgának férjet kereső rettegett Li Yilong-gal (Tony Leung Chiu Wai), és összebarátkoznak. Li Yilong húga, Phoenix (Zhao Wei) egyből beleszeret a férfinak látszó hercegnőbe, míg a hercegnő természetesen Li Yilong-ba.
A helyzetet tovább bonyolítja a császári testőrség hirtelen felbukkanása, majd a császár megjelenése - aki elvileg húgát, a hercegnőt keresi, de feladata helyett inkább saját önmegvalósításán fáradozik -, végül pedig az anyacsászárnő betoppanása.
És ezzel a káoszból már-már kialakulni látszó idilli állapot egy csapásra szertefoszlik.
De vigyázat! A film nem egy tipikus szerelmi történet, és ezt a néző meghökkenve tapasztalja már az első öt percben: a hercegnő szökésének és Li Yilong személyének bemutatásakor. Egy percig sem szabad komolyan venni, és persze a történet előrehaladtával ez nem is sikerül.
A poénok néha nagyon erőltetettre és meghökkentőre sikeredtek, de a színészi játék nagyon is élvezhető és a film zenéje is jól eltalált.  A történet jól összerakott, de teljességgel kiszámítható: követi a jól bevett "szerelmes-sztori" sémákat, és ezzel némiképp ki is figurázza azokat.
Mindezek ellenére - vagy éppen ezért - érdemes megnézni.

imdb

 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Eleven Samurai (Ju-ichinin no Samurai) (1966)

Eleven Samurai (Ju-ichinin no Samurai) (1966)

  Főszereplők: Isao Natsuyagi; Kotaro Satomi; Koji NambaraRendezte: KUDO Eiichi(1966; fekete-fehér; 96 perc)A szamuráj kor belső viszonyain át a saját korának problémáit tárgyaló trilógia utolsó darabjában Kudo Eiichi megint maradandót alkotott. Sőt, ha a mai néző...

Incident at Blood Pass (Machibuse) (1970)

Incident at Blood Pass (Machibuse) (1970)

    iMDB   Rendező: Hiroshi Inagaki Főszereplők: Mifune Toshiro; Katsu Shintaro; Ishihara Yujiro; Nakamura Kinnosuke (1970, színes, 118 perc) Yojimbo egy olyan megbízatást vállal el, amelynek az elején azt sem tudja, hogy hová kell mennie és mi lesz a feladata! Egy...

The Lowly Ronin - Duel At Dawn (Suronin makaritoru dai nibu akats…

The Lowly Ronin - Duel At Dawn (Suronin makaritoru dai nibu akatsuki no shito) (1982)

Magányos hősünk, a hegyvidéket járó „Tél-tavasz-nyár-ősz” nevű roninunk újra felbukkant, és ismét belekeveredik az események  sűrűjébe. Neki baj, nekünk viszont szerencse, mert  ebből izgalmas történet alakul ki.

Isabella Leong Lok-Si

Isabella Leong Lok-Si

Isabella Leong Lok-Si (梁洛施)Isabella Louisa Leong 1988 június 23-án született a Kínához tartozó Makaó szigetén. Mint köztudott, a sziget sokáig portugál gyarmat volt, így Isabella az arrafelé is egzotikusnak számító külsejét portugál őseinek köszönheti. 12...