belépés∆

Moving targets (San jaat si hing) (2004)

Moving targets (San jaat si hing) (2004)

Moving targets (San jaat si hing) (2004)

iMDB

Egy kis csapat fiatal rendőr életébe nyerhetünk betekintést a film elején, akiknek az esti mulatozása jó kis triádos lövöldözésbe torkollik, majd az ott bemutatott teljesítményük alapján a frissen a rendőrség kötelékébe visszatért “főnök”, Cheung Tit-Man szárnyai alá kerülnek. Természetesen mindez nem nyújtana elég sztorit, az azonban már jóval inkább, hogy a négy fiatal egyikének, Cheung Wai-kit-nek személyes ellentéteti is vannak az új főnökkel és szeretne rajta valahogy bosszút állni, míg a másik főhős, Ngai Fung egy ballépés miatt felkelti a helyi triádok erős emberének, Big Bryan-nek a figyelmét, aki mindenáron azt próbálja meg kiharcolni, hogy a tehetséges fiatal rendőr inkább neki dolgozzon. És hogy mindebből mi sül ki? Néhány jól eltalált csavar, egy vékonyka romantikus szál és sok-sok bunyó után kiderül.

Moving targets (San jaat si hing) (2004)

A filmet Wong Jing alapötletéből és forgatókönyvéből Wong Jing rendezte és ez már bőséges információ ahhoz, hogy mire is számítson a néző. Wong a gambling movie-kon kívüli másik kedvenc témája a triádok módszereinek bemutatása. Ezúttal mindezt az “ellenoldalon”, a rendőrökön keresztül ábrázolja, azokon belül is az Edison Chen által alakított Ngai Fung karakterén. Itt érdemes megemlíteni, hogy a sztárokon nem spóroltak, a hányatott múltú rendőrfelügyelő megformálását például Simon Yam-ra bízták (ki más is lenne alkalmas egy ilyen szerepre, neki szinte bérelt helyen van egy ilyen filmben), Wai-kit-et a hongkongiak kedvenc rosszfiúja, Nicholas Tse alakítja, de kisebb szerepekben feltűnik Gillian Chung és Lam Suet is. Egyébként a filmen jópár helyen érződik, hogy némileg alacsony költségvetésből forgatták, azonban fura módon ez nem az akciójeleneteken látszik, hanem az olyan “érdektelen” részeken elsősorban, mint például ahogy az egyik főszereplő egy lépcsőházban sétál, ami egész egyszerűen úgy néz ki, mintha egy “gagyi” kézikamerás amatőrfilmet forgattak volna.

Moving targets (San jaat si hing) (2004)

Úgy látszik, Wong tudja, min kell spórolni, mert ezt a mezei néző talán észre sem veszi, míg ha egy akciójelenet lenne nagyon gyenge, akkor már nem nagyon váltanának jegyet a következő filmjére. Így aztán ezen jelenetekre nem lehet panasz, egyrészt sok jópofa ötlet van bennük, másrészt szépen vannak megrendezve, klipszerűen megvágva, helyenként belassítva, látványos effektekkel kiemelve a fontosnak szánt lövéseket, vagy éppen ütéseket/rúgásokat. Többször is látható, főleg a robbanásoknál, hogy több nézőpontból, több kamerával vették fel ugyanazt a részt és afféle “kép a képben” módszerrel ennek megfelelően több szögből is mutatják az adott pillanatot. A sztoriban viszont akciófilmhez méltóan nincs túl sok meglepő, azzal együtt sem, hogy jól eltalált csavarok vannak benne, illetve minden olyan “izgalmas” dolog benne van, mint például zsarolás, bosszú, árulás, szerelem, halál.

Moving targets (San jaat si hing) (2004)

Röviden összefoglalva tehát ez egy tipikus HK akció nyakonöntve Wong Jing filmjeinek jellegzetességeivel. Egy laza, könnyed, szórakoztató, ám túl sok agyat és gondolkodást nem igénylő film, könnyen felejthető, ám egy nézést azért megér, főleg a hongkongi filmek rajongóinak.

Hozzászólások   

#4 fea 2007-03-04 19:28
Fórum
#3 edisonae86 2007-03-04 13:07
Nicholas Tse, és Edison Chen a mai ázsiai
színész generáció legjobbjai...


8)
Honnan tudnám megszerezni?
#2 YEZy 2007-03-03 23:43
Vág ennél hülyébbet is. :D Bár abszolút nem komikus szerepet kapott.
#1 Olívia 2007-03-03 21:37
Remélem Edison Chen nem vág ilyen h*lye fejet végig, mint a plakáton :-x

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Floating Castle (Nobo no shiro) (2012)

The Floating Castle (Nobo no shiro) (2012)

  Japánban a filmes világban kezdik újra felfedezni a történelmi témákat, köztük a szamurájokat. Eredetinek éppen nem mondható az ötlet, de kik jöhetnének tőlük jobban szóba? Az újhullámos filmek eddig többnyire a lassúbb, drámai vonalra koncentráltak.

The Bride with White Hair 2 (Baak faat moh lui chuen II) (1993)

The Bride with White Hair 2 (Baak faat moh lui chuen II) (1993)

The Bride with White Hair 2 (Baak faat moh lui chuen II) (1993)iMDBAz első rész nem várt nagy sikerét követően az alkotók úgy látták, hogy érdemes megpróbálkozni egy folytatás elkészítésével, ám a végeredmény egy kicsit...

Samurai Justice - Mother and Daughter (Kenkaku Shobai Haha to Mus…

Samurai Justice - Mother and Daughter (Kenkaku Shobai Haha to Musume to) (2005)

  Békeidő, visszavonult harcos, családi örömök, biztos anyagi alapok, kiváló kapcsolatok az előkelőségekkel. Azt hihetné az ember, minden tökéletesen rendben. Aztán kisül, hogy mégsem. Ha mások nem, majd filmesek tesznek róla, hogy ne legyen nyugta a...

Double Tap (Cheong wong) (2000)

Double Tap (Cheong wong) (2000)

  A hongkongi akciófilmről több mint valószínű, hogy mindenkinek az elsők között fog beugrani Chow Yun-Fat és az ő két-pisztolyos harcmodora. Az ebben a stílusban kevésbé járatos embereknek is minden valószínűség szerint a hihetetlen tűzpárbajok, a...