belépés∆

Operation Undercover (Ngor Fu/Wo Hu) (2006)

Operation Undercover (Ngor Fu/Wo Hu) (2006)

Operation Undercover (Ngor Fu/Wo Hu) (2006)


Az utóbbi időben nagy divat lett a hongkongi filmesek körében a triádok közé beépült téglák életéről filmeket készíteni. Az egész talán a nagy klasszikussal, a City on fire-rel keződött, ahol Ko Chow feladata volt a felderítés, de a legnagyobb dobás a Szigorúan piszkos ügyek trilógia volt, amit már idén is követett egy hasonló film, az On the edge. A hongkongi filmek egyik legtermékenyebb mindenese, az egyesek által zseninek, mások által gagyi kóklernek tartott Wong Jing is úgy érezte, hogy neki is fel kell villantania valamit ebben a témában, így producerként és színészként is segítette ennek a filmnek az elkészültét.

Operation Undercover (Ngor Fu/Wo Hu) (2006)

A történetben tulajdonképpen semmi rendkívüli nincsen. Egy napon a rendőrség vezetői elindítanak egy küldetést Crouching Tiger (a régebbi híres filmekre való utalások többször is előkerülnek majd) kódnéven, aminek az a célja, hogy több száz, vagy akár ezer ügynököt is beépítsenek a triádvezérek csapataiba. Az akcióra két évet szánnak, majd amikor úgy érzik, hogy elkezdhetik a triádok felszámolását, az egyik ügynök lebukik és megölik. Innentől pedig egy igazi sakkjátszma veszi kezdetét Wai felügyelő (Michael Miu) és a maffiafőnök bizalmasa, egyben nagy stratégája, Jim (Eric Tsang) között.

Operation Undercover (Ngor Fu/Wo Hu) (2006)

Az alapötlet tehát már ismerős több helyről is, a karaktereket is sikeres régebbi filmekből szedték egybe. Jordan Chan gyakorlatilag ugyanazt a szerepet játsza, mint évekkel ezelőtt a Young & Dangerous sorozatban, Eric Tsang kopírozza Sam karakterét a Szigorúan piszkos ügyekből, de Francis Ng-t is láthattuk már hasonló szerepben. Ebből a mixtúrából azonban kikeverhető lenne egy egész jó kis film is, azonban sajnos nem ezt kapjuk. A sztori meglehetősen vontatott, ráadásul párbeszéd orientált, nagyon kevés akciójelenet színesíti. Wong Jing természetesen megpróbálta beleszőni a rá jellemző humort is néhány helyen, azonban ebbe a filmbe ez nagyon nem illik bele, ugyanúgy, ahogyan Jim romantikus szála sem. Talán ezzel szerette volna fényezni a triádokat, hogy ők sem olyan rossz emberek (erről egyébként folyamatos polemizálás is van a filmben). A történet tehát valamelyest izgalmasan indul, aztán egyre inkább elsikkad, ahogy haladunk a vége felé, úgy lesz egyre unalmasabb. Egy meglepő fordulatot azért sikerült belerakniuk a készítőknek, de ez sem javítja túlzottan az összképet, ami igencsak közepes.

Hozzászólások   

#2 Guest 2006-12-30 16:32
Nagyon rosszakat hallottam erről a filmről, úgyhogy skippeltem. Van egy másik új blődli is egyébként Crouching Tiger címen (ez a hongkongi, a nemzetközi Undercover, Hidden Dragon), azt sem ajánlom senkinek.
#1 Guest 2006-12-30 16:19
Valóban 1x nézős, kicsit lagymatag film. A triadok sem annyira rosszak vonal meg eléggé hollywoodos lett. Bár bírtam Jim karakterét.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

God of Gamblers' Return (Du shen 2) (1994)

God of Gamblers' Return (Du shen 2) (1994)

God of Gamblers’ Return (Du shen 2) (1994)iMDBA Stephen Chow-val közösen leforgatott két God of Gamblers paródia után Wong Jing úgy érezte, hogy az eredeti karakterrel is kellene még egy folytatást készíteni, mert igazán nagy...

Distance (2001)

Distance (2001)

 IMDb Hirokazu Kore-eda filmje, aki többek között a Nobody Knows-t és az After Life-ot rendezte. A NN-t nagyon szerettem. A hétköznapi élet valóságát nagyon elkapta Kore-eda mindkét filmben, olyan nómint egy szocio-dráma, bár inkább légies,...

Nezu no Ban (2006)

Nezu no Ban (2006)

   iMDB  Masashito Tsugawa öreg róka már a japán filmgyártásban. 1956 óta forgat filmeket, azonban nem, mint rendező, hanem mint színész. Vége-hossza nincs a sikeresebbnél sikeresebb produkcióknak, melyekben láthattuk (a legújabbak: Death Note, The Uchoten...