belépés∆

Running on Karma (2003)

 

Running on Karma (2003)

 

A Running on Karma bármennyire sablonos címmel lett megáldva, mégis egy sajátos film, mégpedig több okból is. Egyrészt megcsodálhatjuk benne Andy Lau-t úgy kigyúrva, mint ahogy Schwarzenegger nézett ki fénykorában, valamikor a nyolcvanas évek elején. Másrészt a történet is egy igen különös szálat követ.

Big a testépítő, egy sztriptízbárban megejtett - nem túl szerencsés - vetkőzése után a rendőrségen köt ki, ahol megismerkedik a fiatal, kezdő nyomozónővel, akit Cecilia Cheung alakít. A lány segít neki kijutni, amiért hálából Big viszont felgöngyölít neki egy ügyet, legalábbis első látásra. Valójában Big annak idején szerzetes volt, s bizonyos oknál fogva látja az emberek karmáját, ami a lánynál nem sok jót mutat.

 

Running on Karma (2003)

 

Tudom, hogy ez nem igazán a megfelelő megközelítés, de sokakkal egyetemben nálam is Andy Lau kinézete vitte a pálmát. Valami hihetetlen groteszk és furcsa érzés egy már megszokott, alapvetően szálkás embert ilyen (ál)izmokkal látni. Először hangosan felnevettem, de utána valahogy mégis lecsúszott a torkomon, ebben azonban nagyon nagy szerepe volt Andy kivételes színészi képességeinek. (A hölgy nézőknek megjegyezném, hogy igen jelentős százalékban Andy meztelenül glasszál fel-alá). Ha már itt tartunk, az eddig általam látott filmek alapján Cecilia Cheung kisasszony nem igazán győzött meg tálentumáról. Most azonban bizonyított, eddig soha nem láttam ennyire törékenynek, és - hát valljuk be férfiasan – vonzónak. A nagy, sötét szemei egyenesen megbabonáztak. Na, de lépjünk tovább. A filmnek elég különös az atmoszférája. Néhol egy kicsit vicces, néhol komoly, néhol pedig kifejezetten véres, de nem is ez a lényeg. Nem tudom, valahogy végig egy kicsit légies volt nekem az egész folyása, amit a befejezés csak erősített. A végén lehet gondolkodni, örömmel látom a különböző teóriákat.

Nem azt mondom, hogy világra szóló, nagy alkotás, illetve lehetett volna letisztultabb is, de a két színész (főleg Andy!) miatt érdemes megnézni, nem fogunk csalódni. Leköti a nézőt, kellemes szórakozás.

Hozzászólások   

#6 Guest 2006-09-15 00:52
Gyanús volt, de hiszek a Főnöknek, mint a vezércikknek, és ez a megfogalmazás NAGYON félrevezető:

"Egyrészt megcsodálhatjuk benne Andy Lau-t úgy kigyúrva, mint ahogy Schwarzenegger nézett ki fénykorában, valamikor a nyolcvanas évek elején."
#5 Guest 2006-09-14 19:04
Igen, nem tudja mozgatni a vállait, úgyhogy némileg merev. Ellenben a mellizmai ugrálnak rendesen :lol:
#4 Guest 2006-09-14 18:46
így van. Néhol ráadásul igencsak látszik, hogy műanyag az egész és felettébb röhejes. Jókat röhögtem rajta én is.
#3 Guest 2006-09-14 16:54
Nem. Álmuszklik :D
#2 Guest 2006-09-14 14:43
Andy Lau tényleg ennyire ki volt gyúrva akkor?

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Funeral (Ososhiki) (1984)

The Funeral (Ososhiki) (1984)

  IMDb Juzo Itami debütáló filmje egy elég rendhagyó témáról, a halálról, jobban mondva egy aspektusáról, a temetésről. Sajnos Itami filmjeit eddig nem ismertem, csak egyről halottam, az a Tampopo volt, de ezek után mindenképpen...

Ping Pong (2002)

Ping Pong (2002)

 iMDB  A japánok nagyon szeretik a mangákat, melyeknek egy nagy szeletét képezik a sporttal foglalkozók. Van focis, kézilabdás, kosárlabdás, autós, és persze nem maradhat ki ázsiai egyik kedvenc játéka, a ping pong sem. Ehhez...

Anya Wu

Anya Wu

Anya Wu (安雅) az ezredforduló idején feltűnt új színésznőgeneráció egyik olyan alakja, aki színészi képességei mellett elsősorban a külsejével hódított. A magyar nézők leginkább Wong Jing Meztelen Fegyver című category III akciójából ismerhetik, amiben Maggie...