belépés∆

Mi a helyzet Koreában?

The Sex MovieA www.hancinema.net oldalra navigálva láthatjuk, hogy a koreai filmipar továbbra is gőzerővel termeli az alkotásokat, hatalmas a választék a népszerű műfajok terén. Sajnos elég sok köztük a sablonos film, de ez a cikk nem fanyalgásról fog szólni, helyette inkább vegyük szemügyre azokat, amiket remélhetőleg érdemes lesz megnézni.

 

The Sex Movie

Jin-gyu arról álmodik, hogy egy nap híres rendező lesz, de anyagi nehézségei akadnak. Hogy megpróbáljon kilábalni a problémából, kénytelen segédrendezőként közreműködni egy csak felnőtteknek szóló film elkészítésében.

Ha másért nem, legalább a témaválasztásért lehet érdekes ez a film, ugyanis pornósokról szól. Bár tudomásom szerint ez a műfaj Koreában tiltott, ezért valószínűnek tartom, hogy ezalatt olyan filmeket értenek, ahol ügyes kamerabeállításokkal kerülik ki a túlságosan "szaftos" részleteket. Kong Ja-kwan állítása szerint filmje a valóságot tükrözi: a pornósok nehezen találnak forgatási helyszíneket, akár egy ártatlan jelenethez is, mindenki lenézi őket. Ez az általános vélekedés azonban részben kétszínűség, hiszen van bevétel a filmekből (azaz ezek szerint "valaki" mégis megveszi). Vélhetően ez egy keserédes dráma lesz, vígjátékos beütésekkel. Ajánlom figyelmetekbe az előzetesben látható Oldboy "átdolgozást".


Seven Days
Seven Days


Ji-yeon sikeres ügyvéd és egyedülálló anyaként neveli hétéves lányát. Egy iskolai foglalkozás során azonban a gyerek eltűnik és a nőt egy ismeretlen keresi fel telefonon. A férfi elmondja, hogy a lány nála van és ha nem segít felmenteni egy gyilkost a másodfokú tárgyaláson 7 nap múlva, soha többbé nem láthatja őt élve. Ji-yeon próbálja győzködni magát, hogy a vádlott nem gyilkos, de mikor találkozik az áldozat édesanyjával, rádöbben, hogy téves úton jár...

Pörgős thrillernek ígérkezik az előzetes alapján. A rendező pedig nem más, mint az a Won Sin-yeon, aki első filmje, a felejthető Scary Hair című szellemlányos horror után megírta és rendezte az A Bloody Aria című alkotást, ami emlékeim szerint tőlünk egész jó értékeléseket kapott. A szereplők között is láthatunk ismerőst, név szerint Kim Yoon-jin-t, aki annak idején a Swiri című akciófilmmel debütált, de az amerikai sorozatok rajongói is gyakran láthatták a Lost című sikersorozatban.

A sors iróniája: az alapsztori erősen hasonlít egy 1996-os amerikai filmre, melynek Demi Moore volt a főszereplője és Az esküdt (The Juror) címen futott. Most viszont a Seven Days koreai kiadója szerint megkezdődtek a tárgyalások az amerikai remake-ügyében.


M
MA meglehetősen rövid cím valószínűleg "M" betűvel kezdődő szavakra utal, hogy igazából melyikre (talán "memories"?), az csak a filmből fog kiderülni.

Min-woo, a feltörekvő író újabb novelláján dolgozik, miközben visszatérő rémálmok és hallucinációk gyötrik. Ez a sajátos állapot kihat a magánéletére és a munkájára is. Egyre nehezebben képes megkülönböztetni a fantáziáját a valóságtól és folyton olyan érzése van, hogy valaki követi. Az üldözési mániájának köszönhetően egy nap egy eldugott kávézóban találja magát, ahol találkozik egy elbűvölő fiatal lánnyal, Mimivel. Min-woo azon kezd el töprengeni, hogy milyen kapcsolat fűzheti a lányhoz és rég elfeledett emlékek törnek elő az első szerelméről.

Érdekes stílusegyvelegnek tűnik, meglátjuk mi lesz belőle...


Femme Fatale
Femme Fatale
Jópofa "hullarejtegetős" feketekomédiának ígérkezik a Femme Fatale, ami egy francia film, a Serial Lover remake-je.

Az ünnepelt színésznő meghívja négy hódolóját, hogy eldöntse, melyikük lesz a jövendőbelije, csakhogy a partin halálos baleset történik. Mivel nem szeretné tönkretenni gondosan felépített karierjét, a nő elrejti a holttestet és elkezdődnek a bonyodalmak...

 

Hozzászólások   

#2 arnold 2007-11-19 21:16
hálivúd mintájára Dél-Korea elkezdi feldolgozni az európai filmeket?! remélem, hogy nem!
#1 YEZy 2007-11-19 19:18
Az első a Viva Erotica-ra, az utolsó pedig a W's Tragedy-re emlékeztet egy kicsit. :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Mini (2006)

Mini (2006)

  iMDB Vannak filmek, amik ránézésre nagyon érdekesnek tűnnek és az ember nagy reményeket fűz hozzájuk, aztán már az első 20 perc után kiderül, hogy bizony egyáltalán nem nyújtják azt a színvonalat és szórakozást, amit vártunk volna...

Gamera Trilógia (1995-1999)

Gamera Trilógia (1995-1999)

A ’60-as évek közepén Japán hatalmas kaiju lázban égett. Godzilla sorra küzdött meg a veszélyesebbnél veszélyesebb szörnyekkel, mint Ebira, Monster Zero vagy King Kong, sőt még gyermeke is született. A Daiei stúdió megirigyelve...

The Peace Hotel (Woo ping faan dim) (1995)

The Peace Hotel (Woo ping faan dim) (1995)

The Peace Hotel (和平飯店) (1995)iMDB2007 a westernek éve a Távol-Keleten, hiszen mind Japánban, mind Koreában készül egy-egy új alkotás ebben a nem kifejezetten ázsiai műfajban. Talán kevéssé ismert azonban, hogy Hongkongban már 1995-ben is készítettek...

The Deadly Breaking Sword (Feng liu duan jian xiao xiao dao) (197…

The Deadly Breaking Sword (Feng liu duan jian xiao xiao dao) (1979)

Az 1960-as évek térnyerése, a '70-es évek sikersorozata után az évtized végére kifulladni látszott a Shaw Brothers stúdió.