belépés∆

Jiang Hu (2004)

Jiang Hu (2004)

iMDB 

 

Andy Lau, Edison Chen, Eric Tsang egy filmben? Ráadásul triád-mozi? Nyilván sokan felülnek erre, hiszen ez a leírás egyértelműen a nagy sikert aratott Infernal Affairs trilógiára illik. Pedig nem a címben van a hiba, nem az említett filmről van szó, és szerencsére nem is utánérzete annak.

A triád vezér (Andy Lau) felesége éppen fiúgyermeknek ad életet, mikor elterjed, hogy orgyilkosság készül a főnök ellen. Legjobb barátja, Lefty (Jacky Cheung), próbálja ugyan rávenni, hogy utazzon el egy másik országba családjával, hiszen már révbe ért, de a főnök nem hajlandó ott hagyni birodalmát.

Két suhanc, Wing (Shawn Yue) és Turbo (Eric Tsang) van megbízva a gyilkossággal, és úgy tűnik, senki nem tudja megállítani őket.

Vegyes érzelmeim vannak a filmmel kapcsolatban. Az egész professzionális munka, mégsem áll össze a kép. A színészek kétségtelenül nagyon jól játszanak, de a karakterekkel nem voltam kibékülve. Annyira gengszteresen stílusosra és vagányra akarták őket csinálni, hogy nem lettek eléggé természetesek, így átélhetőek sem. Talán egy kicsit túllőttek a célon, több lett a külsőség, mint a belső érték. Említésre méltó még a nagyszerű kamera munka, ami izgalmassá tette a néha vontatott jeleneteket. Nagyon jó mozgások, beállítások és színek jellemzik.

Sajnos azonban film elég rövidre sikeredett, talán ha még foglakoznak vele egy kicsit, sikerült volna mélyíteni rajta. A hosszabb játékidő a karakterek kidolgozottságának biztos hasznára vált volna, illetve a végső poén sem lett volna olyan kézenfekvő, hogy inkább az okozza a meglepetés, ha nem sütik el. Jó kezdeményezés, a triád filmek, Andy Lau vagy a többi színész rajongóinak mindenképpen ajánlom, ám számomra egy kicsit se füle-se farka, összecsapott és többre érdemes műnek jött le.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Boxer From Shantung (Ma Yongzhen) (1972)

The Boxer From Shantung (Ma Yongzhen) (1972)

  Az 1960-as évek közepétől beindult a harcművészeti filmek sikersorozata. Mint minden sikeres ötletet, ezt is igyekeztek meglovagolni a stúdiók. Így aztán az 1970-es évek elejére már nagyon kellett kapaszkodni, hogy valami újjal, jóval tudják felkelteni...

Aankhen (2002)

Aankhen (2002)

  A film címe magyarul annyit tesz, hogy szemek és cselekményében az emberi szem, illetve annak funkcionális hiánya dominál. Az 1990-es évek közepétől Indiában is megjelentek a külföldi bankok és ezzel együtt nőtt a bankrablások száma.

Tokyo Zombie (2006)

Tokyo Zombie (2006)

 iMDB  Nagyon szimpatikus a modern japán filmgyártásban az a családiasság, ahogy az egyes alkotók a munkáikhoz hozzáállnak. A kortárs japán film képviselői valahogy nagyon egymásra találtak, és előszeretettel játszanak egymás filmjeiben. Ez már egyértelműen látszott...

Gördülő kungfu (Wheels on Meals) (Kwai tsan tseh) (1984)

Gördülő kungfu (Wheels on Meals) (Kwai tsan tseh) (1984)

Gördülő kungfu (Wheels on Meals) (Kwai tsan tseh) (1984)iMDBMi kell egy jó kungfu vígjátékhoz? Ezt már régen kitalálták, természetesen sok-sok poénra vett kungfu jelenet, valamit rengeteg helyzetkomikum. Azonban az egészet az Aces Go Places ...