belépés∆

Jiang Hu (2004)

Jiang Hu (2004)

iMDB 

 

Andy Lau, Edison Chen, Eric Tsang egy filmben? Ráadásul triád-mozi? Nyilván sokan felülnek erre, hiszen ez a leírás egyértelműen a nagy sikert aratott Infernal Affairs trilógiára illik. Pedig nem a címben van a hiba, nem az említett filmről van szó, és szerencsére nem is utánérzete annak.

A triád vezér (Andy Lau) felesége éppen fiúgyermeknek ad életet, mikor elterjed, hogy orgyilkosság készül a főnök ellen. Legjobb barátja, Lefty (Jacky Cheung), próbálja ugyan rávenni, hogy utazzon el egy másik országba családjával, hiszen már révbe ért, de a főnök nem hajlandó ott hagyni birodalmát.

Két suhanc, Wing (Shawn Yue) és Turbo (Eric Tsang) van megbízva a gyilkossággal, és úgy tűnik, senki nem tudja megállítani őket.

Vegyes érzelmeim vannak a filmmel kapcsolatban. Az egész professzionális munka, mégsem áll össze a kép. A színészek kétségtelenül nagyon jól játszanak, de a karakterekkel nem voltam kibékülve. Annyira gengszteresen stílusosra és vagányra akarták őket csinálni, hogy nem lettek eléggé természetesek, így átélhetőek sem. Talán egy kicsit túllőttek a célon, több lett a külsőség, mint a belső érték. Említésre méltó még a nagyszerű kamera munka, ami izgalmassá tette a néha vontatott jeleneteket. Nagyon jó mozgások, beállítások és színek jellemzik.

Sajnos azonban film elég rövidre sikeredett, talán ha még foglakoznak vele egy kicsit, sikerült volna mélyíteni rajta. A hosszabb játékidő a karakterek kidolgozottságának biztos hasznára vált volna, illetve a végső poén sem lett volna olyan kézenfekvő, hogy inkább az okozza a meglepetés, ha nem sütik el. Jó kezdeményezés, a triád filmek, Andy Lau vagy a többi színész rajongóinak mindenképpen ajánlom, ám számomra egy kicsit se füle-se farka, összecsapott és többre érdemes műnek jött le.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Unfair - The Movie (2007)

Unfair - The Movie (2007)

アンフェア – The Movie (2007)iMDBAkárcsak világszerte, úgy természetesen Japánban is nagy sikert arattak az olyan nagyköltségvetésű, látványos amerikai sorozatok, mint a 24, a Prison Break, vagy éppen a Lost. Mivel ezek a sorozatok is úgy...

The Happiness of the Katakuris (Katakuri-ke no kôfuku) (2001)

The Happiness of the Katakuris (Katakuri-ke no kôfuku) (2001)

  Besorolhatatlan stílusú vérdebil filmlegenda Takashi Miike-től. Van benne horror, dráma és komédia is (horrorparódia), és az egész meg van tűzdelve elborult musical-szerű dalbetétekkel.

The Wolves (Shussho Iwai) (1971)

The Wolves (Shussho Iwai) (1971)

    Hideo Gosha szamuráj mozifilmjei meglehetősen jól ismertek szerte a világban, egyre inkább Magyarországon is. A japán alvilágba tett kirándulásai már nem annyira, pedig a jakuza film műfajban szintén alkotott néhány maradandó alkotást. Íme az egyik.  

Sarutobi Sasuke and The Army of Darkness 4 - Fire Chapter (Saruto…

Sarutobi Sasuke and The Army of Darkness 4 - Fire Chapter (Sarutobi Sasuke Yami no Gundan 4) (2005)

A végtelennek tűnő nindzsa történet mégis csak elérkezett a végkifejlethez, bár ez mégsem biztos. A talány alább hamarosan kifejtésre kerül.