belépés∆

Loft (2006)

 
 
Mint ahogy arról már korábban hírt adtunk, Kiyoshi Kurosawa rendezi a J-Horror Theatre hexalógia legújabb, negyedik darabját, ám nem ez az egyetlen munka, amin a rendező ebben az évben dolgozik. Új, független, egész estés mozija a Loft címet viseli.
Leiko, egy sikeres, díjnyertes író kiköltözik a külvárosba, hogy befejezhesse legújabb könyvét. A lerobbant, öreg házban egy éjszaka jelenést lát, egy férfit, aki egy rongyokba bugyolált tárgyat cipel. Mint az hamar kiderül a ház egy régészé volt, aki múmiákkal foglalkozott. Leikot komoly félelem keríti hatalmába, ahogy egyre több dolgot tud meg a ház múltjáról.
Bár ez a történet nem sok eredetiséget hordoz magában, de azt tudnunk kell, hogy Kurosawa nem tucatrendező. Filmjeinek alaptörténete általában hasonlóan közhelyes, de sokkal nagyobb mélységeket jár meg, illetve sokkal komolyabb témákat feszeget, mint rendezőtársai. Egyes források szerint e tekinteben ezen új filmjében sem kell csalódnunk. A főszereplő természetesen a filmjeiben legtöbbször látható Miki Nakatani lesz.
 
 

 

Hozzászólások   

#1 Guest 2006-07-28 16:58
Kurosawa sosem a bonyolultnak tuno sztorik miatt csinalt kiraly filmeket. Csak varjatok meg ezt is! En nagyon bizok benne.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Rebel (2007)

The Rebel (2007)

Az elmúlt évtizedekben, bár több filmjük igen csábító témával bírt, általános vélekedés volt, hogy sajnos a vietnami mozi pénzügyi okokból képtelen megfelelni a nemzetközi sztenderdnek. A legmagasabb költségvetéssel bíró, államilag szponzorált filmekre is maximum 125.000...

Shadow Hunters - Echo of Destiny (Kage gari: Hoero taiho) (1972)

Shadow Hunters - Echo of Destiny (Kage gari: Hoero taiho) (1972)

  IMDb Főszereplők: Ishihara Yujiro; Uchida Ryohei; Narita MikioRendezte: Masuda Toshio(1972, 90 perc) A Shadow Hunters sikeresnek bizonyult csekély művészi értéke ellenére. Jött hát gyorsan a folytatás, ugyanabban a stílusban. Talán túl gyorsan is...A 3 nindzsaölő ezúttal egy...

Lone Wolf and Child: Assassin On The Road To Hell (1989)

Lone Wolf and Child: Assassin On The Road To Hell (1989)

  Léteznek valódi ikonikus karakterek, amelyek már a színrelépésüktől kezdve predesztináltak a legendává válásra. A fölöttébb különös, "Magányos Farkas és kölyke" néven ismert bérgyilkossá lett szamuráj ilyenné lett az évek során. Nézzük, honnan indult a története.

Marebito (2004)

Marebito (2004)

  Eszement jó okkult misztikus film, teljesen új íz az ázsiai horror étlapon. Nem csoda, Shinya Tsukamoto játssza a főszerepet és az a fickó rendezte, aki a Grudge-ot. (Őszintén szólva mondjuk pont emiatt tartottam...