belépés∆

Támadnak a Mongolok!

Támadnak a Mongolok!

Úgy tűnik a 2007-es év a mongoloké lesz Ázsia filmvásznain. Jelen pillanatban épp három projekt fut egymás mellet, de ha ez így folytatódik, lesz még több is.

A leginkább előrehaladott állapotban a japánok Aoki Ookami-ja van, melynek teljes címe angolul Genghis Khan: To the Ends of the Earth and Sea. A rendező személye az egyébként nem túl ismert Shinichirô Sawai, a főszerepet pedig a 13 kaidan-ban, a Yamato-ban és a Fulltime Killer-ben szereplő, egyébként sorozatszínészként tevékenykedő Takashi Sorimachi alakítja. A hírek szerint a filmet már március elejétől játszák a japán mozik.
 

Aoki Ookami trailer 

 

Szintén Dzsingisz életét dolgozza fel, s szintén japán közreműködéssel készült az az orosz produkió, melynek főszerepét Asano Tadanobu játsza, s Mongol címre hallgat. Eddig sajnos nem sokat lehet tudni a filmről, csak a hivatalos honlap és egy werkfilm-szerűség látott napvilágot. Érdeklődésre tarthat számot az is, hogy a film producere az a William Kong, akinek a Tigris és Sárkányt, a Repülő Tőrök Klánját, a Hőst vagy a Daisy-t is köszönhetjük.

Végül, de nem utolsó sorban, az Ázsiattak blog értesülései szerint készül egy új hongkongi szuperprodukció, a Warlords, melyhez nem kisebb színészek adták nevüket és persze arcukat, mint Takeshi Kaneshiro, Jet Li és Andy Lau. A blogon megtekinthető a film első plakátja.

Hozzászólások   

#2 YEZy 2007-03-28 20:00
Mindegyik érdekesnek tűnik... :-)
#1 fea 2007-03-28 19:48
Most néztem bele a Mongol werkfilmbe, eléggé spoileres, úgyhogy csak az első 2,5 percet szabad belőle megnézni, azt vizsont mindenképpen. Asano nagyon kemény Dzsingisznek 8)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Luxusautó (Jiang cheng xia ri)

Luxusautó (Jiang cheng xia ri)

  iMDB          Ahogy böngészgettem a tévéújságot ma reggel, megakadt a szemem ezen a filmen, amit a Cinemax 2 vetített, és ha már megláttam gondoltam, nem hagyok ki egy ázsiai mozit.

D-Day (2013)

D-Day (2013)

  Azt gondolom, mindegy, hol élünk, hány évesek vagyunk, vagy mi a foglalkozásunk, valamennyiünk életében eljön egyszer az a nap, melyet az ismert történelmi háttér miatt ’D-Day’-ként is emlegethetünk. Egy-egy ilyen napot mindenki - akár mi...

Musashi (TV sorozat) (2003)

Musashi (TV sorozat) (2003)

  Mijamoto Musashi. Van-e, aki nem hallott róla? Még az amúgy a szamurájos mozikért nem rajongók előtt sem ismeretlen a neve. Hisz egyszerre megtestesítője a legyőzhetetlen szamuráj harcosnak, az önképzéssel előre haladó embernek, a függetlenségét anyagi...

Crimson Bat, the Blind Swordswoman (Mekura no oichi monogatari: M…

Crimson Bat, the Blind Swordswoman (Mekura no oichi monogatari: Makkana nagaradori) (1969)

Léteznek olyan alkotások, amelyek egy-egy nemzedéknek meghatározó moziélményt jelentenek, igazi kultuszfilmekké válnak. Az okok igencsak különbözőek lehetnek, így maguk a filmek is. Még az sem biztos, hogy a legmagasabb esztétikai kategóriába sorolnák őket a hivatásos...