belépés∆

The Promise (2005)

Alternatív címek: Mo Gik / Wu Ji / Master Of The Crimson Armor

Rendezte: Kaige Chen

The Promise (2005)

 IMDb

 

Qingcheng hercegnő (Cecilia Cheung) kiskorában egyezséget kötött Manshen istennővel (Chen Hong): cserébe azért, hogy ne kelljen többé nélkülöznie beleegyezik abba, hogy minden férfit, akit szeretni fog, el fog elveszíti. Sorsát ezután nem változtathatja meg, csak akkor, "ha az idő visszafelé folyik, a tavaszt követi a tél, és életre kelnek a holtak".
Guangming tábornok (Hiroyuki Sanada) kíméletlen, hűséges hadvezére a császárnak. Súlyos sebesülése miatt maga helyett rabszolgáját, Kunlun-t (Dong-kun Jang) küldi saját híres páncéljában császára megmentésére, akit a nagyravágyó Wuhian herceg (Nicholas Tse) fenyeget seregével. De Kunlun ahelyett, hogy megmentené, meggyilkolja az uralkodót, amiért az Qingcheng hercegnőre támad. Ezzel a tettével derékba töri gazdája, a tábornok karrierjét, egyben megdobogtatja a hercegnő szívét. A tábornok képtelen elfogadni sorsát, ezért fogadást köt Manshen istennővel, hogy végzetét megváltoztatva visszaszerzi dicsőségét és elnyeri a hercegnő szerelmét is.
Vajon képesek lesznek-e hőseink változtatni előre megírt sorsukon?
Nagyszabású, kellőképp látványos movie, szépen kidolgozva mind képi világában, mind történetében. Megfelelően keverednek benne a romantikus, a drámai és a kőkemény akciójelenetek. Volt a filmnek egy része, ahol ugyan kissé sokalltam a számítógépes effekteket, de összességét tekintve azért elfogadható mértékű.
A filmet méltó folytatásának ítélem a Crouching Tiger, Hidden Dragon, a Hero, és a House Of Flying Daggers által képviselt vonulatnak.

Hozzászólások   

#4 katka50 2012-04-19 06:03
A kritikának a ".. méltó folytatása.. " c. részére alapozva néztem (volna) meg filmet, de kb. 2/3 magasságában nálam a shiftF8-cal ért véget. Ennyire rossz ázsiai filmet nem is tudom, mikor láttam.
#3 Z 2009-04-04 14:13
Bár a történet nekem tetszett, de a megvalósítás pocsék. A karakterek egyszerűen röhejesek - de komolyan! Mindenki legalább egyszer elsírja magát a filmben: a hercegnő, a tábornok, a szolga, a fő gonosz, a bérgyilkos de még a katonák is, persze van, aki többször is! A trükkök olyan rosszak, hogy alulmúlják még a leggyengébb TV-s próbálkozásokat is. A csatákban a gyorsításokat annyira elrontották, hogy paródiává változtatják a jeleneteket: mintha csak Frédi és Béni verekedne egymással, és még vicces pofákat is vágnak, amikor fejbe találják a másikat a buzogánnyal. Halál ciki az egész film!
#2 Karyu 2007-09-21 11:01
Még ebben az évben láttam valamikor, és a képek alapján egész ígéretesnek tűnt. De miután megnéztem...gye rekek, én ennyire rossz filmet nagyon de nagyon régen láttam. A karakterek, a rendezés, minden tiszta amatőr volt..a számítógépes efektek pedig szörnyen undorítóra sikeredtek..
#1 Fodor Andrea 2007-09-20 13:32
a film gyönyörű.. Nicholas Tse pedig a szokásos formáját hozza.. :roll:

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Spring Bears Love (Bomnalui gomeul johahaseyo) (2003)

Spring Bears Love (Bomnalui gomeul johahaseyo) (2003)

  IMDb Szóval, ezt a filmet nem azért néztem meg, mert bármit is hallottam róla, hanem azért, mert a kedvenc koreai színésznőm játszik benne, Bae Doona. A történet röviden annyi, hogy van egy hipermarket pénztáros csaj, aki...

The Adventures of Super Monkey (Saiyuuki) (2007)

The Adventures of Super Monkey (Saiyuuki) (2007)

Több mint 10 évvel Stephen Chow után, nem sokkal Jackie Chan és Jet Li előtt még egy stáb igyekezett a mozivászonra álmodni a Majomkirály legendájához kötődő hősök kalandjait, ezúttal Japánban. Mivel a történet közismert szerte...

Red Room (Akai misshitsu (heya): Kindan no ôsama geemu) (1999)

Red Room (Akai misshitsu (heya): Kindan no ôsama geemu) (1999)

 Hogyan is nyerhetünk 10 millió yen-t egyetlen nap alatt? Filmünk főszereplői egy négyfős körmérkőzés formájában próbálják meg elérni, egy olyan játékban, ahol a veszteseknek nem sok babér terem, és ahol minden csak a szerencsén, na...

Ichi the Killer / Koroshiya 1 (2001)

Ichi the Killer / Koroshiya 1 (2001)

(imdb) Az Ichi the Killer egy véres, kegyetlen, brutális fekete humorral átitatott kultuszfilm, amit Takashi Miike készített egy hírhedt mangából. Elég "gonosz" film, de nem azért, mert megszoktatja az emberrel az erőszakot ("... most kimegyek az...