belépés∆

The Promise (2005)

Alternatív címek: Mo Gik / Wu Ji / Master Of The Crimson Armor

Rendezte: Kaige Chen

The Promise (2005)

 IMDb

 

Qingcheng hercegnő (Cecilia Cheung) kiskorában egyezséget kötött Manshen istennővel (Chen Hong): cserébe azért, hogy ne kelljen többé nélkülöznie beleegyezik abba, hogy minden férfit, akit szeretni fog, el fog elveszíti. Sorsát ezután nem változtathatja meg, csak akkor, "ha az idő visszafelé folyik, a tavaszt követi a tél, és életre kelnek a holtak".
Guangming tábornok (Hiroyuki Sanada) kíméletlen, hűséges hadvezére a császárnak. Súlyos sebesülése miatt maga helyett rabszolgáját, Kunlun-t (Dong-kun Jang) küldi saját híres páncéljában császára megmentésére, akit a nagyravágyó Wuhian herceg (Nicholas Tse) fenyeget seregével. De Kunlun ahelyett, hogy megmentené, meggyilkolja az uralkodót, amiért az Qingcheng hercegnőre támad. Ezzel a tettével derékba töri gazdája, a tábornok karrierjét, egyben megdobogtatja a hercegnő szívét. A tábornok képtelen elfogadni sorsát, ezért fogadást köt Manshen istennővel, hogy végzetét megváltoztatva visszaszerzi dicsőségét és elnyeri a hercegnő szerelmét is.
Vajon képesek lesznek-e hőseink változtatni előre megírt sorsukon?
Nagyszabású, kellőképp látványos movie, szépen kidolgozva mind képi világában, mind történetében. Megfelelően keverednek benne a romantikus, a drámai és a kőkemény akciójelenetek. Volt a filmnek egy része, ahol ugyan kissé sokalltam a számítógépes effekteket, de összességét tekintve azért elfogadható mértékű.
A filmet méltó folytatásának ítélem a Crouching Tiger, Hidden Dragon, a Hero, és a House Of Flying Daggers által képviselt vonulatnak.

Hozzászólások   

#4 katka50 2012-04-19 06:03
A kritikának a ".. méltó folytatása.. " c. részére alapozva néztem (volna) meg filmet, de kb. 2/3 magasságában nálam a shiftF8-cal ért véget. Ennyire rossz ázsiai filmet nem is tudom, mikor láttam.
#3 Z 2009-04-04 14:13
Bár a történet nekem tetszett, de a megvalósítás pocsék. A karakterek egyszerűen röhejesek - de komolyan! Mindenki legalább egyszer elsírja magát a filmben: a hercegnő, a tábornok, a szolga, a fő gonosz, a bérgyilkos de még a katonák is, persze van, aki többször is! A trükkök olyan rosszak, hogy alulmúlják még a leggyengébb TV-s próbálkozásokat is. A csatákban a gyorsításokat annyira elrontották, hogy paródiává változtatják a jeleneteket: mintha csak Frédi és Béni verekedne egymással, és még vicces pofákat is vágnak, amikor fejbe találják a másikat a buzogánnyal. Halál ciki az egész film!
#2 Karyu 2007-09-21 11:01
Még ebben az évben láttam valamikor, és a képek alapján egész ígéretesnek tűnt. De miután megnéztem...gye rekek, én ennyire rossz filmet nagyon de nagyon régen láttam. A karakterek, a rendezés, minden tiszta amatőr volt..a számítógépes efektek pedig szörnyen undorítóra sikeredtek..
#1 Fodor Andrea 2007-09-20 13:32
a film gyönyörű.. Nicholas Tse pedig a szokásos formáját hozza.. :roll:

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Boldog idők - Happy Times (Xingfu shiguang) (2000)

Boldog idők - Happy Times (Xingfu shiguang) (2000)

iMDB  A kínai filmipar első számú exportcikkének tartott Zhang Yimou-t leginkább wuxiáival kapcsolatban szokás megemlíteni. Ezen sorok olvasói között kétlem, hogy lenne olyan, aki legalább ne hallott volna a Hősről, a Repülő...

Katsu Shintarou (1931-1997)

Katsu Shintarou (1931-1997)

Shintarou Katsu (新太郎勝)  Katsu Shintarou 1931. november 29-én született Okumura Toshio (奥村利夫) néven Tokióban. Igazi művészcsaládban nevelkedett, hiszen apja, Kineya Katsutouji egy kabuki előadó volt, aki nagauta és shamisen játékáról volt híres. Katsu bátyja Wakayama...

Blessing bell (Koufuku no kane) (2002)

Blessing bell (Koufuku no kane) (2002)

Blessing bell (Koufuku no kane) (2002)   iMDB

Miyamoto Musashi 5 - The Final Duel (Ganryu-jima no ketto) (1965)

Miyamoto Musashi 5 - The Final Duel (Ganryu-jima no ketto) (1965)

iMDB Főszereplők: Nakamura Kinnosuke; Takakura Ken Rendezte: UCHIDA Tomu (1965, színes, 104 perc)Musashi már elérte az önmaga elé kitűzött célt és nem vágyik újabb párbajokra. Csakhogy ezúttal olyan ellenfele támad, aki hozzá hasonlóan eltökélt és következetes. Ráadásul ez...