belépés∆

The Promise (2005)

Alternatív címek: Mo Gik / Wu Ji / Master Of The Crimson Armor

Rendezte: Kaige Chen

The Promise (2005)

 IMDb

 

Qingcheng hercegnő (Cecilia Cheung) kiskorában egyezséget kötött Manshen istennővel (Chen Hong): cserébe azért, hogy ne kelljen többé nélkülöznie beleegyezik abba, hogy minden férfit, akit szeretni fog, el fog elveszíti. Sorsát ezután nem változtathatja meg, csak akkor, "ha az idő visszafelé folyik, a tavaszt követi a tél, és életre kelnek a holtak".
Guangming tábornok (Hiroyuki Sanada) kíméletlen, hűséges hadvezére a császárnak. Súlyos sebesülése miatt maga helyett rabszolgáját, Kunlun-t (Dong-kun Jang) küldi saját híres páncéljában császára megmentésére, akit a nagyravágyó Wuhian herceg (Nicholas Tse) fenyeget seregével. De Kunlun ahelyett, hogy megmentené, meggyilkolja az uralkodót, amiért az Qingcheng hercegnőre támad. Ezzel a tettével derékba töri gazdája, a tábornok karrierjét, egyben megdobogtatja a hercegnő szívét. A tábornok képtelen elfogadni sorsát, ezért fogadást köt Manshen istennővel, hogy végzetét megváltoztatva visszaszerzi dicsőségét és elnyeri a hercegnő szerelmét is.
Vajon képesek lesznek-e hőseink változtatni előre megírt sorsukon?
Nagyszabású, kellőképp látványos movie, szépen kidolgozva mind képi világában, mind történetében. Megfelelően keverednek benne a romantikus, a drámai és a kőkemény akciójelenetek. Volt a filmnek egy része, ahol ugyan kissé sokalltam a számítógépes effekteket, de összességét tekintve azért elfogadható mértékű.
A filmet méltó folytatásának ítélem a Crouching Tiger, Hidden Dragon, a Hero, és a House Of Flying Daggers által képviselt vonulatnak.

Hozzászólások   

#4 katka50 2012-04-19 06:03
A kritikának a ".. méltó folytatása.. " c. részére alapozva néztem (volna) meg filmet, de kb. 2/3 magasságában nálam a shiftF8-cal ért véget. Ennyire rossz ázsiai filmet nem is tudom, mikor láttam.
#3 Z 2009-04-04 14:13
Bár a történet nekem tetszett, de a megvalósítás pocsék. A karakterek egyszerűen röhejesek - de komolyan! Mindenki legalább egyszer elsírja magát a filmben: a hercegnő, a tábornok, a szolga, a fő gonosz, a bérgyilkos de még a katonák is, persze van, aki többször is! A trükkök olyan rosszak, hogy alulmúlják még a leggyengébb TV-s próbálkozásokat is. A csatákban a gyorsításokat annyira elrontották, hogy paródiává változtatják a jeleneteket: mintha csak Frédi és Béni verekedne egymással, és még vicces pofákat is vágnak, amikor fejbe találják a másikat a buzogánnyal. Halál ciki az egész film!
#2 Karyu 2007-09-21 11:01
Még ebben az évben láttam valamikor, és a képek alapján egész ígéretesnek tűnt. De miután megnéztem...gye rekek, én ennyire rossz filmet nagyon de nagyon régen láttam. A karakterek, a rendezés, minden tiszta amatőr volt..a számítógépes efektek pedig szörnyen undorítóra sikeredtek..
#1 Fodor Andrea 2007-09-20 13:32
a film gyönyörű.. Nicholas Tse pedig a szokásos formáját hozza.. :roll:

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Blue Swallow (Cheong yeon) (2005)

Blue Swallow (Cheong yeon) (2005)

iMDB Külsőségeiben, megjelenésében a Blue Swallow egyértelműen sejteti, hogy itt bizony egy új koreai sikervárományosról van szó. Ez a film folytathatja a Shiri, vagy a JSA által megkezdett és mondjuk a Welcome to Dongmakgollal folytatott utat...

God of Gamblers' Return (Du shen 2) (1994)

God of Gamblers' Return (Du shen 2) (1994)

God of Gamblers’ Return (Du shen 2) (1994)iMDBA Stephen Chow-val közösen leforgatott két God of Gamblers paródia után Wong Jing úgy érezte, hogy az eredeti karakterrel is kellene még egy folytatást készíteni, mert igazán nagy...

The Hidden Fortress (Rejtett erőd) (1958)

The Hidden Fortress (Rejtett erőd) (1958)

  Akira Kuroszava. Van-e olyan rajongója a japán történeteknek, aki nem ismeri ezt a nevet? Valószínűleg nincs. Ha mégis, akkor aligha nevezheti magát igényes filmfogyasztónak. A Hét szamuráj, Véres trón, vagy éppen A vihar kapujában széles...

Magic Cop (Kui moh ging chaat) (1990)

Magic Cop (Kui moh ging chaat) (1990)

Magic Cop (Kui moh ging chaat) (1990)iMDBA 80-as évek második felében készült Hongkongban egy remek horror vígjáték sorozat, ami a Mr. Vampire címet viselte. A négy részes eredeti mellett készültek „nem hivatalos” változatok is belőle,...