belépés∆

A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005)

A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005)

 

iMDB 

Egy Tripitaka nevű szerzetes (Nicholas Tse) az indiai Shache városba megy, bizonyos szent szutrák megszerzéséért (ha minden igaz), azonban egy csomó démon támadja meg őt és a tanítványait. A tanítványok végül (szó szerint) kilövik a helyszínről és miután felébred, már egy Meiyan nevű finoman szólva is gnómszerű leányzó (Charlene Choi) felügyeletére van bízva, akinek a mamája megparancsolja, hogy egye meg a szerzetest és ezzel a fiatalságát konzerválhatja. Tripitakát azonban ez kevéssé izgatja, inkább a tanítványait szeretné megmenteni. Később már Meiyan is inkább evés helyett a szerzetes szívét szeretné. Úgy nagyjából erről szól az egész történet, persze szerepel még benne 1 ufó is, „aki” vagy „ami” szintén segíti a szerzetest, a végére a gnómból angyal lesz, meg még Buddha is megjelenik…

A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005)A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005)

Az értékeléssel finoman szólva is gondban vagyok… Lehet, hogy az volt a gond, hogy este 11-kor kezdtem el nézni a filmet, de a sztorit nem nagyon értettem. Szépen zajlottak az események, de nem igazán lehetett következetességet találni benne. Ez az egyik nagy hibája a filmnek. A másik pedig a szerintem túlzásba vitt animációrengeteg. Sokszor nem lehet eldönteni, hogy most éppen filmet nézek, vagy egy számítógépes játék átvezető képsorait. Már a Zu legendájában is nagyon zavaró volt a sok animáció, de itt ez hatványozottan igaz. Gyakorlatilag ugyanaz a hiba itt is, mint az amerikai filmek többségében, hogy a technikai kidolgozásra vitték a hangsúlyt egy jól eltalált történet helyett. Hol vannak már a régi jó Chinese ghost story szerű wuxia filmek? Leszerződtettek két húzó nevet, két jó színészt a főszerepekre (Charlene Choi és Nicholas Tse), akik szegények játszanának is, de igen sűrűn a technika dolgozik helyettük. Apró gond a technikával, hogy ebben a filmben elég rondák lettek az animációk. A film végén levő buddhafej kidolgozása a régi 486-os gépekre írt játékok színvonalát idézte számomra. Összefoglalva : ezt a filmet nem ajánlom megnézésre senkinek se, mert gagyi.

A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005)A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005)

A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005)A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005)

 

A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005)

 

Hozzászólások   

#2 Guest 2006-12-30 17:24
ez a film valóban gatyi, de ugyanakkor jó is. különösen a csaj "átalakulása" jelentet tetszett. (mikor az anyja meglesi a tónál)
#1 Guest 2006-09-10 18:03
Érdekes, hogy nekem a Zu legendája és ez a film is tetszett. Mindkettőt lehúzták előtte, de nem tudtam egyiknek sem ellenállni a képek alapján, és végül nagyon bejöttek.
A Chinese Tall Story szvsz egy nagyon szórakoztató film. Egy kicsit idegen talán, de ez annak köszönhető, hogy egy régi kínai történet, a Nyugati Utazás, avagy a Majomkirály történetének feldolgozása. Emellett a humora is inkább Monthy Pythonos, abszurd humor. Tényleg sok benne az animáció, ami egy ilyen meséhez szerintem illik, másrészt nekem nagyon tetszett a látványvilág. Nem midegy, hogy teljesen ok nélkül tömünk tele egy filmet CG-vel, ráadásul csúnyával, vagy van alapja és szépen meg is csináljuk.
Nicolas Tse és Charlene Choi nagyon nagyot alakít, többször fetrengtem Tse néhány pofavágásán.
Úgy néztem egyébként máshol is ennyire megoszlanak a vélemények erről a filmről, ami talán azt mutatja, hogy rétegfilmre sikeredett, de alapvetően nem rossz alkotás.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Oda Nobunaga (1992)

Oda Nobunaga (1992)

  Főszereplők: WATANABE Ken; SANADA Hiroyuki; WAKAYAMA Tomisaburo; MATSUKATA Hiroki; CHIBA Shinichi; TANBA Tetsuro Rendező: NAKAJIMA Sadao (TBS TV, 1992, 260 perc) 1548. Az évtizedek óta tartó polgárháború egyik csatája zajlik az Oda klán és ellenségei között. A vesztes...

Bullet and Brain (Shen qiang shou yu zhi duo xing) (2007)

Bullet and Brain (Shen qiang shou yu zhi duo xing) (2007)

Wong Jing legújabb, kicsit idétlen címmel megáldott akciófilmje szokás szerint megosztotta a nézőket, egyben köszönhetően a remek szereposztásnak, az év egyik leginkább várt filmjévé avanzsált. Néhány dologban szerencsére kiemelkedik a hongkongi film fenegyerekének...

Wet Dreams 2 (2004)

Wet Dreams 2 (2004)

 iMDB  Na, ez az a film, amit nem szabad megnézni. Gondolom az első részét se. Ez valami nagyon rossz, azért is írom meg ezt az ismertetőt, hogy mást megkíméljek a felesleges töltögetéstől... :)

Bombay Talkies (2013)

Bombay Talkies (2013)

  Ilyenkor, Oscar-jelölések idején nagyobb figyelmet fordítok a filmekre, mert izgat, hogy mit nem láttam, mit lenne jó pótolni. Ráadásul 100 éves lett az indiai filmgyártás! Így kettőzött figyelemmel fordultam tavalyi filmjeik felé.