Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Kínai filmek  (Megtekintve 42793 alkalommal)

  • *
  • Karma: 36
2010. Február 3. 18:21, Szerda
Gianni mester, lesz Bodyguards & Assassins?  :angel:

Ez nem kérdés.
A mikor már inkább.
Szombatig el vagyok tiltva a Távol-Kelettől.  :(
Utána igyekszem.
De ha a türelmetlenkedés annak szól, hogy szívesen írnál róla, akkor elvihető.
Csak szólj, hogy ne kezdjek bele.  :)

O七a力uS口und - Önkényesen kiragadott szemléltető videók az ázsiai könnyűzene történetéből.

  • *
  • Karma: 82
2010. Február 3. 18:35, Szerda
Gianni mester, lesz Bodyguards & Assassins?  :angel:

Ez nem kérdés.
A mikor már inkább.
Szombatig el vagyok tiltva a Távol-Kelettől.  :(
Utána igyekszem.
De ha a türelmetlenkedés annak szól, hogy szívesen írnál róla, akkor elvihető.
Csak szólj, hogy ne kezdjek bele.  :)

Nem-nem, kiváncsi vagyok, más hogy vélekedik róla, azért kérdeztem.  :)
Mi történt, hogy le lettél tiltva?

  • *
  • Karma: 36
2010. Február 3. 18:47, Szerda
Nem-nem, kiváncsi vagyok, más hogy vélekedik róla, azért kérdeztem.  :)
Mi történt, hogy le lettél tiltva?


A szombati bollywoodi időutazásos vetítéshez még hiányzik pár dalszöveg.  :-D
Csak a nagyérdemű meg ne tudja.
A technikai részleteken is kell még ülni egy keveset, úgyhogy amíg az le nem megy,
semmi mással sem foglalkozhatok, pedig már k-pop-elvonási tüneteim vannak.  :angel:

De ez már elég OFF a kínai filmes topikba, elnézést.  :)

O七a力uS口und - Önkényesen kiragadott szemléltető videók az ázsiai könnyűzene történetéből.

  • Karma: 41
2010. Február 3. 21:57, Szerda
nekem bejött, Jay meg jó volt pl. a Curse of the Golden Flowerben.

  • *
  • Karma: 82
2010. Március 10. 21:39, Szerda
Confucius (2010)
Áááásííít... Ugyanaz a muki (is) van a projekt mögött, aki a Founding of a Republic-ot is összehozta, így nagyjából lehetett tudni előre, hogy mire számíthatok. Sajnos amíg a Mao fényezésben direktben kapjuk a propagandát és emiatt jókat lehet szórakozni az amúgy bűn unalmas filmen, az öreg filozófus esetében ez már nem jön át ennyire. A propaganda persze jelen van, de messze nem olyan szórakoztató, ráadásul végig úgy éreztem, hogy nem ártana többet tudni Kong mesterről a könnyebb nézhetőség érdekében. Amúgy a jó kis kínai nacionalista hangulat megtalálható benne, hatalmas, grandiózus jelenetek, nagy csaták, gyönyörű tájképek, miegymás, egyedül csak Kong mesterről nem tudunk meg túl sokat. Szóval nem tetszett, legyen mondjuk 2/5, mert legalább látványosan lehet unatkozni rajta.

Confucius trailer

  • Karma: 41
2010. Március 11. 10:44, Csütörtök
én pont vettem egy Konfuciuszról szóló könyvet, terveztem, hogy elolvasom a film előtt, de nem úgy néz ki, hogy bármelyikre is lesz időm...

  • *
  • Karma: 82
2010. Március 19. 16:49, Péntek
Little Big Soldier
Hátőőő... Tulajdonképpen nem volt rossz, mert pont olyan, mint egy tipikus Jackie Chan film, de pont ezért nem tudtam igazán komolyan venni. Nagyon hasonlított a Wheat-ra abban az értelemben, hogy itt is egy ütődött, meg egy elit harcos flangált együtt, még a háború értelmetlenségéről szóló értekezések is hasonlítottak. A barbárok nagy arcok voltak, kár, hogy relatíve keveset szerepeltették őket, viszont elég sok töltelékjelenetet is beleraktak, amikre igazából nem lett volna nagy szükség. Mindettől függetlenül nem rossz, de az új 5 csillagos Jackie filmre még várni kell... 3.5/5

LITTLE BIG SOLDIER 2010 OFFICIAL TRAILER -SINA

  • *
  • Karma: 36
2010. Április 5. 15:49, Hétfő
The.Message.2009.CN.DVDRip.XviD-XTM
Idén is kapunk jó kis II. világháborús sztorit, bár ezúttal nem a harctéri ütközetekre, hanem a háttérre fókuszálva. A japánok és a velük összejátszó bábkormány emberei elhoznak öt embert, akiknek az egyike kém, de nem tudják, hogy melyik. A helyzet pofonegyszerű, amint kiderül, hogy ki az, a többiek mehetnek haza. Vagy mégsem? Ahogy az a jobban sikerült filmeknél lenni szokott, itt is egy híres regény az alap [és állítólag sokkal jobb is, mint a moziváltozat], jók a fordulatok és ahogy az kell, mindenki gyanús az elején, a sötét, komor hangulatot nagyon elkapták, a cenzorokon keresztül vezető út ellenére 1-2 véresebb, brutálisabb rész is benne maradt [bár ha ezekből több van, zúzósabb lett volna a végeredmény] és igazi nagyköltségvetésű darabhoz méltóan a CG sem rossz. Röviden, érdemes rászánni az időt! 4.5/5


Na, ez egész korrekt volt.
A tempó lehetett volna feszesebb helyenként, meg a kötelező, béna CG-repülők agyoncsapták a hangulatot az elején, de azért megérte leülni elé.

O七a力uS口und - Önkényesen kiragadott szemléltető videók az ázsiai könnyűzene történetéből.

  • *
  • Karma: 36
2010. Április 5. 17:35, Hétfő
The.Founding.Of.A.Republic.2009.RETAiL.DVDRip.XviD.AC3-ViSiON
100% propaganda, 100% Mao imádat és némi egyéb érdekesség jellemzi ezt a monumentális bigyót. A történelmi hitelességet nem tudom értékelni, mert anno a töriórákon elfelejtették ezt az időszakot belevenni a tananyagba, viszont az mindenképp pozitívum, hogy Chiang Kai-Shek-et nem úgy festik le, mint az ördögöt. A galádságokat ugyan a KMT-hez párosítják, Maoék bandájának hasonló csínytevéseit jótékony homály fedi, viszont az, ahogy igyekeznek a kínai nézővel tudatosítani, hogy legyen büszke az országára, az mosolyt fakasztó. Ami nagyon tetszett, az a büszkén lengő amerikai zászló bevonása, amit igencsak teátrálisan visznek véghez, valamint a sok sztár (Jet Li, Zhang Ziyi, Vicki Zhao, Donnie Yen, Jackie Chan, Leon Lai, Andy Lau, Liu Ye, stb.) röpke cameo jelenése volt még a pozitívumok közé sorolható. Érdekes módon a CG valahogy nagyon gagyi lett, főleg a pixelrepülők, amik leszállásakor nagyon látszott, hogy a sok statiszta csak néz a semmibe...  :-D Mivel imádom az ilyesmi propaganda filmeket, ezért ebbéli minőségében akár egy 3/5-re is jó, de a rengeteg szereplő és a rengeteg esemény 135 percbe történő belezsúfolása ellenére is meglehetősen unalmasnak hat, tehát ha nem vagy oda a propagandafilmekért, akkor 2/5-nél ne várj többet!  :)


Édes drága jó Istenem...  :-D
Hát ez nagyon kemény.

A történelmi tényekhez kábé annyi köze van, mint hogy valóban élt egy Mao Ce-tung és egy Csang Kaj-sek nevű fazon, bár kábé nagyjából ezt is vártam.
De hogy a gondosan felépített, hagymázos kommunista legendát nem tudják fogyaszthatóan tálalni, az döbbenetes.
Lefogadom, a Kínai Népköztársaság XII. pártkongresszusának határozatainak jegyzőkönyve is szórakoztatóbb ennél.
Nyilván ebben közrejátszott az extém méretű szereplősereg, akiket az egyszer-kétszer elhangzott nevük alapján pontosan be kellene tudni azonosítani és elhelyezni a történelemben, hogy érdemben tudjuk követni az eseményeket.
Ahogy YEZy is említi, hogy Csang Kaj-sek nem maga a sátán, az végképp nagyon durva.
No meg persze Mao.

Mao a megértő, Mao a megrendült, Mao a jóságos, Mao a szerény, Mao a kapitalisták(!) és kereskedők(!) munkájára is számít, és Mao hátán a virágos réten kislányok lovagolnak.
Az őt megformáló színésznek nagy jövőt jósolok, ha bátrabban nyúlnak ezután Mao személyéhez a filmesek.
Brutális, ahogy elkezdik Maót láttatni.

Ziyi Zhang pedig a születendő állam zászlóvariációiból a végül elfogadott mellett érvel, Jackie Chan újságíró, Andy Lau-t meg mostanában mindig a rossz oldalon látom, ezúttal nacionalista főtiszt.

Azért nagyon szép nem-pc finomság, ahogy az amerikai külügyben az afroamerikai tengerészgyalogos megbámulja Csang Kaj-sekné s*ggét. :-D

Aki egyébként 105 évet élt meg, jó egészségben, 103 éves korában még kiállítást rendezett a képeiből. Csang Kaj-sek özvegyeként férje '75-ös halála után az USA-ba költözött, mivel ki nem állhatták egymást a Tajvan élén Csang-ot követő - a filmben is szereplő - ifjabb Csang fiúval. (Aki nem az ő gyereke volt egyébként.) De ha már családi szál, Csang Kaj-sek felesége a húga a filmben szintén szereplő, a császárság utáni köztársaság alapítójának, Szun Jat-szen özvegyének, akit az egész filmben győzködtek, hogy térjen meg Maóhoz. Végül megtért, és a hatvanas évek végén Kína alelnöke is lett.

Szóval ők csak ketten a hosszú-hosszú szereplőgárdából, amiből ha ismeri az ember az ehhez hasonló finom részleteket, akkor jól szórakozik, de amúgy dögunalom.



O七a力uS口und - Önkényesen kiragadott szemléltető videók az ázsiai könnyűzene történetéből.

  • Karma: 41
2010. Április 10. 15:34, Szombat
Sztem nem rossz a Confucius, de nem is vártam mást egy filozófus életrajzi drámájától. Inkább elvontabbra számítottam, a további filózgatás hiányzott, a magyarázat. Esetleg érdemes levonni belőle a rasszot, és aki mondjuk megnézné Kant vagy Hegel életét, az vágjon bele, a miniszoknyás, láncfűrészes lányok ebből kimaradtak :) Szerintem amúgy az akkori történelmi helyzetben volt nézetei miatt nem feltétlenül nacionalista, érdemes esetleg elolvasni róla a wikin írtakat (angolt), sokkal érdekesebb :) 6/10

  • *
  • Karma: 82
2010. Április 11. 21:20, Vasárnap
Hot Summer Days
Kína/HK koprodukció, amit (vajon miért?) a Valentin napra időzítettek. Nem meglepő módon 5 párocska egymásra találását követhetjük végig, azonban közel sem olyan ragacsosan romantikus módon, mint ahogy megszokott más filmekben. Mindenki kissé kétbalkezes, többségük tele van kishitűséggel, de azért tudják mit akarnak elérni. Tulajdonképpen olyasmi, mint anno a 20 30 40 volt, csak több szálon futnak a történetek és jóval könnyebben fogyasztható. A fő szerepekben játszó sztárok mindegyike nagyszerű (na jó, talán az Angelababy-s szál annyira nem izgalmas), a cameo-k meg szokás szerint sokat dobnak az élvezeti faktoron, lehet játszani a ki kit ismer fel játékot. Charlene Choi fagyit vadászik, Shawn Yue tetovál, Maggie Cheung visszatér, stb. Nekem tetszett, meglepően jó volt, így egy 4/5-re mindenképp jó, Rene Liu és Jacky Cheung párosa viszont egyértelműen 5/5!

"Hot Summer Days" trailer

  • *
  • Karma: 82
2010. Április 18. 12:18, Vasárnap
Tegnap megvolt az idei Titanic maraton, 3 film egymás után...  :)

City of Life & Death aka Nanjing! Nanjing! aka Élet és halál városa
Az elején a producerek között feltűnt Han Sanping neve, ettől kicsit megijedtem, de szerencsére nem nagyon látszik az ő "munkássága" a filmen. Az első szegmens, amiben a háborúsdit mutatják be, nagyon ütős, még talán soha nem láttam ennyire átélhetően leforgatott ütközetet. Miután eldőlt a csata, onnantól pedig a drámai rész sem akármi, nem kendőzték el a háború borzalmainak bemutatását. Ettől függetlenül ez a rész érzésem szerint sok lett egy kicsit, egy idő után már nem hatnak sokkolóan az újabb és újabb kegyetlenségek. Ezzel együtt a legjobb háborús film, amit valaha láttam, mert nem rontották el a naív hősiesség és az érzelgősség beemelésével, megmaradtak pusztán az események bemutatásánál. 4.5/5

City of Life and Death (2009) Trailer

Parking
Egy rendkívül szarul sikerült este/éjszaka története afféle Sabu módra, csak annál jóval gyengébb kivitelezésben. A poénok nagyon jók, egyik másik szál szintén, mindent egybevetve azonban a rendező nem tudta eldönteni, milyen műfajú filmet akar forgatni, ami emiatt szabadon csapongott a dráma, a thriller és a vígjáték között. A mondanivalót értem, de néhány jeleneten nagyon feszengtünk, hogy ugyan lépjenek már tovább ezen. 3/5

Parking Trailer

  • *
  • Karma: 82
2010. Április 24. 08:58, Szombat
True Legend
Letudtam az idei wuxia látványorgiát is. Nagyjából ez minden, amit el lehet róla mondani, mert szvsz nem volt jó, elsősorban a forgatókönyv (amit a rettenetes Murderer forgatókönyvírója jegyez) és a rendezés nem volt a helyzet magaslatán. A szereplők közül Zhou Xun jó volt, a főszereplő Vincent Zhao közepes, Jay Chou-t meg továbbra sem bírom elviselni, bár szerencsére itt csak ugrálnia kellett leginkább. A CG fantasyvilág nagyon rajzoltnak hatott, a drámát nem igazán sikerült átélhetően bemutatni (mondjuk Yuen Woo-Ping filmjei sosem erről voltak híresek), a wuxia elemekkel felturbózott bunyók meg nem nyújtottak igazán újat, olyan volt az egész, mint egy 21. századi Drunken Master és Tai Chi Master keverék. Nézhető, de a végén eléggé untam már (ráadásul a fehér gladiátorok elleni harc a Fearless-re hajaz). 3/5

True Legend Trailer

  • *
  • Karma: 82
2010. Május 2. 15:13, Vasárnap
Go Lala Go!
A sztori alapjául szolgáló regény pár éve óriási siker volt, az irodai alkalmazottak bibilájának tartották. Én inkább úgy fogalmaznám meg, hogy a karrierista nők bibilája, úgy érthetőbb, hogy mire lehet számítani a filmben. Szóval főhősnőnk, Lala belép a multinacionális nagyvállalathoz, ahol szép lassan kűzdi felfelé magát a ranglétrán. Az egyik szabályt azonban (nem lehet kollégával szerelembe esni) nem képes betartani. A sztori maga tulajdonképpen nem rossz, de az egyes elemei már jópár más filmből ismerősek lehetnek, míg a szituációk mindazok számára unalomig ismerősek lesznek, akik dolgoztak már irodában. Ehhez hozzájön még az idealizált világ, amiben játszódik az egész (mindenki gyönyörű, mindenki divatozik (főleg a nagy nevek), minden csillog a tisztaságtól) és ettől nekem az egész olyan műanyag, steril lett. Ezek külön-külön még nem nagy problémák, de így együtt eléggé unalmassá tették a filmet. Őszintén szólva Zhang Yibai korábbi filmjei (The Longest Night in Shanghai, Lost Indulgence) jobban tetszettek. 2/5

杜拉拉升职记 预告片 (2010 Trailer)

  • No avatar
  • Karma: 0
2010. Május 24. 14:45, Hétfő
Üdv!

Van egy régi film, aminek sajnos nem tudom a címét, de nagyon szeretném megnézni.

Azt hiszem, kb. az 1980-as években forgathatták, shaolin harcosokról szól. A film úgy kezdődik, hogy a shaolin harcosok edzenek külön-külön. Van köztük egy harcos, aki nagyon hasonlít Bruce Lee-re, szinte kiköpött Bruce Lee. Valami miatt elindulnak valahová, és az útjuk során egy csomót harcolnak. Ami még így beugrik, hogy egy erdőben mennek, mikor rájuk támad valaki, és ez a Bruce Lee hasonmás lenyomja nagy nehezen. A film vége felé a Shaolin harcosokat azt hiszem megölik (2 kopasz csávó, de azt hiszem egy nő is van velük), a Bruce Lee hasonmás viszont túléli, mert vagy 100-an támadnak rájuk egy kolostor szerű helyen.

Mikor fiatalabb voltam, láttam vagy 10x, bitang jó film, szinte már az idegbaj vesz elő, nem tudom megtalálni. Google-ben már próbáltam keresni, képeket is, hátha ráismerek a film képeire, de abszolút nincs találat.

Remélem tud valaki segíteni...előre is köszi!

 

anything