Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Kínai filmek  (Megtekintve 42861 alkalommal)

  • Karma: 7
2009. November 14. 21:14, Szombat
Tetszetős a trailer alapján. Nagyon nagyon rég néztem már bunyós filmet, ezért ezt megfogom. Apropó, ajánlhatnál még bunyós filmeket a 70-es évektől akár mostanáig, a lényeg hogy ne wuxia legyen, hanem napjainkban játszódjon.

  • *
  • Karma: 82
2009. November 14. 23:38, Szombat
Invisible.Killer.2009.CN.DVDRip.XviD-XTM
Egész jól sikerült kis tanmese az internet, az online közösségek és az önbíráskodás veszélyeiről, amit a jól megszokott nyomozós kliséken és jókora adag propagandán keresztül mutatnak be. Végig úgy éreztem, hogy ebből egy marha jó drámát lehetett volna kihozni, a krimi nem is kellett volna bele, de csak így lehetett bizonygatni, hogy a kínai rendőrség minden téren ott van a topon.  :-D Van itt egyébként minden, ami a modern kínai társadalomban előfordulhat. Netfüggő emberek, akik valósággá akarják váltani (sikerrel) netes kapcsolatukat, önjelölt igazságosztók, mindent tudni akaró és mindenkit számonkérő bloggerből lett botcsinálta riporterek, családi tragédiák, rámenős rendőrnő, miegymás. Érdemes rászánni a másfél órát, jól sikerült darab! 4/5

  • *
  • Karma: 82
2009. November 14. 23:39, Szombat
Tetszetős a trailer alapján. Nagyon nagyon rég néztem már bunyós filmet, ezért ezt megfogom. Apropó, ajánlhatnál még bunyós filmeket a 70-es évektől akár mostanáig, a lényeg hogy ne wuxia legyen, hanem napjainkban játszódjon.

Fú, hát volt rengeteg abban a kábé 30 évben...  :-D

  • *
  • Karma: 82
2009. November 15. 17:48, Vasárnap
Crazy.Racer.2009.DVDRip.XviD.AC3-ViSiON
Úgy látszik, 2009 a kínai filmek éve lesz! Tavaly még annyira nem volt ez szembetűnő, bár már akkor is volt jónéhány, idén viszont csőstül jönnek és szinte mind jó! A Crazy Racer-t ugyanaz muki készítette, aki annak idején a Mongolian Pingpong-ot és a Crazy Stone-t és ezúttal egy tipikus, sok szálon futó, tévedések vígjátékán alapuló agyamenten elborult komédiát hozott össze, afféle Sabu stílusban. Imádtam a lüke poénokat, a tökkelütött főhősöket, a sok felvonultatott Skoda rendőrautót [végre normális autók vannak egy szponzor autógyártól], az operatőri munkát [kezdenek felnőni végre, már nyoma sincs a néhány évvel korábbi, szinte amatőrfilmes képi világnak], az aláfestő zenéket, etc. Nagyon ott van a topon, simán 5/5!

Media Asia: Crazy Racer - Trailer

  • Karma: 41
2009. November 15. 17:53, Vasárnap
sok felvonultatott Skoda rendőrautót [végre normális autók

ez alapján én fenntartásokkal kezelem a fentit :)

  • *
  • Karma: 82
2009. November 21. 19:49, Szombat
My.Airhostess.Roommate.2009.CN.DVDRip.XviD-XTM
Már teljesen biztos vagyok benne, hogy 2009 a kínai filmek éve lesz. Rengeteg van belőlük, a minőségük ugyan nem mindig az igazi, viszont friss, eddig nem tapasztalt hangulatuk van és immáron könnyen nézhetőek, nem úgy, mint pár évvel ezelőtt [azt hiszem, hamarosan cikksorozatba is kezdek róluk]. Íme a legújabb példa rá, ami már a címéből is következően egyfajta sajátos My Sassy Girl utánérzés. Adott a tipikus lúzergyerek, aki nem hisz a szerelemben, aztán egyszercsak betoppan a lakásába a NŐ és szép lassan minden megváltozik. A forgatókönyv kissé döcögős, de a hangulata hamar megfogja az embert, az aranyos poénok is ülnek, a kivitelezés pedig kifejezetten jó. Hőseink végig egy lakásban [és annak erkélyén] tevékenykednek, a lúzergyerek által kitalált képregényfigurák pedig időnként megelevenednek. A zárás hasonlóképpen fura, egy már-már pszichedelikus, beszívott videóklip. A női főszereplő eléggé hasonlít Shu Qi-re, míg Chen Bo-Lin már régi ismerős. Összességében kellemes meglepetés volt, 4/5, mindjárt nézem is a következő XTM release-t.  :-D

[CN-MOVIE 预告] "恋爱前规则 My Airhostess Roommate" Trailer (王珞丹 陈柏霖)

MV 恋爱超娱乐 —— 尚雯婕 杨坤

  • *
  • Karma: 82
2009. November 21. 21:39, Szombat
Visitors.From.The.Sui.Dynasty.2009.CN.DVDRip.XviD-XTM
Ez a poszterek és a téma alapján nagyon ígéretesnek tűnt, azonban sajnos igen gyenge. Az időutazós klisét sok-sok filmben ellőtték már, de itt az alkotók a Jöttünk, láttunk, visszamennénk stílusát igyekeztek lemásolni, valamint továbbfejleszteni és humorosabbá tenni. Ez utóbbi volt a fő probléma, ugyanis olyan harsányan borzasztó vicceket és gegeket sikerült kitalálniuk, hogy Wong Jing és Jeffrey Lau együtt sem lenne képes hozni ezt a "minőséget". A történet első fele a szintén HK style mostani életre való kikacsintásokkal nagyon gázos, viszont a második fele időnként egész megkomolyodik, bár azért csodákra nem szabad számítani. Kár ezért az amatőr próbálkozásért, ebből az ötletből sokkal többet ki lehetett volna hozni... 1.5/5

Visitors from the Sui Dynasty

  • *
  • Karma: 82
2009. November 22. 19:40, Vasárnap
The.Message.2009.CN.DVDRip.XviD-XTM
Idén is kapunk jó kis II. világháborús sztorit, bár ezúttal nem a harctéri ütközetekre, hanem a háttérre fókuszálva. A japánok és a velük összejátszó bábkormány emberei elhoznak öt embert, akiknek az egyike kém, de nem tudják, hogy melyik. A helyzet pofonegyszerű, amint kiderül, hogy ki az, a többiek mehetnek haza. Vagy mégsem? Ahogy az a jobban sikerült filmeknél lenni szokott, itt is egy híres regény az alap [és állítólag sokkal jobb is, mint a moziváltozat], jók a fordulatok és ahogy az kell, mindenki gyanús az elején, a sötét, komor hangulatot nagyon elkapták, a cenzorokon keresztül vezető út ellenére 1-2 véresebb, brutálisabb rész is benne maradt [bár ha ezekből több van, zúzósabb lett volna a végeredmény] és igazi nagyköltségvetésű darabhoz méltóan a CG sem rossz. Röviden, érdemes rászánni az időt! 4.5/5

[CN-MOVIE] "风声 The Message" Trailer (2009)

  • *
  • Karma: 82
2009. November 22. 22:24, Vasárnap
The.Founding.Of.A.Republic.2009.RETAiL.DVDRip.XviD.AC3-ViSiON
100% propaganda, 100% Mao imádat és némi egyéb érdekesség jellemzi ezt a monumentális bigyót. A történelmi hitelességet nem tudom értékelni, mert anno a töriórákon elfelejtették ezt az időszakot belevenni a tananyagba, viszont az mindenképp pozitívum, hogy Chiang Kai-Shek-et nem úgy festik le, mint az ördögöt. A galádságokat ugyan a KMT-hez párosítják, Maoék bandájának hasonló csínytevéseit jótékony homály fedi, viszont az, ahogy igyekeznek a kínai nézővel tudatosítani, hogy legyen büszke az országára, az mosolyt fakasztó. Ami nagyon tetszett, az a büszkén lengő amerikai zászló bevonása, amit igencsak teátrálisan visznek véghez, valamint a sok sztár (Jet Li, Zhang Ziyi, Vicki Zhao, Donnie Yen, Jackie Chan, Leon Lai, Andy Lau, Liu Ye, stb.) röpke cameo jelenése volt még a pozitívumok közé sorolható. Érdekes módon a CG valahogy nagyon gagyi lett, főleg a pixelrepülők, amik leszállásakor nagyon látszott, hogy a sok statiszta csak néz a semmibe...  :-D Mivel imádom az ilyesmi propaganda filmeket, ezért ebbéli minőségében akár egy 3/5-re is jó, de a rengeteg szereplő és a rengeteg esemény 135 percbe történő belezsúfolása ellenére is meglehetősen unalmasnak hat, tehát ha nem vagy oda a propagandafilmekért, akkor 2/5-nél ne várj többet!  :)

The Founding of a Republic trailer 建国大业 60 周年 中华人民共和国 Chinese Civil War

  • *
  • Karma: 36
2009. November 22. 22:54, Vasárnap
Jaj YEZy, még a klasszikusokkal se végeztem tisztességesen, te meg csak sorolod itt a jobbnál jobb új filmeket.   :angel:
Ez a Message még úgyis kell, hogy nem bírom a vért, ezt a propagandát meg ki nem hagynám.
(A filmbéli Maónak is olyan visítós hangja volt, mint az igazinak, vagy itt inkább mozivászonra bocsáthatóan mély és pátosszal teli?  :-D)

O七a力uS口und - Önkényesen kiragadott szemléltető videók az ázsiai könnyűzene történetéből.

  • *
  • Karma: 82
2009. November 23. 06:19, Hétfő
Jaj YEZy, még a klasszikusokkal se végeztem tisztességesen, te meg csak sorolod itt a jobbnál jobb új filmeket.   :angel:
Ez a Message még úgyis kell, hogy nem bírom a vért, ezt a propagandát meg ki nem hagynám.
(A filmbéli Maónak is olyan visítós hangja volt, mint az igazinak, vagy itt inkább mozivászonra bocsáthatóan mély és pátosszal teli?  :-D)

Természetesen mély és pátosszal teli.  :-D És olyan imádnivaló "bölcsességeket" mond, hogy az valami elképesztő [én inkább óriási közhelyeknek nevezném]. Szóval annyira idealizált karaktert szabtak belőle [a teátrális mozdulataival együtt], hogy nincs az a kínai, aki ne lenne büszke rá és a nemzetére.  :-D Kihagyhatatlan!
A Message meg már csak Zhou Xun és Li Bing Bing miatt is mindenképp megnézendő.  :)

  • *
  • Karma: 82
2009. November 28. 18:50, Szombat
Tian.an.Men.2009.CN.DVDRip.XviD-PMCG
Ha nem volt elég a Founding of a Republic, akkor itt van még egy isteni propagandafilm, ami bizonyos szempontból még jobban is sikerült. Lelkes kommunista katona hőseink megkapják a Nagy Feladatot, hogy 28 nap alatt a lepukkant Tian An Men-t hozzák egyrészt rendbe, másrészt díszítsék fel az ideológiának megfelelően, hogy a nagy Mao itt tarthassa meg legendás beszédét. Lelkes kommunista katona hőseink pedig (akik között érdekes módon egy japán is van) minden nehézséget lekűzdve, vállt vetve a letűnt rendszerben elismert mesterekkel teljesítik is a Nagy Feladatot (nem hinném, hogy ez spoiler lenne). A végén még egy igazi digitális Mao-t is láthatunk.  :) Kell ennél több? Isteni, lenyűgöző propagandafilm, rengeteg vörös zászló és elvtársazás, Mao pedig még a császár lampiongyártójának is elismerést hoz. Azaz propagandfilmként 5/5, másként meg nem is érdemes rá tekinteni (akit meg nem érdekel az ilyesmi, úgyse nézi meg).

Trailer-t nem találtam, pedig nagyon igyekeztem...

  • *
  • Karma: 36
2009. November 28. 19:25, Szombat
Tian.an.Men.2009.CN.DVDRip.XviD-PMCG
Ha nem volt elég a Founding of a Republic, akkor itt van még egy isteni propagandafilm, ami bizonyos szempontból még jobban is sikerült. Lelkes kommunista katona hőseink megkapják a Nagy Feladatot, hogy 28 nap alatt a lepukkant Tian An Men-t hozzák egyrészt rendbe, másrészt díszítsék fel az ideológiának megfelelően, hogy a nagy Mao itt tarthassa meg legendás beszédét. Lelkes kommunista katona hőseink pedig (akik között érdekes módon egy japán is van) minden nehézséget lekűzdve, vállt vetve a letűnt rendszerben elismert mesterekkel teljesítik is a Nagy Feladatot (nem hinném, hogy ez spoiler lenne). A végén még egy igazi digitális Mao-t is láthatunk.  :) Kell ennél több? Isteni, lenyűgöző propagandafilm, rengeteg vörös zászló és elvtársazás, Mao pedig még a császár lampiongyártójának is elismerést hoz. Azaz propagandfilmként 5/5, másként meg nem is érdemes rá tekinteni (akit meg nem érdekel az ilyesmi, úgyse nézi meg).

Trailer-t nem találtam, pedig nagyon igyekeztem...

Még a Founding of a Republic-ig sem jutottam el, de kell ez is.
A digitális Maó egy agyrém.  :angel:
Kezd nem tetszeni, ahogy mostanában kezdik kimosdatni.
Eddig felülről is azt sulykolták, hogy 2/3-ad részben jót tett Kínával, de 1/3-ad részben rosszat.
Ehhez képest ez durva sztárolás.

Trailer itt:
http://v.sohu.com/20090826/n266242576.shtml
« Utoljára szerkesztve: 2009. November 28. 19:27, Szombat írta gianni7 »

O七a力uS口und - Önkényesen kiragadott szemléltető videók az ázsiai könnyűzene történetéből.

  • *
  • Karma: 82
2009. November 28. 21:09, Szombat
Cow.2009.CN.DVDRip.XviD-XTM
Ebben nincs Mao, mert néhány évvel korábban játszódik, konkrétan valamikor a II. Világháború idején, amikor a japán csapatok megszállták Kína egyes részeit. Főhősünk Niu Er, egy együgyű paraszt, akinek egész faluját lemészárolják, csak ő marad életben, valamint a rábízott tehén. Szegény Niu Er amennyire képességeiből telik, próbálja védelmezni a jószágot, pedig feltűnnek a színen japánok, éhes más faluból érkezők, meg még sok mindenki más is. Fura kettősség jellemzi a sztorit, egyrészt a főhős együgyűségéből adódó aranyos, poénos pillanatok (és a flashback-ekben a falusi élet bemutatása), másrészt a háború borzalmainak gyakorlatilag kendőzetlen ábrázolása. A forgatókönyv itt-ott kissé nagyokat ugrik, ezt leszámítva egy nagyon jó, szerethető történet, a főszerepben a Crazy Racer-ben bohóckodó Huang Bo-val. 4.5/5

Ja és ehhez sem leltem a youtube-on trailert...  :woo:

  • *
  • Karma: 80
Támogassuk az ázsiai filmek magyarországi DVD kiadását! Ha tetszik egy film és megjelent idehaza, vedd meg! Én is így teszek. :))

 

anything