Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Kínai filmek  (Megtekintve 42861 alkalommal)

  • *
  • Karma: 82
2009. November 28. 23:15, Szombat
Huang.Jia.Ci.Qing.2009.CN.DVDRip.XviD-XTM
Avagy Royal Tattoo. Ez is egy érdekes darab, teljesen ismeretlen színészek és rendező, a cél pedig feltételezhetően Wong Jing wuxia paródiáinak másolása volt. Ezen a téren nem is vallottak szégyent, hiszen abszolút idétlen történet, debil fordulatok, fárasztó gegek jellemzik az egészet az elejétől a végéig, nem is beszélve a látványosnak szánt, de helyenként igencsak olcsó hatást keltő CG-ről. Tehát elsőosztályú szórakozást nyújt!  :-D Kár, hogy a harcok kivitelezését nem a jellegzetes HK-style szerint forgatták le [lehet, annak utánzásához kevesek voltak], viszont a John Woo/Chow Yun-Fat paródia ütős lett. Összességében nem egy nagy szám, 3/5, de azért nézhető.

[CN-MOVIE 预告] "皇家刺青 Royal Tattoo" Trailer

  • *
  • Karma: 82
2009. November 29. 23:49, Vasárnap
Eternal.Beloved.2009.CN.DVDRip.XviD-XTM
Ez egy sok szempontból érdekes film, az biztos. A sztori valami olyasmi, mint amiket anno a megboldogult Déri János és beszélgetőtársai veséztek ki a 90-es évek elején a Nulladik Típusú Találkozások című klasszikusban, csak amíg a mi kultúránkban az egész egy baromság volt és röhögtünk rajta, addig Keleten ez tulajdonképpen magától értetődő. De vehetjük érdekességnek a kissé (nagyon) Rene Liu-ra hasonlító Faye Yu-t, aki elsőfilmes rendezőként mindenesként is közreműködött a produkcióban, hiszen ő a főszereplő, ő adaptálta a forgatókönyvet a regényből (amit egyébként az a fószer írt, aki a Warlords-ot is) és még ő volt a producer is (sajnálatos, hogy rengeteg időt elpazarolt életéből az USA-ban, ahelyett, hogy HK-ban lett volna színésznő fiatalon). Az alapvetően romantikus hangvétel mellett pedig ott van érdekességnek a különféle stíluskavalkád, hiszen van néhány horrorisztikus, néhány thriller és némi akcióval fűszerezett pillanat a repertoárban. Ami nekem negatívum volt, az az operatőr munkája, aki imádta a főszereplők körül forgó effektet és annyira sűrűn használja, hogy beleszédültem. Emellett a forgatókönyv is zavaros itt-ott, talán a kelleténél több benne a flashback-eken belüli flashback. Ettől függetlenül egy igen igényes munka, 4/5

《爱有来生》预告片

Ja és már csak 2 film és elvileg az összes idei kínai cuccon túl leszek, amihez hozzájutottam. Meg is lesz az alapanyag a cikksorozathoz.  :)

  • *
  • Karma: 82
2009. December 1. 00:04, Kedd
One.Night.in.Supermarket.2009.CN.DVDRip.XviD-PMCG
Aranyos, de könnyen feledhető kis vígjáték egy elsőfilmes rendezőtől, aki szép sorban pakolgatja elő a műfaj kliséit. A szereplők között akad 1-2 ismerős arc (pl. Xu Zheng a Crazy Racer-ből és Li Xiaolu a Xiu Xiu the Sent Town Girl-ből), de valahogy az egészben a legjobb a zene, ami nagyon menő és még Jay Chou is helyet kapott benne. Ha csak egy agyatlan másfél órát akar eltölteni az ember, akkor egyszer megéri megnézni. 3/5

One night in Supermarket (Ye Dian 夜店) TRAILER - Kimi Qiao 乔任梁 Li Xiaolu 李小璐

One Night in Supermarket (Ye Dian 夜店 ) theme song by Kimi Qiao Renliang 乔任梁 - MV

  • *
  • Karma: 82
2009. December 1. 19:49, Kedd
A.Tale.of.Two.Donkeys.2009.DVDRip.XviD-PMCG
Ez ugyan az iMDB szerint 2008-as, de végülis olymindegy. Van benne némi propaganda, meg Mao éltetés, de nem arról szól, hanem sokkal inkább egyfajta fura tanmese, hogy hogyan bánjunk az állatokkal. Adott egy igazi rokudenashi [semmirekellő] egyetemista(?), aki a Kulturáliis Forradalom idején társaival együtt lekerül valahova vidékre, hogy igazi kommunistaként tegyen országa érdekében egyet s mást. Persze a világon semmi kedve az egészhez és némi közjátékok után úgy alakul, hogy övé lesz az álomállás, az istálló, meg a szamarak pátyolgatása. Aztán hamar kiderül, hogy a szamarak nem is olyan hülyék és hogy emberünk nem olyan nagy ász, mint gondolta volna. Az első fél óra nagyon tetszett, szuper poénok, remek hangulat jellemzi, aztán a sztori második fele már valahogy nem az igazi. Azért egy 3.5/5-re jó.

  • *
  • Karma: 82
2009. December 4. 00:31, Péntek
The.Robbers.2009.CN.DVDRip.XviD-XTM
Akciófilm kínai módra, kisebb-nagyobb szerepekben egy Tony Leung és egy Gigi Leung hasonmással. Mivel a Tang dinasztia idején játszódik és a világon semmi köze a kungfufilmekhez (hála istennek), így nekem végig olyan érzésem volt, mintha egy klasszikus, 50-es, 60-as évekbeli japán jidaigeki-t néznék, csak éppen a szamurájokat felejtették ki a sztoriból. Van viszont két barbárunk, egy falu tele ütődött falusiakkal és igen jó nőkkel, a legütődöttebb falusi természetesen a főnök, meg vannak a harcosok, akik elvileg "rendőrök" lennének, valójában azonban inkább ők is a nőkre hajtanak. Hogy mi sül ki ebből? Maga a káosz természetesen és pont ez a legerősebb része a sztorinak, nincsenek jó és rossz karakterek, mindenki emberi, a maga erényeivel és gyengeségeivel együtt. Ebből alakul ki a végkifejlet is, ami külön jópont. Érdekesek voltak a teljesen kiszámíthatatlan fordulatok is, némelyiken jókat lehet röhögni, némelyik pedig csodálkozásra késztet. Ha ilyen lesz a jövőbeli kínai akciófilm, akkor búcsút intek a hongkongiaknak.  :samurai: Mindent egybevetve 4/5, a gagyi CG vér minden filmben -1 pont.

THE BROTHERS aka The Robbers 2009 MOVIE TRAILER
« Utoljára szerkesztve: 2009. December 4. 00:47, Péntek írta YEZy »

  • Karma: 7
2010. Január 3. 12:13, Vasárnap
One Night in the Supermarket
Mikor leültem megnézni egy őrült filmre számítottam, nagyon hülye karakterekkel. Meg is kaptam, de nem olyan szinten mint ahogy azt elvártam. Sztoriban semmi különleges nincs, egy csaj(Li Xiao Lu) és egy csávó (Qiao Ren Liang)egy éjjel nappaliban dolgozik, a csávó szerelmes a csajba, de ezt a csaj nem tudja. Egy éjszaka megjelenik egy vásárló(Yang Qing),  aki előző nap nyert a lottón, ám azt a bolt tulajdonosa direkt félre ütte, így érvénytelennek számítva a nyereményt, ezt megtorolva visszamegy és követeli a pénzt, ám a kasszában nincs annyi pénz. Foglyul ejti őket. Ami rátett egy lapáttal a film élvezhetőségére az a zene. Nagyrészt lassított felvételek, bunyók alatt kemény rock zene szól, ám néha már teljesen feleslegesnek tartottam ezeket a jeleneteket. Humorban nem volt hiány, de nem röhögtem halálra magam. Olyan volt az egész film mintha egy koreai vígjátékot néztem volna, ugyanis a karakterek és a jelenetek is nagyon hasonlítottak, főleg egy bizonyos filmre az Attak the Gas Station. Bár az a film sokkal jobb volt. Nem volt gondom ezzel a filmel, csak annyi, hogy egy egyszer nézhetős, könnyen felejtős kategóriába esik. És a vége nagyon kínais.  :-D Értem ezalatt, hogy mindenki mosolyog, az eddig félénk főszereplő csávóról lekerül a szemüveg, be van lőve a haja és egy teljesen menő figurát vesz fel. Persze mind ezalatt a sorozatok végéről jól ismert halk zene szól. 7/10

  • Karma: 7
2010. Január 5. 22:10, Kedd
Coweb
Egy jó bunyós filmre számítottam, ami visszatekint a régi időkre, de ehelyett az ezredévforduló utáni gagyi akció, bunyós filmet kaptam. Annyi hiánnyal, hogy itt a jó csajok elmaradnak. Történet vezetés valami rém gagyi, nem is tudom mikor láttam utoljára ilyen káoszt. Színészek is hasonlóan alakítanak, Sam Lee-nek én ezt úgy tekintem semmisnek, hogy csak úgy gyorsban elvállalta az egyik főszerepet egy jelentéktelen filmben, és alakítani nem nagyon akart, vagyis nem alakított. A főszereplő(Jiang Lui Xia) nem lenne rossz egy valamivel komolyabb filmben, ahol a helyszín Hongkong valamelyik szegényebb negyede, ahol menne a pofozkodás a piacokon, háztetőkön, több emeletes panelokban a gengszterek ellen. Jól is állna neki, viszont itt rém gagyinak tűnt. Őszinte leszek a  bunyók sem jöttek be, amiből sajnos túl sok is volt. Túlságosan üres volt az egész, nem voltak hatalmas akrobatikus mutatványok, de nem is kellett volna, max egy jó koreográfia és kész. Az meg hogy túl sok volt, hát gyakorlatilag a film 80% ez teszi ki, észbe sem kapok és már jön a következő helyszín, következő ellenfelek. Nem értem, hogy 2009-ben hogy lehetett egy ehez hasonló filmet elkészíteni. Szerintem nagyon is kihagyható, még egy Naked Weapon féle filmet is szívesebben megnézek mint ezt. Igazából sokkal szívesebben. 3/10

  • Karma: 41
2010. Január 6. 12:42, Szerda
Mulan.
A Disney jobb volt.
:)

  • *
  • Karma: 82
2010. Január 6. 20:46, Szerda
Mulan.
A Disney jobb volt.
:)

Nemt'om összehasonlítani, azt nem láttam. De valóban nem egy nagy durr, igaz, aki másra számított, az nem ismeri a készítőket.  :-D Nekem amúgy az 1939-es, jó kis propagandával teletűzdelt Mulan film kellene!  8-) A Shaw Bros féle musical valahogy nem vonz...

  • *
  • Karma: 36
2010. Január 13. 23:38, Szerda
A jelek szerint Jackie Chan az értelmesebb filmeknél marad. A Shinjuku Incident után azért valamivel több akcióval január elsején bemutatták végre a Little Big Soldier-t, az első visszajelzések bíztatóak.
Partnere a mandopop szupersztár, Wang Lee-Hom ( :istenvagy), sajnos nagyon úgy néz ki, hogy végig szutykosan, rongyokban. (Eh, megette a fene.)
A sztori: egy véres csata után csak egy veterán közkatona (Chan), és az ellenség egyik ifjú tábornoka (Wang) marad hírmondónak.
Gondolva öreg napjaira, a kiskatona úgy gondolja, elviszi haza az értékes trófeát, hátha kap érte jutalmat.

Igazán kijöhetne hamar dvd-n.  :-D

Little Big Soldier 2010 Teaser


O七a力uS口und - Önkényesen kiragadott szemléltető videók az ázsiai könnyűzene történetéből.

  • *
  • Karma: 82
2010. Január 22. 21:58, Péntek
Gianni mester, ezt az új Jay Chou-s hülyeséget láttad? Szerintem ezt is csak egy Jay Chou rajongó tudja értékelni, mert minden egyéb téren egy nagy 0...  :-D

TREASURE HUNTER trailer *FULL VERSION* Jay Chou Lin Chi-Ling movie

  • *
  • Karma: 36
2010. Január 22. 22:39, Péntek
Gianni mester, ezt az új Jay Chou-s hülyeséget láttad? Szerintem ezt is csak egy Jay Chou rajongó tudja értékelni, mert minden egyéb téren egy nagy 0...  :-D

TREASURE HUNTER trailer *FULL VERSION* Jay Chou Lin Chi-Ling movie

Nem láttam.
Nem is fogom.
A rövid kritikád után meg főleg.  :-D

A trailert látva csak nekem van The Good, the Bad, the Weird utóérzetem?

(Ezt már csak neked mondom, hogy asiafan ne hallja: alapból nem nézek Jay Chou-filmet.
Én ugyanis elvakult Wang Lee-Hom fanatikus vagyok, Lee-Hom pedig Jay Chou ősellensége, mindenesetre riválisa.
Ennélfogva Jay Chou nálam nem húzónév, de jó filmben nyilván szívesen megnézek bárkit.)

De ha már mandopop nagyágyúk: Li Yuchun miatt itt és most lefoglalózom gyorsan a Bodyguards and Assassins ajánlót. Ugye még nem késő?  :)
A Little Big Soldier meg evidens.  :angel:
« Utoljára szerkesztve: 2010. Január 22. 22:46, Péntek írta gianni7 »

O七a力uS口und - Önkényesen kiragadott szemléltető videók az ázsiai könnyűzene történetéből.

  • *
  • Karma: 82
2010. Január 23. 06:50, Szombat
Gianni mester, ezt az új Jay Chou-s hülyeséget láttad? Szerintem ezt is csak egy Jay Chou rajongó tudja értékelni, mert minden egyéb téren egy nagy 0...  :-D

TREASURE HUNTER trailer *FULL VERSION* Jay Chou Lin Chi-Ling movie

Nem láttam.
Nem is fogom.
A rövid kritikád után meg főleg.  :-D

A trailert látva csak nekem van The Good, the Bad, the Weird utóérzetem?

(Ezt már csak neked mondom, hogy asiafan ne hallja: alapból nem nézek Jay Chou-filmet.
Én ugyanis elvakult Wang Lee-Hom fanatikus vagyok, Lee-Hom pedig Jay Chou ősellensége, mindenesetre riválisa.
Ennélfogva Jay Chou nálam nem húzónév, de jó filmben nyilván szívesen megnézek bárkit.)

De ha már mandopop nagyágyúk: Li Yuchun miatt itt és most lefoglalózom gyorsan a Bodyguards and Assassins ajánlót. Ugye még nem késő?  :)
A Little Big Soldier meg evidens.  :angel:

A tiéd mindegyik ajánló.  :-D

Amúgy nem csak Good Bad Weird, hanem Indiana Jones [NAGYON Indiana Jones], Múmia 3 utánérzés, szerintem a forgatókönyv 80%-a Frigyláda fosztogatóin alapul. Ez még nem lenne baj, ha jó lenne, de akkora hülyeségek vannak benne, hogy már-már szánalmas.
Ezek csak a film hibái. Vannak Jay Chou-nak is rendesen. Én sose engedném mozifilmben játszani, iszonyat béna, mint mindig. Egy valamire koncentrál ő is, meg a stáb is, hogy minden pillanatban úgy nézzen ki, hogy a rajongói olvadozzanak. Még Lin Chi-ling-et is ennek rendelték alá.  :) Azt hittem, a Kung Fu Dunk-ot nem lehet alulmúlni, de tévedtem.  :-D

  • *
  • Karma: 82
2010. Január 23. 21:03, Szombat
De ha már mandopop nagyágyúk: Li Yuchun miatt itt és most lefoglalózom gyorsan a Bodyguards and Assassins ajánlót. Ugye még nem késő?  :)

Kiváncsi leszek, mit írsz majd róla. Teljesen más, mint ami a trailerből átjött. A nagyágyúkat alig ismertem fel benne (főleg Donnie Yen-t és Nic Tse-t) ezekben a fizimiskákban. A CG vér ebben is bűn gagyi, a bunyójelenetek sem tetszettek, a drámai szál és maga a sztori viszont jó, csak kicsit lassú. A magas csávó nagy arc volt benne + van egy rész, ahol Donnie, meg egy nagyon gonosz muki kergeti egymást és úgy van lefilmezve, mint a régi 2D-s platform játékok. Az a rész önmagában már elég ahhoz, hogy nagyra értékeljem a filmet, a lehúzásra érdemes dolgok ellenére is. 4/5, a többit majd Gianni mester megírja.

Ja, a CD2 felirat alapból használhatatlan, de 10-15 perc editálgatás után sikerült "életre kelteni".  8-)

  • *
  • Karma: 82
2010. Február 3. 18:06, Szerda
Gianni mester, lesz Bodyguards & Assassins?  :angel:

 

anything