Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Kínai filmek  (Megtekintve 42793 alkalommal)

  • Karma: 7
2010. Május 24. 17:37, Hétfő
Valamit tudnál még írni róla, mert sajna a kungfus, shaolinos, wuxiás filmek történetére nagyjából mind igaz amit leírtál.  :-D
Még ajánlom azt, hogy menj fel a xpress oldalára és keress rá a kínai, hongkongi filmekre, jó eséllyel, ha ezt leadták anno a tv-ben, akkor lehet ki is adták dvd-én.

  • No avatar
  • Karma: 0
2010. Május 24. 18:15, Hétfő
Valamit tudnál még írni róla, mert sajna a kungfus, shaolinos, wuxiás filmek történetére nagyjából mind igaz amit leírtál.  :-D
Még ajánlom azt, hogy menj fel a xpress oldalára és keress rá a kínai, hongkongi filmekre, jó eséllyel, ha ezt leadták anno a tv-ben, akkor lehet ki is adták dvd-én.

Sajnos a filmről más nem nagyon jut eszembe. Az rémlik, hogy a Bruce Lee hasonmás meg 2 kopasz shaolin harcos mennek valahová (talán egy nő is volt velük) és harcolnak mindenkivel akivel csak lehet az útjuk során. Esetleg ötlet a filmcímre vonatkozóan? Nem tudom miért de a filmcímre valami olyasmi rémlik, hogy "A ninja útja" vagy valami ilyesmi, de tekintettel arra hogy ezek shaolinok...

A Bruce Lee hasonmás nevét tudja legalább valaki? Az már egy kiindulópont lenne...

  • Karma: 7
2010. Május 24. 21:10, Hétfő
Nekem nem rémlik semmilyen Bruce Lee hasonmás, viszont itt van pár cím, amit anno leadhattak a tv-ben vagy vhs-en kiadhatták: A legyőzhetetlen Shaolin, A Shaolin 33 próbatétele, Shaolin két bajnoka, A halál keze, Az 5 ninja elem, és talán még a Sárkány árnyéka. Bár szerintem egyik sem nagyon hajaz arra amit leírtál, azért nézd meg hátha.

  • No avatar
  • Karma: 0
2010. Május 25. 16:50, Kedd
Sajnos egyik sem az... :(

Megpróbálom nagyjából leírni mégegyszer amire emlékszem a filmből...

Valahogy úgy kezdődik, hogy a shaolin harcosok edzenek külön-külön. Először egy kopasz shaolin harcost mutatnak (kb. 25-30 év körüli) aki edz, majd mégegyet, aki edzés közben (maga az edzés egy udvaron zajlik, fák között) nekiszalad, meglendíti a jobb lábát és a ballal megrúg egy kb. 2,5-3 méter magas ágat. Hülyén hangzik, de ez van a filmben. Ezután mutatják a Bruce Lee hasonmást, aki szintén nagyon jól küldi. Az útjuk során, rengeteget harcolnak, ami még rémlik, hogy egy erdőben mennek, mikor az útjukba áll valaki. A harcos kalapot visel, olyat, mint a Mortal Kombat-ban a villámot szóró csávó...:) A Bruce Lee hasonmás küzd meg vele, és le is győzi. A film vége felé, egy kolostorban pihennek, mikor éjszaka nagyon sokan támadnak rájuk, és az egyik kopasz shaolin harcost hason szúrják és meghal.

Ennyi a max amire emlékszem, kérlek segítsetek... :istenvagy

  • No avatar
  • Karma: 0
2010. Május 28. 11:06, Péntek
Nah, úgy látom nagy fába vágtam a fejszémet... :woo:


  • *
  • Karma: 82
2010. Szeptember 18. 00:35, Szombat
Ocean Heaven
Egy szívhez szóló, lélekemelő(?) dráma a hétköznapok névtelen hőseiről, azaz a fogyatékos gyereket nevelő szülőkről, bár az egész filmben csak 1 van belőlük. A 21 éves autista Dafu-t egyedül nevelgeti apja. A fiú remekül elvan, bezárkózva saját világába, de igazából apja munkahelyén, a delfináriumban érzi magát a legjobban. Az apa azonban egyre betegesebb. Valójában ezt a filmet számtalan érdekesség miatt éri meg megnézni, bár mindenki úgyis csak egyetlen szereplő miatt fogja. Gyönyörű a képi világa, ami nem véletlen, hiszen egy bizonyos Christopher Doyle állt a kamerák mögött. Jól jön át az is, milyen nehézségekkel kell megküzdenie annak, akinek autista gyermeke van, valamint az is, hogy milyen egy autista ember (nagyon jól játsza a fiatal srác a szerepet!). Mégis, úgyis mindenki a gyenge, de lélekben mégis erős apát alakító Jet Li miatt fogja megnézni, aki a Warlords után újra bizonyítja, hogy nem tréfált, amikor kijelentette, hogy már rég nyert volna díjakat a színészi alakításaiért, ha nem folyton wushuzik. Jackie Chan-nél feltétlenül jobb színész, ráadásul így szemüvegben, pár ősz hajszállal, görnyedt testtartással nem is keresi benne a néző a rettenthetetlen harcost. Jó film, nem csak Jet Li miatt, 4/5!

Ocean Heaven - Full Trailer

  • *
  • Karma: 82
2010. Október 8. 21:47, Péntek
Reign of Assassins
Sikerült megnézni John Woo legújabb próbálkozását a kínai blockbusterek világában. Minden téren látszik, hogy nagyot akartak dobni és valószínűleg jól is fog szerepelni a különféle díjátadókon, de nekem valahogy hiányzott belőle valami. A szereposztás nagyon jó, de sok nagy nevet nem igazán használtak ki (Shawn Yue pl. alig látszik), az akciók szokás szerint látványosak, de a sok szuperközeli és a sok-sok vágás miatt követhetetlenek. Ezektől még lehetne jó az összkép, azonban a sztori kicsit lapos lett, valószínűleg a wuxia klisék miatt úgy éreztem, hogy már láttam, előre lehetett tudni, mi fog történni. Nem rossz film, megéri megnézni, de sajnos nem hozza azt a lenyűgözöttség érzést, mint amire számítottam. 3/5, a legjobb az benne, hogy kiderül, Michelle Yeoh még mindig elvisz a hátán egy ilyen produkciót, pedig Barbie Hsu még vetkőzéssel is megpróbálja felülmúlni...  :)

Reign of Assassins trailer 2010

  • *
  • Karma: 82
2010. Október 15. 21:37, Péntek
Detective Dee
Li Bingbing, Andy Lau, Carina Lau, Richard Ng, Leung Ka-Fai és még sok más híresség egy filmben, ráadásul egy nem is akármilyen wuxia fantasy-ben? Nagyon érdekes produkció, minden szempontból az eddigi legjobb film idén onnan, ami azért is meglepő, mert John Woo Reign of Assassin-ja gyakorlatilag sehol sincs ehhez képest, pedig azért Tsui Hark mozija sem hibátlan. Viszont Tsui a visszatérése óta végre egy olyan filmbe vágta bele a fejszéjét, amihez még ért is, úgyhogy beleadott apait-anyait. A sztori jó, kellőképpen fordulatos és úgy kerültek bele a wuxia klisék, hogy abszolúte nem zavaró. A harci jelenetek is látványosak, viszont vérbeli fantasyhez méltóan rengeteg CG-t használtak, ami a tájképeknél nagyon jó hangulatot teremt, a harcoknál viszont kicsit levon az élvezeti értékből, így ezeknél Woo szuperközeli kameraállásai azért jobbak voltak. Ettől eltekintve nagyon szórakoztató, érdemes megnézni mindenképpen! 4/5, de csak a kissé túlzott CG miatt (akit nem zavart ugyanez mondjuk a Goemon-ban sem, az lazán 5-t is adhat rá!).

Detective Dee and the Mystery of Phantom Flame - Trailer Oficial

  • *
  • Karma: 82
2010. Október 16. 18:25, Szombat
Curse of the Deserted
Szokásos HK kísértetsztori, amit ezúttal leginkább azzal próbáltak feldobni, hogy egyrészt mandarin nyelvű, másrészt igyekeztek Kitty Zhang-ot (és a lányok kedvéért Shawn Yue-t, ő ráadásul meztelenül rohangászik 2x is) a lehető legtöbb szögből bemutatni a nézőnek... :) Hiába van benne kísértet, nem horror, inkább egy misztikusnak szánt love story, de ilyenből láttunk már azért jobbat is. Kitty Zhang rajongóknak kötelező (már ha vannak ilyenek), egyébként abszolút felejtős, 2/5.

《荒村公寓》(Curse of the Deserted) HK Trailer 香港預告片 HQ

  • *
  • Karma: 82
2010. Október 30. 18:22, Szombat
Love in Disguise
Úgy látszik, hogy Jay Chou után még egy tajvani popisten gondolta úgy, hogy márpedig neki mindenképpen van érzéke a filmkészítéshez is. Ezt kéretik szó szerint venni, hiszen (az amúgy Jay Chou-nál sokkal szimpatikusabb) Wang Lee-Hom rendezőként, forgatókönyvíróként, főszereplőként és természetesen zeneszerzőként is jegyzi a sztorit. Színészként már jópár filmben láthattuk a srácot (nem tehetségtelen), de a rendezést és a forgatókönyvírást ráhagyhatta volna másra... A sztori abszolút tipikus, ha már egy popsztár agyából kipattant ötlet az lehet... Végigkövethetjük a körülrajongott popsztár, DMH történetét, aki a véletlennek is köszönhetően ráakad álmai hölgyére, de persze DMH-ként esélye se lenne vele összejönni. Ennél eredetibb sztorit ki se találhatott volna.  :) A filmet igyekezett könnyedre és meghatóra venni, amiből a könnyed nem igazán jött össze (a humor rettenetesen erőltetett) és a megható sem igazán (félórákkal a történtek előtt lehet tudni, hogy bekövetkeznek), ráadásul a gyenge színészi alakítások sem sokat segítenek rajta (Liu Yifei hihetetlenül halvány, Qiao Zhenyu egy bohóc, egyedül Wang mester próbál mókázni, de ő ugye nagyjából saját magát alakítja, úgy meg könnyű). Mindezektől függetlenül az összkép azért nem olyan rossz, hiszen a képi világon nagyon látszik, hogy sok pénzt fordítottak a produkcióra, valamint a pop és a tradicionális zenéket megfelelő arányban keverő soundtrack is nagyon jó lett. 2.5/5, az első 50 perc minden probléma ellenére is szórakoztató volt, de film második fele kifejezetten nehezen végigülhető...

Love in Disguise Official Trailer Eng subbed

  • *
  • Karma: 82
2010. November 6. 21:49, Szombat
Kung Fu Master
A cím és a főszereplő (az isteni Yuen Biao) ígéretes, azonban már a legelső képsorokon is látszik, hogy valami nem stimmel. Nos, a tévésorozatos (kézi/DV kamerás) képi világ nem véletlen, ez a film ugyanis eredetileg egy tévé sorozat volt még tavaly és annak a kábé 40 részéből vagdosták össze ezt a másfél órás filmet. Sztorit ne nagyon keressünk, kábé annyi van benne, mint a régi Shaw Brothers filmekben [egyébként a képi világot leszámítva szinte minden elemében azokat idézi], a játékidő úgy 90%-a tömény akció. Ezzel önmagában nem is lenne baj, de egy idő után elég fárasztóak, főleg azért, mert sok 1 a kismillió elleni, abszolút unrealisztikus csata rontja az összképet. Yuen Biao hozza, amit kell, a segédei szürkék (bár pár látványos shaolinos technika megtalálható a repertoárjukban), a gonoszok meg amellett, hogy gyilkolnak, még idétlenül röhögnek is (vajon hányszor tíz éves klisé ez?). Szóval nehéz ajánlani ezt a filmet, de valószínűleg az öreg Yuen neve és a Shaw cuccokra hajazás önmagában elég lesz sokaknak, hogy megnézzék, aztán vagy csalódnak, vagy nem. 2/5

Kung Fu Master 功夫大师 (2010) - Official Trailer

  • *
  • Karma: 82
2010. November 12. 19:50, Péntek
Wind Blast
A tavaly a The Message-dzsel már nagyot dobó Gao Qunshu újfent egy érdekes műfajjal próbálkozott, mégpedig a manapság a Távol-Keleten reneszánszát élő western-nel (a helyszín a Góbi sivatag közelében van valahol), amit természetesen összemixelt a helyi ízlésnek megfelelően a hongkongi guruk kungfujeleneteivel, illetőleg (ahogy azt kell) a sztorit a jelen korba helyezte. Aki látta a The Message-t, annak a sztori felépítése ismerős lesz, hiszen az első fél órában gyakorlatilag csak pislog a néző, fogalma nincs, mi folyik itt, viszont legalább rettentő látványos.  :-D Aztán ahogy egyre jobban válik tisztává a kép, úgy lesz az egész egy kicsit túlhúzott (a kígyós trükk meg már-már bollywoodiasan túljátszott), de mégis, annak ellenére, hogy nem igazán tudja beleélni magát a néző a történtekbe (nekem legalábbis abszolút nem sikerült), egyáltalán nem rossz az összkép. A mainland filmekben kötelezően jelen levő propaganda (bűnözőkkel nem szabad sem tárgyalni, sem kesztyűs kézzel bánni, illetőleg a jó végül sikert arat) inkább vicces, mint zavaró, a látvány egyértelműen veri a hasonló HK produkciókat (Benny Chan, nézd csak meg, hogy kell jó akciófilmet gyártani!) és a szereposztás sem akármilyen (a megjegyezhetetlen nevű mainland sztárok mellett Wu Jing és Francis Ng is a főszereplők között). Szóval annyira nem jó, mint a The Message volt, annyira pláne nem, mint a The Good The Bad & The Weird, de a látvány és a zene elsőosztályú (soundtrack valakinek megvan?), ilyen filmek tömegével is jöhetnének Kínából! 3.5/5

Wind Blast (Extended) Trailer 2010

  • *
  • Karma: 82
2010. December 11. 21:42, Szombat
Aftershock
Feng Xiaogang legújabb, hatalmas költségvetésből forgatott blockbustere méltó mind a rendező korábbi műveihez (A World without Thieves, The Banquet, Assembly), mind az elmúlt 1-2 évben készült propagandisztikus kínai produkciókhoz. A '76-os Tangshan városát sújtó földrengés áldozatainak emlékére forgatott film szinte minden elemében nagyon erős, a katasztrófa bemutatásában éppúgy, mint a túlélők (egy szétszakadt család képében) életének bemutatásában. Feng igyekezett a történtek emberi oldalát bemutatni, ami főleg Zhang Jingchu karakterénél sikerült tökéletesre (az övé az év színészi alakítása), de a többiekénél is jól sikerült. Ami ellene szólhat, az egyrészt az ilyen hősies eposzokra jellemző lassú tempó és az a törekvés, hogy érzelmileg minél inkább magával ragadják a nézőt a történtek (azaz megható jelenetek tömkelegére lehet számítani). 4.5/5, nehezen szántam rá magam, hogy megnézzem, de megérte.

AFTERSHOCK 唐山大地震 Teaser Trailer [OPENS 22 JULY 2010]

  • *
  • Karma: 82
2010. December 28. 08:37, Kedd
Color Me Love
Lehet örülni és tapsolni, már nemcsak az USA merít ötleteket a Távol-Keletről, hanem fordítva is. A Blood Brothers-t is jegyző Alexi Tan úgy látszik, nagyon szerette a Devil Wears Prada-t és (ha minden igaz, mert azt nem láttam) némileg átírva annak a sztoriját, leforgatta a saját verzióját belőle. A két film közötti kapcsolatot még azzal is nyilvánvalóvá tette, hogy egy jelenet erejéig a két főszereplő arról a filmről beszélget, saját magukat az amerikai szereplőkhöz hasonlítva. Ezzel tulajdonképpen nem is lenne semmi probléma, az viszont kifejezetten kínos volt, hogy a Go Lala Go-hoz hasonlóan valami hihetetlenül sablonos kliségyűjteményt sikerült összeizzadnia a forgatókönyvírónak. A kínai néző valószínűleg imádja, hiszen a hétköznapi valósággal szemben az egész igazi luxuskörnyezetben játszódik, a (kissé debil) álomférfi Aston Martinnal furikázik, a főszereplő lány a legmenőbb divatlapnál dolgozik, etc etc, tehát a körítés nem rossz, a színészek között igazi nagyágyúk is vannak (Joan Chen, Liu Ye), de az üresen kongó sztori nagyon lehúzza az egészet. 2/5, lazán kihagyható.

Color me love ( trailer )