belépés∆

Sarutobi Sasuke and The Army of Darkness 4 - Fire Chapter (Sarutobi Sasuke Yami no Gundan 4) (2005)

Sarutobi Sasuke and The Army of Darkness 4 - Fire Chapter (Sarutobi Sasuke Yami no Gundan 4) (2005)

A végtelennek tűnő nindzsa történet mégis csak elérkezett a végkifejlethez, bár ez mégsem biztos. A talány alább hamarosan kifejtésre kerül.

1612 vége felé a Tokugawa klán és a szövetségesei nekilátnak, hogy lezárják az elhúzódó vitájukat az ország uralása fölött a Toyotomi család és támogatói ellenében. Miután az erőviszonyok ugyancsak kiegyensúlyozatlanok, az oszakai várkastély urainak semmi esélyük nincs, hacsak nem… Ezt a „hacsaknyi” esélyt akarják meglovagolnia Sarutobi nindzsái egy igazi huszárvágással. Ám a másik fél sem tétlenkedik, nem becsülik le az ellenfelüket a hatalmas túlerejük ellenére. A régóta halogatott összecsapás a két shinobi klán között végre megvalósul.

A végsőkig!Felkészülten

A mini-saga lezáró része hasonlít leginkább a hagyományos nindzsás kalandfilmekre. Cselszövésre ellen trükk, beépített emberek mindkét oldalon, erdei halálos fogócska, és minden más, ami a műfajra jellemző. A két fél teljes erővel felvonul, újak is beszállnak a partiba, elvégre mindenki tudja, a döntő óra eljött. Lehet hát nagyot bukni, no meg csak az nyerhet, aki a győztes oldalán azért megteszi a magáét. Az eddig elvarratlan szálakat rövidre vágják, gyakran az illetővel együtt, megmagyaráznak néhány zavarosnak tűnő részletet, s végül, korántsem elsietve, egymásnak feszülnek az eddig túlélő harcosok, köztük a vezérek. Szóval egészen a végéig, majdnem „normális” mozi pereg, amikor valószínűleg beugrott valakinek, hogy az előző részekben bőven akadt misztikus rész, azok sem tűnhetnek el. Ennek megfelelően aztán a végére mindenkit előrángatnak, a „halhatatlanokat” is. A történelem szerint a címadó hősünk a vérzivataros ostrom idején végérvényesen eltűnt, de úgy látszik, túlságosan jól fial a sorozat ahhoz, hogy Sarutobit végérvényesen kiiktassák. Tehát a lezárás talányos, benne rejlik a folytatás lehetősége. Erről a már alaposan megnyúzott rókáról valakik még le szeretnének gombolni egy(?) újabb prémet.

RajtaütésRiválisok

A véleményem alapvetően nem változott a mini-sorozatról. Látványos, erőteljes, hiteltelen. A történelem csak álca, egyértelműen a szórakoztatáson van a hangsúly. A trash-horror célközönség a végén azért nem panaszkodhat, folyik a durvulás rendesen. Ha Sonny Chiba és Matsukata Hiroki nem volnának itt, szinte biztos lenne a kudarc, de ők akkora fazonok ebben a műfajban, hogy képesek a hátukon vinni eme nagy igazán magasröptű sagát. Akik beérik egy tisztességgel összetákolt történettel, de amit azért bőven meghintenek látványos bunyókkal, meg nem finnyásak más téren sem, nyugodtan felvehetik a listára. Egyébként is, nindzsás mozikban hiány van a piacon, azt kell megbecsülni, ami elérhető. Popcorn és Zs kategória rajongóknak egy „must-see” a teljes sorozat, viszont valóban igényeseknek azért tiszta szívvel nem merem ajánlani. Döntsön hát mindenki maga.

Rendezte: MIYASAKA Takeshi

Főszereplők: Chiba "Sonny" Shinichi; MATSUKATA Hiroki; YOSHIOKA Takeshi; ANDO Nozomi

(2005, kb. 84 perc)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Diva, Ah Hey! (Gwong yat cham... Tin Hau) (2003)

Diva, Ah Hey! (Gwong yat cham... Tin Hau) (2003)

iMDB Ahhoz, hogy megismerkedjünk a hongkongi „gagyi” filmek készítésének titkaival, keresve sem lehet jobb filmet találni, mint a 2003 áprilisában megjelent Twins album (Touch of Love) reklámjaként leforgatott Diva, Ah Hey!-t. Hogy mitől „gagyi” ez a...

Shimura Takashi (1905-1982)

Shimura Takashi (1905-1982)

Shimura Takashi (志村 喬)Shimura Takashi Shimazaki Shouji néven született 1905 március 12-én egy Ikuno nevű településen. Régi szamuráj családból származott. Az egyetem elvégzése után a Július Színházban (Shichigatsu-za) kezdett színészettel foglalkozni, majd 1930-ban egy profi...

Zatoichi's Vengeance (Zatoichi no uta ga kikoeru) (1966)

Zatoichi's Vengeance (Zatoichi no uta ga kikoeru) (1966)

  Egy nagy visszatérő bizonyítja, hogy a tizenhármas korántsem kell, hogy szerencsétlen szám legyen. Nyilvánvalóan nem Katsuról van szó, hiszen ő el sem hagyta a sorozatot, hanem Tanaka Tokuzo rendezőről.

Ashura (2005)

Ashura (2005)

 IMDb  2005-ös fantasy. Nem vártam tőle sokat és nem is lepett meg. Démonokról szól, és persze a filmekben csak egy dolgot lehet csinálni démonokkal, megidézni. Ez persze különösen igaz a legesleggonoszabb fődémonokra, akik uralni akarják...