belépés∆

Village of Eight Gravestones (Yatsu haka-mura) (1977)

 

Village of Eight Gravestones (Yatsu haka-mura) (1977)
 

IMDb


A nagyvárosi reptéren dolgozó ifjúnak a kollégája hívja fel figyelmét egy hirdetésre, melyben keresnek egy vele megegyező nevű személyt. Engedve kíváncsiságának jelentkezik a felhívásra, és vidékre utazik, ahol az azonosítása után, az érte küldött nagyapa holtan esik össze, és hősünk máris egy befolyásos vidéki család örökösének szerepében találja magát, no meg egy gyilkosság-sorozat fő gyanúsítottjaként... és egy, a falun és lakóin ülő ősi átok főszereplőjeként... és az egymást (is) figyelő kiterjedt rokonság leendő fejeként.

A család és a falu sötét múltja sok titkot rejt, amit lehet, hogy nem lesz képes a modern nyomozói munka felderíteni? 

Nem egy rövid film az biztos, de megérte éjszakába nyúlóan fennmaradnom, hogy végignézzem, a sztori vezetése hibátlan, a feszültség szinte végig tapintható egészen a végkifejletig. Számomra az  egyetlen negatívuma a hossza volt, úgy látszik még szoknom kell a mesteri alapossággal kidolgozott részletekbe menően tökletes kivitelezést, hiszen ennek bemutatásához ugye idő kell. (Szóval akkor a hossza most előny, vagy hátrány? Mindenki döntse el magának.)

 

Kattints a nagyobb mérethez!Kattints a nagyobb mérethez!Kattints a nagyobb mérethez!
Kattints a nagyobb mérethez! 
 

 

Hozzászólások   

#2 Boros69 2007-07-07 21:24
Kissé megleptődtem , azt hittem ez is szamuráj film lesz, aztán 2 perc múlva már a "mában" voltunk, emiatt kissé kedvetlenül kezdtem elnézni, majd nem bíram abbahagyni..
#1 oldfan 2007-07-05 15:55
A rendező a 70-es évek legnagyobb kasszasikerét készítette. Híres volt arról, hogy jó érzékkel egyensúlyozik a közönségfilm és a művészfilm határán. A barlangbeli
jelenetek vagy visszapillantás ok bármely filmben megállnák a helyüket, de néhány horrorisztikus pillanat is akad. A teljes megoldást szerintem egy japán sem találja ki, nemhogy egy európai. Több remake-je van, de ez az igazi.
Nálam nagyon bejött.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Red Shadow (Akakage) (2001)

Red Shadow (Akakage) (2001)

Rendezte: Hiroyuki NakanoIMDbAkakage (Masanobu Ando), Asuka (Kumiko Asu), és Aokage (Jun Murakami) ninják, különböző küldetéseket teljesítenek uruk parancsára. Egyik bevetésük során Asuka, Akakage szerelme meghal. A trió így felbomlik, és míg Akakage hű marad a...

The Storm Warriors (Fung wan II) (2009)

The Storm Warriors (Fung wan II) (2009)

Vajon ilyenek lesznek a jövő wuxia filmjei? Reméljük, nem!

Tange Sazen: Secret of the Urn (1966)

Tange Sazen: Secret of the Urn (1966)

   IMDb   Eredeti cím: Tange Sazen-Hien Iagiri Rendező: Gosha Hideo Főszereplő: Nakamura Kinnosuke (színes, 1966)   AZ ISMERTETŐ SPOILEREKET TARTALMAZHAT! (manu) 

Nemuri Kyoshiro 1 - The Adventures of Nemuri Kyoshiro (Nemuri Kyo…

Nemuri Kyoshiro 1 - The Adventures of Nemuri Kyoshiro (Nemuri Kyoshiro Sappocho) (1963)

     IMDb  Egyes forgalmazóknál: Nemuri Kyoshiro - The Chinese Jade Főszereplők: Ichikawa Raizo; Nakamura Tamao; Wakayama Tomisaburo Rendező: Tanaka Tokuzo (1963, 82 perc) A 60-as évek elején a japán filmstúdiók válságot éltek át. A közönségnek elege lett a lovagias, daliás, jótevő,...