belépés∆

Cikkek

Once Upon a Time in China III. (Wong Fei Hung ji saam: Si wong jaang ba) (1993)

Once Upon a Time in China III. (Wong Fei Hung ji saam: Si wong jaang ba) (1993)

imdb 

A trilógia utolsó részében Wong Fei Hun-nak, a neves harcművész mesternek immáron Pekingbe vezet az útja, ahol meglátogatja apját. Az utazás célja, hogy bemutassa jegyesét, aki mindvégig mellette volt, s bár névben rokona, valójában azonban nem. Sajnos Wong, egy igazi hőshöz méltón, természetesen bajba kerül, ami az éppen megrendezésre kerülő, harcművész iskolák számára rendezett, "Oroszlán tánc" játékok körül bonyolódik.


A trilógia szépen ível fel, s csúcsosodik ki ebben a részben. A látvány lenyügöző: nagy terek, sok statiszta, rengeteg színes jelmez (elképesztő a több tucatnyi oroszlán jelmez), gyönyörűen korreografált harcok, s mindez a digitális világ műviessége nélkül. A dramaturgia a jól bevált sémát követi, eleinte komédia, a végén komolyabb, akciódúsabb. A színészek a megszokott alakítást nyújtják, tehát látszik, hogy a három rész előre ki lett találva, szünet nélkül forgatták le egymás után őket, s így nagyon egységes lett. Ilyen tekintetben az Indiana Jones trilógiához hasonlítanám, amire rátesz, hogy ezen utolsó részben már nagyon kevés a valós történelmi vonatkozás, s leginkább kalandfilm jelleget ölt.
Úgy gondolom mindenképpen alapműnek számít, megtekintése kötelező. Bár Tsui Hark a későbbiekben elkészített még pár folytatást, azokban már nem Jet Li a főszereplő, ezért én nem sorolom őket e filmekhez.

Hozzászólások   

#1 Boros69 2008-07-29 21:30
Szépen megkomponált, boldog befejezés, ahogy az várható is volt. Lehet, hogy a kisördög dolgozik bennem, de ebben már egyre több ( főleg az elején) a "hihetetlen" képességek bemutatása, gondolok itt Iron Foot első küzdelmére- nos ez kifejezeten nem tetszett, de a többi nagyon jó. A rengeteg oroszlán valóban páratlan látvány, úgy vélem mindenki alaposan ki tett magáért. Rengeteg (jó) statiszta= pazar látvány.
Li féltékenykedése pedig egyenesen szórakoztató volt. Ez is 5/5.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Story of Hideyoshi (Taikoki) (1987)

The Story of Hideyoshi (Taikoki) (1987)

    Eredeti cím: TaikokiFőszereplők: Shibata Kyohei; Matsuka Hiroki; Sonny ChibaRendező: Okamoto Kihachi(TBS TV 1987; 120 és 100 perc)Egy fiatal vidéki szamuráj szerencsésen túlél egy vesztett ütközetet, földönfutóvá lesz, majd egy jóslatot követve "üldözni kezdi" a...

Red Shadow (Akakage) (2001)

Red Shadow (Akakage) (2001)

Rendezte: Hiroyuki NakanoIMDbAkakage (Masanobu Ando), Asuka (Kumiko Asu), és Aokage (Jun Murakami) ninják, különböző küldetéseket teljesítenek uruk parancsára. Egyik bevetésük során Asuka, Akakage szerelme meghal. A trió így felbomlik, és míg Akakage hű marad a...