Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Koreai filmek  (Megtekintve 112287 alkalommal)

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. November 15. 17:06, Kedd
Minden a koreai filmekről.
« Utoljára szerkesztve: 2010. Szeptember 26. 15:29, Vasárnap írta kisho »

  • Karma: 36
2005. November 24. 14:42, Csütörtök
Choi Min-sik rulez! Az Oldboyban láttam először, nagyon tetszett, aztán a Crying Fistben, és ott szintén marha jól játszott.

Szerintem jó, ha az ember talál egy-egy ország filmjeiben kedvenc (szimpatikus) rendezőt/szinészt, mert segit több filmet megnézni, új szineszeket, rendezőket találni stb. A japán filmekbe is valahogy igy szerettem bele: Takeshi Kitano filmekkel kezdve. Azóta persze mindent nézek. :)

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. November 24. 19:57, Csütörtök
Most tervezem megnézni a Shiri-t, abban is ő játszik, csak bedöglött a DVD lejátszóm... :( Meg úgy általában most minden elektronikus cucc bedöglik körülöttem  :cry:

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. November 27. 16:11, Vasárnap
Shiri

A DVD-n található verkfilm szerint, talán ez volt az első film, amivel a koreaiak be akartak törni a  nemzetközi piacra, s ezért elég nagy költségvetésű látványmozi lett. Minden porcikáján látszik, hogy meg akarták állni a helyüket, de sajna emellett tipikus popfilm lett, nem törekedtek egyéni színek megfestésére benne. Egy tipikus thrillerről van szó, de a legjobb fajából, talán a Sziklához tudnám hasonlítani. Feszült, pörgős, látványos, tele akcióval, nagyon jó tűzarcokkal, és a színészi játék is megállja a helyét. Nagyon szórakoztató, és persze kedvencem Choy Min-sik játszik benne.

  • Karma: 36
2005. November 27. 16:59, Vasárnap
Idézetet írta: manu
Minden porcikáján látszik, hogy meg akarták állni a helyüket, de sajna emellett tipikus popfilm lett, nem törekedtek egyéni színek megfestésére benne.

Pont ezért féltem tőle, de ha azt mondod, jó, akkor mégis megnézem.

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 6. 20:30, Kedd
Taegukgi - Brotherhood of war

Nem rossz kis film, igazából ezt is csaj Choi miatt néztem meg. Sajnos ő nem nagyon szerepel a filmben :(.
A kerettörténet és megvalósítása nem a mozi erőssége, de nem is ezen van a hangsúly. Olyanra csinálták, hogy mindenki megnézze, s a nagytöbbségnek tetszen. Ez felbosszantana, ha nem lennének mellette az arányaiban sokkal nagyobb és hát zseniálisan megvalósított csatajelenetek. Besz*arás húzósak, izgalmasak és nagyon valóságízűek. Hullanak az emberek, mint a szúnyogok, van agykifröccsenéstől totális dezintegrációig minden.
A vége egy kicsit túl heróikus, rettentően túlfűtött és a rendező nagyon-nagyon akarja, hogy elbőgd magad... bah, ki lehet bírni. Ez is egy olyan film, ami símán koknkurál amerikai társaival, s az alkotókank ez is volt a céljuk vele.

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 8. 16:08, Csütörtök
A Good Lawyer' s Wife

Mindig ilyesmiről álmodtam... Egy gazdag, csinos, intelligens, de a férje által némileg elhanyagolt ügyvéd feleség kis kalandot szeretne csempészni életébe, és flörtölni kezd az őt állandóan követő, s utána leskelődő gimnazista sráccal. Nincs semmi érzelem kettőjük között, inkább csak a bűnbeesés izgalma, ami nem lenne igazából bűnbeesés, mivel a férj már régóta csalogatja az asszonyt.
Tetszik az a felszínesség, ahogy a rendező a férfi-nő kapcsolatokhoz áll, mivel a nemiség nem csak görcsös egymásba gabalyodásról szólhat. Lehet, hogy csak én érzem így, mivel manapság minden problémám eget rengető :), de szeretnék én is néha ennyire távolról, de mégis emberin viszonyulni a lelkemet, idegeimet erősen próbára-tevő bonyodalmakhoz. Nagyon el van kapva a filmben ez a kontraszt (mint pl halál-nevetés viszonya).
Na és persze ingen vonzó a filmben megjelenő szexualitás, egyfajta softporn, szex, de megint csak természetesen, lazán. Nem az akarja elvinni a hátán a mozit.
Újabb koreai gyöngyszem...

2005. December 9. 15:20, Péntek
ahogy látom, koreai film kategóriában nincs túl sok ismertető

My Tutor Friend

A film hőse egy 21 éves srác, Kim Ji-Hoon. A gond az - legalábbis a szüleinek- hogy ez a fiú még mindig gimnáziumba jár. Tanulás helyett inkább a haverjaival lóg vagy pedig a rivális bandákat ütlegeli. Ez általában így megy az gazdag "apuci kedvence" típusú srácoknál. A szülők felfogadnak a fiuk mellé egy magántanárt, Choi Su-Wan-t, aki egy angolszakos egyetemista lány. Innentől kezdve aztán nincs mese, tanulni kell! Vagyis kellene... Ji-Hoon ugyanis igyekszik megnehezíteni Su-Wan dolgát, abban bízva, hogy előbb-utóbb felmondd a lány.
Habár ez egy romantikus vígjáték, mégis van benne jónéhány profin koreografált verekedős jelenet. A CGI is érdekes. Ez az egyik kedvenc koreai vígjátékom, a My Sassy Girl után persze.

Save The Green Planet

Lee Byeong-Gu azt képzeli, hogy idegenek (alien-ek) élnek az emberek között, ők az okozói rengeteg társadalmi problémának és el akarják pusztítani a földet. A barátnőjével, Su-ni-val már nagyon sok olyan embert ejtett foglyul, akiről azt feltételezte, hogy egy idegen. Kivallatta, megkínozta és végül megölte őket. Azt hiszi, hogy csak úgy állíthatja meg az idegeneket, ha a következő holdfogyatkozás előtt beszél az alienek vezérével. A barátnőjével elrabolja az egyik nagy vegyi vállalat elnökét, mert róla is azt gondolja, hogy alien és arra kényszeríti, hogy lépjen kapcsolatba az alienek vezetőjével. Közben a rendőrség nyomozni kezd az emberrablás miatt... Iszonyat jó pszicho-thriller! A koreai bárányok hallgatnak! :)

Resurrection of the Little Match Girl

Ju egy étteremben dolgozik futárként, a megrendelt ételeket szállítja ki a robogóján. Szabadidejét mindig a helyi játékteremben tölti, az a célja, hogy profi arcade játékos legyen, mint a barátja. Ja, és nagyon tetszik neki a játékteremben dolgozó csaj is. Egyik este, amikor hazafelé tart a játékteremből, találkozik egy lánnyal, aki öngyújtókat árul. Feltűnik a srácnak, hogy nagyon hasonlít a játéktermes csajra. Ju vesz tőle egy öngyújtót. Majd, nem sokkal később, észreveszi, hogy a gyújtón van egy telefonszám. Azonnal fel is hívja a számot, és ezzel belép "A kis gyufaárus lány feltámadása" nevű játékba. A játék célja az, hogy megkell menteni a gyufaárus lányt azoktól, akik bántani akarják(pl. kiakarják rabolni vagy megakarják erőszakolni). A játékot az nyeri, akibe beleszeret a lány, és róla álmodik, amikor meghal.
Olyan a film, mint egy éló videojáték. Érdekes...

My Wife is a Gangster

Cha Eun-jin, akit többnyire csak Mantis-ként ismernek, a koreai alvilág helyi szervezetének második embere, pedig még nagyon fiatal, mindössze 26 éves. Több mint ötvenen dolgoznak az irányítása alatt. Árvaként nőtt fel, mert gyerekkorában elválasztották a nővérétől. Testvérét, Yu-jin-t egy kórházban találja meg. Az orvosok nem sok esélyt adnak a gyógyulásának, ugyanis rákja van. Mantis mindent megtesz annak érdekében, hogy nővére életének utolsó napjait boldogabbá tegye. Nővérének csak egy kívánsága van: a halála előtt még szeretné látni húga esküvőjét! Egy gengszternek viszont nem igazán jut idő a magánéletre, így megparancsolja embereinek, hogy találjanak neki egy vőlegényt. A feladat nem egyszerű, de végül találnak egy kissé szerencsétlen, de jólelkű hivatalnokot, Kang Su-il-t, aki hajlandó őt feleségül venni. Persze, a vőlegénynek fogalma sincs arról, hogy, kit is vesz feleségül. Már az esküvőn sem úgy mennek a dolgok, ahogy általában szokott. Sőt, aztán nászéjszaka sem olyan, ahogy azt Su-il elképzelte. A férfi többször is megpróbál gyöngéd lenni feleségéhez, de az újdonsült ara rendre elutasítja. Az asszony gyökeresen megváltozik, amikor Yu-jin megkérdezi húgától, hogy szeretne-e gyereket. Gyerek? Ez is egy kényes kérdés egy bűnöző életében. Viszont, a jelen helyzetben bármire hajlandó Yu-jin-ért.
Remek humorú akció-vígjáték, amelyből kiderül, hogy nem olyan könnyű gengszternek és feleségnek lenni egyszerre…

My Wife is a Gangster 2

Cha Eun-jin egy összecsapás során lezuhan egy felhőkarcoló tetejéről. Szerencsére kisebb zúzódásokkal megússza, a nagyobb baj az, hogy elveszíti az emlékezetét. Egy részeg étteremtulajdonos megsajnálja a földön fekvő nőt és hazaviszi magához. Két évvel később Eun-jin együtt él az éttermessel, Yun Jae-cheol-al és futárként dolgozik neki. Közben minden elképzelhetőt megpróbál, hogy visszanyerje az emlékezetét. Néha kisebb emlékképek előjönnek, de ezekkel nem igazán tud mit kezdeni. Egy kisebb szerep jutott Zhang Ziyi-nek is (a harmadik részben fontosabb szerephez jut majd!) Jó kis folytatás, de az első rész egy kicsit jobb.

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 9. 15:23, Péntek
Idézetet írta: arnold
ahogy látom, koreai film kategóriában nincs túl sok ismertető


:shock:
De látom szaporodni fog   :)  

ezeket nem most írtad gondolom... :)

2005. December 9. 15:26, Péntek
Idézetet írta: manu
Idézetet írta: arnold
ahogy látom, koreai film kategóriában nincs túl sok ismertető


:shock:
De látom szaporodni fog   :)  

ezeket nem most írtad gondolom... :)


a bordára írogattam egy ideig, és ezeket oda is beírtam. most csak copy -> paste  :P

2005. December 9. 15:32, Péntek
a 2046 miért a koreai ismertetők közt van? az hong kong-i. gongolom, figyelmetlenség...  :)

2005. December 9. 15:53, Péntek
na, még egy párat...

Memories of Murder

A film krimi-vígjátékként indul: Park Du-Man, detektív elég furcsa módszerekkel nyomoz, ön- és közveszélyes, és durva segédjével még a legártatlanabb egyénekből is sikerül kisajtolnia a világ összes gyilkosságának beismerő vallomását. Jelenleg egy pszichopatát kellene elkapni, aki fiatal nőket öl meg. Ahogy egyre durvább részleteket tudunk meg a gyilkosságokról, a film úgy megy át fokozatosan thrillerbe, az "idióta" humor először morbid lesz, később végképp eltűnik a történetből. Szöulból egy tapasztalt nyomozó érkezik, hogy segítsen a helyi nyomozóknak, Park pedig kénytelen szembesülni saját hiányosságaival. Az ellentétes nézetek természetesen megütköznek egymással, ahogy azt kell, közben viszont a gyilkos tovább gyarapítja áldozatainak számát. A film megtörtént események alapján készült!

Sympathy for Mr Vengeance

Ryu, aki születésétől kezdve süketnéma, egy gyárban dolgozik, azért, hogy pénzt keressen egy operációra. A nővére ugyanis nagyon beteg, és a lehető leghamarabb egy új vesére lenne szüksége, különben meghal. Ryu mindenre képes azért, hogy összeszedje a pénz, akár illegális dolgokra is hajlandó. Úgy dönt, hogy a saját veséjét adja el, de átverik, és a veséjéért nem kapja meg a pénzt. Ryu és a barátnője ezért azt találják ki, hogy elrabolják az egyik sikeres üzletember kislányát, és a váltságdíjból majd kifizetik a műtét árát. El is rabolják a kislányt, és úgy tűnik, hogy minden a terv szerint halad, de hamarosan nem várt események történnek... (hadd ne írjam le, hogy mik ezek a nemvárt események. nagyon nem szeretek spoilerkedni)
Park Chan-Wook "bosszú-trilógiájának" első része.

The Bow

Kim Ki-Duk legújabb filmje egy öregember és egy 16 éves lány különös kapcsolatáról szól, akik egy hajón élnek Korea partjainál. A lányt kicsit korában találta az öreg és úgy döntött, hogy felneveli. Az idő múlásával viszont beleszeretett a lányba és nagyon féltékeny rá. Az a terve, hogy mikor a lány betölti a 17-et, feleségül veszi őt. Az öreg abból él, hogy megengedi a horgászoknak, hogy a hajóján horgásszanak. Valamint, ha valamelyik horgász megkéri, akkor jósol neki... Bár nem éppen hétköznapi módon. Nagyon egyszerű, kedves kis történet. Aki ismeri a rendező munkáit, az tudja, hogy nem valami sokat beszélnek a szereplők. hát, ez most is igaz.

Tell Me Something

A szöuli rendőrség a város különböző pontján elhelyezett fekete zsákokat talál, amelyekben emberi testrészek vannak. Megindul a nyomozás és kiderül, hogy a testrészek három férfitól származnak. Aztán a holttestek azonosítása során eljutnak egy fiatal nőhöz, aki elmondja a rendőröknek, hogy mind a három áldozatot ismerte. Sőt, szexuális kapcsolata is volt mindhárom férfival... Sajnos ez csak egy átlagos thriller, a végén a csattanó sem üt akkorát, amekkorát elvárnánk. kár érte, mert jól indul...

  • Karma: 36
2005. December 9. 17:27, Péntek
Wáááh, mennyi jó film! És milyen rövid az élet...  :?  8)

2005. December 10. 13:33, Szombat
Attack the Gas Station

Négy fiatal srác szabályosan megtámad egy benzinkutat. Hogy miért?! Csakúgy, poénból. Szétvernek mindent, fogják a pénzt, és lelépnek. Egy héttel később megint marhára unatkoznak, úgy döntenek, hogy ismét kirabolják a benzinkutat. A gond az, hogy most majdnem üres a kassza! Közben jön egy pasas, aki tankolni akar. A négy srác kitalálja, hogy megtankolják a kocsikat és a pénzt meg bezsebelik. Viszont, ők mindig többet tankolnak, mint amennyit a vevők kérnek, és aki nem hajlandó fizetni, azokat foglyulejtik... Nekem az volt a filmmel a bajom, hogy sokszor elsütik ugyanazokat a poénokat és ez egy idő után már fárasztó. Nem nagy szám...

2005. December 10. 13:39, Szombat
2009 Lost Memories

A II. világháború után Koreát Japánhoz csatolták. 2009-ben a Hureisenjin nevű terrorista csoport emberei behatolnak az Inoue Alapítvány épületébe. Ez az alapítvány régiségek felkutatásával foglalkozik. A Japán Szövetségi Nyomozóirodának (JBI) sikerül megölnie a terroristákat. Mivel az nem derül ki, hogy a terroristáknak mi volt a céljuk, ezért a JBI két nyomozót biz meg az ügy kivizsgálásával. Az egyik zsaru japán, a másik koreai. A nyomozás során rájönnek, hogy ez a terrorakció kapcsolatba hozható egy 1985-ös üggyel, ami Vlagyivosztokban történt, és a koreai rendőr apjának (aki szintén zsaru volt) is köze van a történtekhez. Aztán, a végén kiderül, hogy teljesen másról szólt a film… :)