belépés∆

200 Pounds Beauty (Minyeo-neun goerowo) (2006)

 

 

alt


iMDB

 

 

Eddig szentül meg voltam győződve arról, hogy a Távol-Keleten nincsenek kövér nők. Erre hirtelen itt terem Hanna, és egy világ dőlt össze bennem. Hanna körül pedig a világ. Mert hát bizony ő az „elefánt a porcelánboltban”, a  szeretnivaló, kétbalkezes hétköznapi duci lány a sutaságával, az életvidámságával és naivitásával.

 

 

alt

 

Hanna hangja gyönyörű, de a show-biznisz a külsejéért nincs annyira oda, így marad kötögetés közben a telefonszex-operátori munka, mellette pedig ő egy feltörekvő – ám hanggal nem rendelkező – „énekesnő” valódi énekhangja – a színfalak mögött.

 

 

alt

 

Keményen dolgozik, két állása van, hogy a beteg apja kezelését fizetni tudja, reménytelenül szerelmes a menedzserébe, szóval éli a szürke hétköznapokat. Aztán az események kizökkentik a régi kerékvágásból és a kétségbeesett „elefánt” vad vágtába kezd…Nem akarom lelőni a poénokat.

 

 

alt

 

A futószalagon gyártott koreai romantikus vígjátékok egyre sötétedő alagútjában feltűnt a fény. Még nem az igazi, de a 200 Pounds Beauty számomra mindenképp bíztató jel. A forgatókönyvíró gondolt egy merészet, a producerek rábólintottak és el mertek szakadni a kötelező kliséktől és valami újjal próbálkoztak. Azért túlzásba nem vitték, de a film mégis több 120 perc poénkodásnál.

Hanna története arról szól, hogy lehetsz tehetséges, ha nem felelsz meg a közízlésnek, ha nem szeret a kamera, ha már a photoshop sem segít, akkor nincs esélyed. Lehetsz a legodaadóbb, legszeretetreméltóbb emberi lény, ha távol állsz a bűvös 90-60-90 cm-től, vagy nincs borotvareklám arcod izmos felsőtesstel, akkor álmaid szerelme levegőnek fog nézni. Ugyanakkor ha kézzel-lábbal rivaldafénybe vágysz és mindent megteszel, mindent feladsz érte, akkor végül kicsúszik a lábad alól a talaj, és a végtermék már nem te vagy.

 

alt

 

Ezt a filmet mindenkinek ajánlom, ami ugyan mérföldkő is lehetett volna, de ahhoz sajnos kicsit elszúrták a végét, bár ki tudja. Az első 90 perc mindenesetre kifogástalan…Fenéket! Vissza az egész. Mérföldkő. Tudomásul kell venni, hogy a koreai romcom-ok végén muszáj csöpögni. :P

Kár, hogy ezt túlzásba is lehet vinni...

Ez van :)

 


Hozzászólások   

#6 Secret 2009-11-08 21:45
Véleményem szerint is a vége egy picit el lett szúrva. :sad: Amúgy nagyon jó film, jó ötlet minden oké :lol: nem csodálom hogy musicalt csináltak belőle :D Ja és köszi a feliratot ;-)
#5 Gianni 2009-09-11 14:23
Már forog a folytatás.
Az eredetiből meg musicalt csináltak. :lol:
#4 Z 2009-06-24 01:57
IGEN! – VÉGRE! – egy film ahol a romantika nem azt jelenti, hogy két órán keresztül szenvedünk, hogy aztán a film végén mindenki – de még a kutya is – meghaljon, és a vígjátéki elemek pedig nem, a (még az annyit szapult Hollywood-i filmeken is túltevő) túlspirázott gusztustalanság ok. Igazi, szerethető mozi, remek poénokkal és bájosan gyönyörű főszereplő lánnyal.
A film talán egyedüli pikantériája, hogy a címszereplőnek, aki a filmben más valakinek adja az énekhangját, valószínűleg valaki más adja az énekhangját a filmben – na mindegy, ha megnézed megérted LOL
#3 Marton Eszter 2007-12-20 00:04
Én speciel nagyon értékeltem a filmet. Jókat nevettem rajta és még azok a barátaim is szívesen megnézték, akik ált. nem szeretik/nézik a távkeleti filmeket, de megtetszett a sztori és leültek elé! Pedig ez nagy szó! Ezért mindenképp szeretem, mert ezután más filmeket is megnéztek. Egy frissen koreai filmekkel ismerkedőnek ideális kezdés!!!
#2 fea 2007-05-13 20:09
Idézet:
Tudomásul kell venni, hogy az ázsiai filmek végén muszáj csöpögni. :P
Azért ez egy kicsit általánosítás. Maradjunk a koreai romcomoknál. :-) Egyébként én is ránéztem a filmre, de úgy voltam vele, hogy ez is az a "nem a külső számít" tipusú film, és azt hittem, hogy nem csak a vége fog csöpögni, hanem az egész.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Nemuri Kyoshiro - TV Special 1 (Nemuri Kyoshiro Komu Nisshi) (198…

Nemuri Kyoshiro - TV Special 1 (Nemuri Kyoshiro Komu Nisshi) (1982)

A vöröshajú félvér alakja annak idején új típusú karaktert teremtett a megújulásra váró szamuráj film műfajban. Baljós tekintete, a nyomában járó balszerencse és pusztulás erős ellentétben állt az addigi jótevő harcosok alakjával. Olyan ronin ő,...

Samurai Fiction (1998)

Samurai Fiction (1998)

A Samurai Fiction egy 1998-as fekete-fehér szamurájos film, de nem igazán mondható hagyományosnak, habár az 1600-as évek végén játszódik. A néhol kissé debil poénok, az akciójelenet alatt megszólaló rockzenei számok, valamint a nyugisabb jelenetekben a...

Naraka 19 (Dei yuk dai sup gau tsang) (2007)

Naraka 19 (Dei yuk dai sup gau tsang) (2007)

Naraka 19 (Dei yuk dai sup gau tsang) (2007)iMDBMint már megszokhattuk, új Twins album mellé új Twins film is dukál, hiszen legutóbb a Twins Mission idején jelent meg a lányok best of...

Ju Dou (1990)

Ju Dou (1990)

  Zhang Yimou harmadik rendezése (másodízben Yang Fengliang társaságában) ugyan még nem annyira kiforrott alkotás, mint akár a Raise the Red Lantern, a Hős, vagy a Curse of the Golden Flower, azonban már szinte minden benne...