belépés∆

Take Care of My Cat (Goyangileul butaghae) (2001)

Take Care of My Cat (Goyangileul butaghae) (2001)


Szeretnék egy pár sort írni az egyik kedvenc koreai filmemről. Ha rangsort kéne állítani, akkor talán a harmadik helyet foglalná el nálam, ami elég jó hely, hiszen az már bronzérem, ugyebár. Szóval a film, mint a borítón is látható lányokról szól, de ne ijedjen meg senki, ez nem amolyan tini-vígjáték, vagy tini-horror, annál mélyebb mondanivalója van és szórakoztatóbb is.

A történet öt lányról szól, akik a középiskola utáni életet kóstolgatják.  Van, aki  titkárnőként dolgozik egy cégnél, van, aki nem tudott beilleszkedni a társadalomba még, illetve van a filmben egy ikerpár, ők nem tudom mit csinálnak, igazából az ő karakterük nem igazán lett kidolgozva szerintem (néha utcán árulnak saját készítésű cuccokat). A film tulajdonképpen az öt lány kapcsolatáról szól, hogy hogyan tud megváltozni a különböző külső események hatására. A filmben szerepelő macska egyik lánytól vándorol a másikhoz, egy szimbolikus jelkép szerintem, ami a köztük lévő viszonyt testesíti meg, a barátságot, és ahogyan az változik köztük.


Take Care of My Cat (Goyangileul butaghae) (2001)

A film főszereplője Bae Doo-na, aki olyan kiváló filmekben játszott, mint a Barking Dogs Never Bite, a vicces sorozatban a Country Princessben, vagy legutóbb a The Hostban. Mindenki nagyot alakít, bár a Jiyoungt alakító lány néha idegesítő volt nekem.  A film nem csak azért a kedvencem, mert a kedvenc színésznőm játszik benne, hanem mert a zenéje messze a legjobb az eddig általam látott filmek közül, szerencsére sikerült megszereznem és azóta már rongyosra hallgattam. Korábban már írtam, hogy azokat a mozikat szeretem, amik kicsit lassabbak és vontatottabbak (bár nem ez a helyes szó), ugyanakkor az ember elvárja azt is, hogy az egész ne csak egy párbeszédből álljon, hanem pörögjön is, ezt nehéz eltalálni, de a Take Care Of My Cat minden tekintetben megfelel ezeknek az elvárásoknak.

Bocsánatot kérek mindenkitől, hogy ennyire fényezem ezt a filmet, de hát egyrészt megérdemli, másrészt bronzérmesként lévén ez a legkevesebb, amit ez a film megérdemel. Nézzétek meg és mondjátok el a véleményeteket Ti is.

iMDB

Hozzászólások   

#3 henky111 2011-02-23 16:07
SPOILER********

Nemrég néztem meg és 4 pontot adtam rá, de már megbántam. :D Most így utólag simán adnám az 5-öst.
A felszín alatt igazán mély gondolatokat tartogat ez a film. Az ikrek szerintem teljes mértékben töltelék szereplők, illetve a lány aki a nagyszüleivel él is csak abból a szempontból érdekes, hogy hogyan viszonyulnak hozzá a többiek.
A Bae Doo-na által játszott karakter igazán elragadó. Ő az aki a titkárnővel teljesen ellentétes személyiség. Érdekli mások problémája, segít ahol tud.
Felnőttként valamennyien rákényszerülhet ünk, hogy bizonyos szinten szerepeket játszunk pl az állásunk miatt. Na ő az a karakter aki ebbe nem hajlandó belemenni. Járja a maga útját, elsősorban magának akar megfelelni és mindezt úgy teszi, hogy közben nem bánt meg másokat.
A titkárnő karaktere ezzel teljesen ellentétes. Egykor ő is jóban volt a többiekkel, de úgy tűnik a munkahelyén való megfelelés számára már fontosabbá vált mint a barátai.
Abszolút hiteles és életszerű film. A Bae Doo-na által megformál karakter élethez való hozzáállása pedig igazán inspiráló és szimpatikus.
************
#2 Mark Renton 2007-04-16 21:29
ezt a filmet én is imádom!
végre van valaki, aki hasonlóan érez. :-)
#1 fea 2007-04-16 19:57
Bár azért nálam nem bronzérmes, de tényleg érdemes megnézni, nagyszerű mozi! Egyáltalán nem a szokásos koreai romcom, inkább a japán tinifilmekre, azok közül is a komolyabbakra hasonlít.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Jackie Chan Kong-Sang

Jackie Chan Kong-Sang

Jackie Chan Kong-Sang (陳港生)Chan Kong-Sang 1954 április 7-én született a Victoria Peak környékén Hongkongban. Szülei, Charles és Lee-Lee Chan a kínai polgárháború menekültjeiként érkeztek Hongkongba. Fiuk kisgyermek korában a PaoPao (Ágyúgolyó) becenevet kapta, mert csecsemőként...

Heaven's Bookstore (Tengoku no honya koibi) (2004)

Heaven's Bookstore (Tengoku no honya koibi) (2004)

Heaven’s Bookstore (天国の本屋 恋火) (2004)iMDBEgy fiatal zongorista, Kenta a film elején egy koncerten meglehetősen öncélúan játszik, háttérbe szorítva a zenekart, így ennek köszönhetően a zenekar menedzsere kirúgja. Kenta abszolúte nem érti a dolgot és egy bárban...

The Inspector Wears Skirts 2 (San yung fei fuu ba wong fa) (1989)

The Inspector Wears Skirts 2 (San yung fei fuu ba wong fa) (1989)

A 80-as évek második felében gyakorlatilag futószalagon készültek és kerültek a mozikba a könnyed akcióvígjátékok, amiknek egy speciális ága volt az úgynevezett „girls with guns” kategória, ami több tényező miatt is nagy sikert aratott. Nézői...

Love in Disguise (Lian ai tong gao) (2010)

Love in Disguise (Lian ai tong gao) (2010)

Az elsőfilmes rendező, Wang Lee-hom a legkevésbé sem idol-mozifilmet akart készíteni, ám a legszélesebb közönséget megcélzó romantikus vígjátéka, a Love in Disguise épp személye miatt lett mégis az.