Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Bemutatkozások és üdvözlések  (Megtekintve 22932 alkalommal)

  • No avatar
  • Karma: 4
2009. Június 4. 08:49, Csütörtök
Üdv, nálunk!

Mongol? És miként kerültél kapcsolatba a magyar nyelvvel? Nem lehetett könnyű megtanulni. :)
Szerintem nem könyvekből tanulta, legalábbis elég jól ír. Igazából meg sem mondtam volna, hogy nem magyar. :-D GaboJa nagyobb hibákat is szokott itt véteni. Bocs GaboJa, biztos csak sietsz xD  :istenvagy Persze nem mintha én akkora nagy nyelvész lennék, sőt..

Mindenesetre üdv nálunk. ^^v
A mondatod szerintem jó lett, nekem eléggé "magyarosnak" tűnik.

  • Karma: 0
2009. Június 4. 16:58, Csütörtök
sok helyről szedtem össze a nyelvet. pl a muterom magyarországon végezte el az egyetemet, így sokat segített, aztán az anyukám magyarnyelvtanára aki mellesleg egy nyelv tehetség (hét nyelven beszél, de ami érdekess, hogy pl mongolul jobban tud mint én, ismeri az összes mongol nyelvjárás) ő volt kint egy évig expedición, és én természetesen vele mentem. megkértem, hogy csak magyarul beszéljen hozzám. illetve beszéljenek, mert 6-an voltak. ez rengeteget segített. és az akcentust is ekkor küszöböltem ki. most már csak magyarnyelvű könyvet olvasok magyarul nézem a filmeket, magyar vistam van, és általában magyar web oldalakat nézek. mind ezt azért, hogy ne felejtsem el. pl anyukám régen nagyon jól beszélt, de mostanra már egy kicsit megkopot a nyelvtudása. na én ezt nem szeretném. sőt a német nyelvet is magyarul tanulom. a spanyolt is magyarul tanultam. így fejlesztettem a nyelvet. bár azért néha akad fogalmazási nehézségeim.
aztán voltam persze magyarországon is, kb 5hónapot mielőtt kijöttem németországba. ekkor gyúrtam egy kicsit a szlengre is. szívesen maradtam volna de sajna össze akasztottam a bajszom pár skienhad-del, vagy huungaristákkal, vagy hogy hívják őket. pedig az volt a terv, hogy ott fogok egyetemre járni, de végül maradt a germany.
ennyi a rövid történet.

edit: de a nyelvtan részét a könyvből szedtem össze.

  • No avatar
  • Karma: 4
2009. Június 4. 19:13, Csütörtök
Namost én valamit nem értek. :) Kezdetektől fogva tudatosan tanultad a magyar nyelvet, mert szerettél volna valamit kezdeni vele, vagy csak úgy rád ragadt ?
Az első eset csak azért érdekes, mert nem vagyunk annyira nagyhatalom, hogy érdemes legyen magyarul tanulni minden külföldinek, mert úgysem tudják Magyarországon kívül hasznosítani a tudásukat (általában). Szóval mikor határoztad el, hogy jobban meg akarsz tanulni magyarul ?

Idézet
aztán voltam persze magyarországon is, kb 5hónapot mielőtt kijöttem németországba. ekkor gyúrtam egy kicsit a szlengre is. szívesen maradtam volna de sajna össze akasztottam a bajszom pár skienhad-del, vagy huungaristákkal, vagy hogy hívják őket. pedig az volt a terv, hogy ott fogok egyetemre járni, de végül maradt a germany.
Hát ez nem túl jó, viszont érdekes téma.
Hogy látod ? Rosszkor voltál rossz helyen, vagy ahol éltél (Budapest ?) mindenki ilyen ellenségesen viselkedett ?
Ez azért érdekes, mert Budapesten elég sok ázsiai él és én annyira nem vettem észre, hogy bántanák őket, de persze nem tudhatom pontosan, mert nem vagyok ázsiai.
Szóval az emberek többsége hogyan viselkedett veled ?

  • Karma: 7
2009. Június 4. 19:39, Csütörtök
Üdv!  :) Ha én így tudnék nyelveket tanulni.  :-D Az angolt is tanulom már ideje, de még sehol nem vagyok, németről ne is beszéljünk. Japánt elkezdtem, de lassan elfelejtődött még amit meg is tanultam, az írás teljesen. Nekem most a célom a angol lesz és ezután gyúrok a koreaira. Mindenesetre tőlem jobban fogalmazol, pedig én nagy Észak-Magyar paraszt vagyok.  :-D

Ehhez a szkinderes témához hozzászólva. Már ha csak alapból is nézzük a Magyar átlagnak minden ázsiai nép úgy jön le, hogy sárga, ferde szemű és persze Ázsia egy ország.  :-D Szóval nem csodálom, barmok mindig vannak.

  • No avatar
  • Karma: 4
2009. Június 4. 20:17, Csütörtök
^ igen, azt el is felejtettem khongától megkérdezni, hogy őt is kínainak nézték-e..
Mert ezt elég elterjedtnek érzem errefelé, hogy aki ázsiai, az csak kínai lehet.  :angel:
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 4. 20:19, Csütörtök írta FoodLFG »

  • Karma: 0
2009. Június 4. 21:40, Csütörtök
na igen.
1. igazából nagyon hosszú, hogy miért tanultam meg a magyar nyelvet. meg pontosan nem is tudom. nyilván az, hogy a muterom tudot magyarul sokat számított. meg aztán a nagyfaterom, aki tulajdonképpen mongol hungarista volt, tehát magyar fan. már 5 évesen hallotam az 56-os forradalomról (tudni illik a nagyfater politukus volt, erősen jobb oldal, az ö pártja nevéhez fűződik az első mongol jobb oldali párt), hogy az mekkora egy hős tett volt egy ilyen kisországtól. és persze még egy csomó mindenmásról. mindig mesélt, és mesélt. na talán ez is nagy szerepet játszhatot. és nyilván a muterom is azért ment magyarországba tanulni, mert a nagyfaterom elég nagy befolyással volt rá. meg persze akkor még komcsi volt minda2 ország és ugye külföldre csak is komcsiba mehettél. így a legjobb választás magyarország volt a muteromnak. na most a nagyfater miatt az egész család jobbos, meg fujj kocsi. amikor sulis lettem a kötelező nyelv természetesen orosz volt. na azt nem csak én nem akartam meg tanulni, hanem az egész család nem akarta, hogy tanuljam, a bátyám sem tanultam. helyette a nagyfater elintézte, hogy magyar tanuljak, potosabban azt hogy ne kelljen bemenni a nyelvórára. ígyelkezdtem magyart tanulni. elején a muter segített sokat (ez volt 3.-ban)aztán a jött a magyar tanár stb.
a nyelvet meg azért csiszoltam folyamatosan, mer már 5.-korom óta tudom, hogy mi szeretnék lenni ha nagy leszek. na jó akkor még film rendező akartam lenni, ez változott, de a lényeg film. na most mongoliában a film ipar, és oktatása erősen a pince padlóját súrolja. evidens, volt számomra, hogy amint megtehetem(gimi után, nálunk egy kicsit más a rendszer, de maradjunk a giminél)elzúzok. és nem is gondolkodtam más országon. szinte evidens volt hogy magyaro.-ba megyek.

a magyarország nagyon jó hely. ez azért szögezzük le. imádom a kis lepukkant falukat, ahol mindenki köszön, és mindenki úgy néz rám mint egy idegen lényre. persze ezek olyan helyek voltak ahol nem jár a turista. de nem zavart, mert tényleg egy idegen lény voltam számukra, de akkor is köszöntök. volt egy eset, tavaly juniusban (akkor érkeztem hun-ba) egy faluba, és megkérdeztem egy néni aki a kapuban állt kimerevedett szemmel, hogy gond-e ha leszedek pár meggyet. nem volt gond sőt ebédet is kaptam. szinte hihetetlen volt. jaaa és persze a bugyi nevű falu. kész :D én bp-n laktam. itt egy dolgot nem nagyon értettem, valóban elég sok ázsiai van itt, de mégis iszonyatosan megbámulnak. a kis faluba, ahol még a madár sem jár, ott okay, megértem, de pesten? ez egy kicsit furcsa volt, de együtt lehet vele élni.

a skienhad.
az nyilván való, hogy rosszkor voltam rossz helyen. tulajdonképpen 3x verekedtem össze, 2x jöttek a rendőrök, az első az örs vezértélnél az utolcsó buszon ültem várva az elindulást. elhaladt a bussz mellett egy 6-7 fős bakancsos barátok, és amint ésszre vettek, már szálltak is fel. én lexartam őket bambultam ki az ablakon. elindult a busz ekkor körbe vettek, aztán amint az első megállóhoz ért a busz leszálltak, nagyott fújtam, hogy okay, meg akkor még nem is nagyon tudtam, hogy a skienheadek az ázsiaikat sem szeretik. azt hittem csak zsidó, meg cigány gyűlölők. na de nem vettem észre, hogy az egyik nem szállt le és hátulról kaptam egy hatalmas maflást, majd leszállt. a többi kettő meg elég csúnya volt. szintén este, éppen mentem haza egy buliból, zuglóban. elég csúnyán elvertek. először 4-en aztán 6-an. :-D ha nem jönnek a rendőrök, lehet csúnyábban néztem volna ki. persze eléggé ittas állapotban voltak. amint jöttek rendőrök ők már tovább is álltak.
ezt tetőzte, hogy a lakótársamat egy elkapta egy skienhead banda és drogárúsításra kényszerítette, persze ebben a lakótársam is hibás volt. a részleteket most hagyjuk. na ezek után azonnal zúztam elfele.

a kínaizás meg pont úgy van ahogy mondta foodlgf. de ez sem zavart már egy kis idő után. és általában a roma nemzetiségüek 'szóltak be' (nyócker duma, ilyet is tudok :smoke:)
vagy gyerekek. gondolom a skienhad-ek is de ők inkább vernek, mint beszólnak.húú jó sokat írtam. lassan könyvet adhatok ki a postolásokból
üdv.

  • *
  • Karma: 80
2009. Június 4. 22:34, Csütörtök
...

Ez igen, tudsz élni. Ennél izgalmasabb életed nem nagyon lehetne. :)
Támogassuk az ázsiai filmek magyarországi DVD kiadását! Ha tetszik egy film és megjelent idehaza, vedd meg! Én is így teszek. :))

  • Karma: 7
2009. Június 4. 23:03, Csütörtök
A lényegre térek. Milyenek a mongol csajok?  :)

  • Karma: 0
2009. Június 4. 23:34, Csütörtök
hahahaha.
öszinte leszek nekem nem nagyon jön be a sima hétköznapi csajok, meg a sok lovaglástól általában lapos s*ggűek. bezzeg hun-ban!!!!. de vannak jók is ezek álltalában modellek vagy sztárok.
egy model ízelítő: Mongolian Girls/Models
kicsit uncsi a video tekerjetek bele


Goyo
ez meg egy all star stuff. van egy félnéger is (vagyis azt hiszem, bár nem vagyok otthon a bulvár témában). meg mongol szöke (talán az egyetlen), bár nem nézki ennyire jól mint ebben a klippen.

élni meg tudni kell. meg nem az én műfajom az egyhelyben ülés. szinte az egész ázsiát bejártam. majd ha németországban végeztem a sulival szeretnék ki menni spanyol országba csiszolni a nyelvet, mert mostanra már elfelejtettem azt a kevesett amit tudtam, végleg aztán letelepedni japánban anime vágónak. na eddig ez az álom. csak adja az isten vagy bárkli aki képes rá, hogy sikerüljön. :istenvagy
mondjuk még sok évem van. hál' isten.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 4. 23:38, Csütörtök írta khonga »

  • No avatar
  • Karma: 0
2010. Február 6. 18:30, Szombat
Sziasztok,
Zsolt a becsületes nevem, alapvetően a japán kultúra iránti rajongásomat nem a filmek, hanem a videojáték konzolok (értsd a kezdetektől...), amik a szívemet odahúzták, azóta persze láttam mást is, filmet is, zenét is, azonban az országból semmit (sajnos).
Amúgy "görnyedt" rendszergazdaként tengetem az életem a melóban, otthon egy szép asszonyka és még szebb gyermekünk vár, hobbim a filmnézés (nem csak japán, általában...), konzolbütykölés, játék valami elektronikus formában.
Legújabb kedvencem semmilyen művészi tartalommal nem bír, a Gaki No Tsukai (Downton, Cocorico) műsorokat nézem, azokból is a Batsu fajtát, lehet beteg vagyok, de sírva nevetek mindegyiken :)
Rendelkezem is pár műsorszámmal, tehát ha van ilyen igényetek (majd megnézem hol lehet jelezni), akkor megosztom, a legtöbbjéhez van angol feliratom is (mivel japánul nem tudok...)
Reményem szerint szerzek hasonló rajongókkal :)
üdv: SiD

  • Karma: 7
2010. Február 7. 15:51, Vasárnap
Üdvözlet!  :)
Japán videojátékok? Esetleg Final Fantasy, Chrono Cross?  :-D

  • Karma: 0
2011. Április 2. 10:38, Szombat
Sziasztok,
Születésem óta Budapesten élek(19 év). (Ázsia)film rajongásom akkor tudatosult bennem, mikor filmes naplót kezdtem írni: a havi kb. 35 filmből úgy 20 ázsiai volt. :) A kedvenc keleti filmjeim: Oldboy, Infernal affairs, Két nővér, Hard-Boiled, Ichi the killer, Exiled, Tae Guk Gi, Ebola syndrome, Mad mission, Joint security area, valamint a majdnem teljes Kitano-életmű és a korai (hk-i) Jackie Chan filmek. + My sassy girl. Ez utóbbit még magamnak sem akartam bevallani, de ha rögtön kétszer néztem meg egymás után... :)
Ja, s a nyáron szeretnék elkezdeni koreaiul tanulni - csak legyen végük a rohadt érettségiknek :(

  • Karma: 0
2011. Április 3. 17:37, Vasárnap
OK! Sikerült regelnem egy halódó (v csak tetszhalott?) fórumra?

  • Karma: 41
2011. Április 4. 04:44, Hétfő
üdv! lehet, hogy csak a hétvége..

  • Karma: 0
2011. Április 4. 13:39, Hétfő
üdv! lehet, hogy csak a hétvége..
Na jól van...csak láttam, hogy előttem az utolsó hozzászólás március elején érkezett... :-o

 

anything