Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Egyéb (nem-ázsiai) filmek  (Megtekintve 34521 alkalommal)

  • Karma: 36
2006. Augusztus 8. 00:06, Kedd
Ramiz figyelmébe ill. bárkinek akit érdekel: nyitottam egy Inland Empire topikot az indexen.
Eddig nem sok értelmes reakció érkezett... :roll:

Mivel még messze a bemutató, nem is számítottam nagy forgalomra. A lényeg, ami utána jön: agyalások több száz post-on keresztül  :) Nézd meg a Mulholland Drive topikját, ott is így volt. Ahogy a Mestert ismerem, lesz most is miről beszélni...

Szóval az igazi célom az volt, hogy enyém legyen az elsőség.  :smoke:

  • Karma: 36
2006. Augusztus 9. 11:15, Szerda
Mivel még messze a bemutató, nem is számítottam nagy forgalomra. A lényeg, ami utána jön: agyalások több száz post-on keresztül  :) Nézd meg a Mulholland Drive topikját, ott is így volt. Ahogy a Mestert ismerem, lesz most is miről beszélni...

Szóval az igazi célom az volt, hogy enyém legyen az elsőség.  :smoke:
Ja, így már értem. :) De attól fuggetlenul a "Lynch egy nagy 0" postokat író emberek mi a fenét keresnek a topikban??!?! :samurai:

  • *
  • Karma: 80
2006. Augusztus 9. 11:35, Szerda
Mivel még messze a bemutató, nem is számítottam nagy forgalomra. A lényeg, ami utána jön: agyalások több száz post-on keresztül  :) Nézd meg a Mulholland Drive topikját, ott is így volt. Ahogy a Mestert ismerem, lesz most is miről beszélni...
Szóval az igazi célom az volt, hogy enyém legyen az elsőség.  :smoke:
Ja, így már értem. :) De attól fuggetlenul a "Lynch egy nagy 0" postokat író emberek mi a fenét keresnek a topikban??!?! :samurai:
Eltöltik valami "értelmessel" az iskolakezdésig hátralévő időt. :)
Én úgy vagyok Lynch filmjeivel, hogy van amelyik tetszik, van amelyik nem, de semmiképp sem nevezném a rendezőt 0-nak, az biztos.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Augusztus 9. 15:40, Szerda írta kisho »
Támogassuk az ázsiai filmek magyarországi DVD kiadását! Ha tetszik egy film és megjelent idehaza, vedd meg! Én is így teszek. :))

  • Karma: 36
2006. Augusztus 14. 14:26, Hétfő
Láttátok a V for Vendetta c. filmet? Nekem nagyon nem tetszett...
S akkor még finoman fejezted ki magad.
volt szerencsém látni sajna nagyon vacak volt szerintem is

  • Karma: 36
2006. Augusztus 14. 14:30, Hétfő
Hát én nem rég óta nézek ázsiai filmeket szóval én a nagy Amcsi és európai filmeken nöttem fel.
Azért a Bud Spencer s Terencce hill filmek alapműveknek számítottak nálam s vannak benne örök zöldek pl a különben dübe jövünk vagy nincs kettő négy nélkül kincs ami nincs.:)
nekem tetszett még a ravasz az agy...
s még van pár amcsi film is ami tetszett.
Viszont a sorozatokból szerintem nem csinálnak rosszakat jóbarátok dr house, 24 óra, prison break az ujabbak közül

  • Karma: 36
2006. Szeptember 1. 13:30, Péntek
Aaltra

Belga vígjáték, azért emlékeznék meg itt róla, mert szerintem akinek a Sabu filmek tetszenek, annak ez is bejönne. (Most a moziünnep alatt 350 pénzért meg lehet nézni.) Lassú tempó, jó hosszan előkészített poénok, vicces és bamba szereplők, fekete-fehér képek, és nagyon komoly befejezés. Szóval: ajánlom.

10/8

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2006. Szeptember 5. 22:34, Kedd
Hostel


Öncélú, unalmas vérengzés. Az amcsik még mindig azt hiszik, hogy kb. a hatvanas években leragadt Közép-Európa, és volgákkal, ill. moszkvicsokkal járunk. Talán Drakula gróf sem legenda :?: Egy két cici jó sok vérrel tuti koktél. Miike bácsi szokásos 10 mp mellékszereplése volt, ami kirángatott merev apátiámból, na persze nem azért, mert annyira nagyot alakít, csak a meglepetés ereje ügye... Az egész persze úgy elképzelhetetlen, ahogy van, inkább lenne szürreális, de azt az alkotók nem akarják. Vannak persze erényei, és nem is az az átlagos amcsi tucatfilm, de ugyanolyan rágógumi ugyanannak a közönségnek, csak ezt titokban kell tartani.

  • Karma: 36
2006. Szeptember 6. 13:39, Szerda
Beyond The Wall Of Sleep

Ellentétben a The Call Of Cthulhu-val, ez tényleg egy pocsék, majdhogynem Lovecraft-gyalázó film. Kevés pénzből csinálták, de ellentétben társával, úgy akarták megcsinálni, hogy úgy tűnjön, mintha sok pénzből csinálták volna. A színészek is gagyik, a hangosítás siralmas (ki-bekapcsoló sisergés a beszélgetések alatt...). Az egyedüli használható, kissé borzongató hangulatú jeleneteket pedig a Blair Witch Projectből lopták.

2/10


Angels With Dirty Faces

Klasszikus gengszterfilm James Cagney-vel az egyik főszerepben és Humphrey Bogarttal mellékszerepben.
A film két gyermekkori jóbarátról szól, akik együtt csavarogtak és lopkodtak. Az egyiküket, Rocky Sullivant (James Cagney) egy alkalommal elkapják és nevelőintézetbe csukják, a másikuk, Jerry Connelly (Pat O'Brien) megmenekül. Útjaik elválnak, Rockyból gengszter lesz, a börtönben is ül pár évet, Jerry pedig, elveszítve barátját és látva annak sorsát, a papi pályát választja. Amikor Rocky kiszabadul, felkeresi ügyvédjét, Jim Fraziert (Humphrey Bogart - aki miatt eredetileg megnéztem a filmet... ^^), mert amikor Rockyt lecsukták, abban egyeztek meg, hogy nem mártja be Jimet, hogy a (valamilyen illegális módon szerzett) pénzüket ne kobozzák el, viszont Rocky kiszabadulásakor feleznek, pénzt és státuszt is (azaz Jim beemeli Rockyt maga mellé a magasabb rangú gengszterek közé). Jim azonban terhesnek találja Rocky kérését és megpróbálja félretenni az útból, ez adja a történet egyik szálát. A másik szál pedig Rocky és Jerry viszonya, akik mindvégig régi és örök barátként tekintenek egymásra, ám mégis szembekerülnek egymással: Rocky "hálózatépítése" pont azokat a csavargó utcagyerekekre van a legnagyobb hatással, akiket Jerry meg szeretne menteni a gengszterségtől és a fiatalon való meghalástól vagy a börtönben rothadástól. Mivel mindketten pont onnan indultak, mint ezek a gyerekek - a "mocskos arcú angyalok" -, ezért mindketten érzelmileg is elkötelezettek a saját ügyüknek, és úgy gondolják, hogy a saját útjuk a jobb.
Finom karakterrajzokkal, izgalmas akciókkal és ügyesen felépített drámaisággal ellátott film, ami úgy vonja be és állítja egyszerre a két főszereplő mellé a nézőt, hogy az észre sem veszi. Két szimpatikus és érthető indítékokkal rendelkező, halálig jóbarát férfi, akik mégis egymással szembe kerülnek, de még akkor sem egymás ellen vannak - lenyűgöző és elvarázsoló film. Sok próbálkozást láttam hasonló történetekkel ugyanezt a drámai hatást felépíteni, de még egyet sem, aminek sikerült is volna az Angels With Dirty Faces sikkes, finom, ravasz módján elérni azt.
Melegen ajánlott minden korosztály számára.

10/10


Natural Born Killers - Született gyilkosok

Quentin Tarantino történetéből Oliver Stone rendezett filmet, amely rögtön a kultuszfilmek közé és a támadások kereszttüzébe került. A média és a tömegek által sztárolt és istenített szerelmespár története, akik nemhivatalos esküvőjük után elindulnak autóval Mexikó felé és végigmészárolják az útjukba kerülő településeket, a támadások szerint az erőszak dicshimnuszává vált és egyáltalán nem azt mutatta be, hogy a média mennyire rossz irányba befolyásolja az embereket - no meg persze milyen sajtóvisszhangot vár az ember egy olyan filmmel kapcsolatban, ami éppen a médiát, a közembereknek szóló, agymosást végző tévéshow-kat, a híradókat és a bulvárlapokat támadja?
Tarantino egy riportban azt mondta, hogy Stone teljesen átalakította a történetét, félreértette és elrontotta az egészet, Oliver Stone-t meg amúgy sem szeretem annyira (se a filmjeit, se a fickó egyre inkább populáris irányba hajló és (régen is, ma is mindig) biztos sikerekre utazó stílusát), míg Tarantinonak a korai filmjeit nagyon kedvelem. Vegyes érzelmekkel ültem le tehát a film elé.
A lényegre térek: csalódnom kellett a filmben. Maga a történet jó, a színészeket pedig remekül megtalálta a rendező. A forgatókönyv azonban túlságosan összeszedetlen, kaotikus és értelmetlenül csapongó, a rendezés pedig egyszerűen pocsék. Értem én, hogy mi volt a koncepció, egyszerűen csak rohadtul nem működik, pocsék egy koncepció volt ez, na. Oliver Stone úgy gondolta, hogy ez a kicsit őrült, rengeteg erőszakot tartalmazó sztori és a média befolyásáról szóló, a szerelmespár történetére ráépülő külső mondanivaló is kaotikus, zavaros előadási stílust igényel, ezért sokféle filmre, többféle szűrővel, jónéhány fajta színes megvilágítást alkalmazva, rengeteg vágással készítette el a filmet, mindezeket össze-vissza, teljesen ötletszerűen keverve. Az egyik pillanatban mintha valami drogos film tripjét nézné az ember, utána egy olcsó költségvetésű béna tévés sci-fi film ugrik be az embernek a hülye kameranézetekről meg a fényekről, aztán már kezd hasonlítani egy rendes filmre, amikor néhány gyors és indokolatlan bevágás után úgy érezzük, mintha egy kisgyerek kezébe adott kézikamerával rögzített felvételeket néznénk... és ez így megy végig. Szerintem Stone alapvetően melléfogott ezzel az ötlettel, a kaotikus és elborult "out-of-control" szituációkat vagy történeteket sokkal inkább távolságtartóan, hidegen és számítóan kigondolt stílusban kell felvenni, és ami a legfontosabb: egységes stílusban. Így a néző egyre jobban a film hatása alá kerül majd, ahelyett, hogy állandóan kizökkenne és "kívülről", a film szövetéből erőszakosan kiszakítva szemlélje az extravagáns vágásokat és hipervad színű fényeket. A debil, szatirikus humor szintén többet árt a filmnek, mint használ: elleplezi, elkeni a komoly mondanivalót.
Az már csak hab a tortán, hogy a médiára vonatkozó részekből sokkal többet ki lehetett volna hozni egy kis gondolkodással, az értelmetlen tévelygésekből és veszekedésekből pedig kevesebb is túl sok lett volna. Egy jelenet volt, ami viszont teljességgel lenyűgözött, olyan zseniálisan el volt találva és meg volt valósítva, ez pedig az "I love Mallory" jelenet, az, ami Mallory otthonában uralkodó viszonyokat mutatja be (alkoholista, a lányát szexuálisan zaklató apa, be nem avatkozó anya) amolyan tipikus olcsó tévés komédiasorozat stílusban. Az a jelenet tényleg gyilkos.
Egyszóval sokkal több van ebben a témában, mint amit Oliver Stone büszkén vigyorogva kihozott belőle. Nagyon kíváncsi lennék, hogy hogyan csinálja meg ugyanezt a filmet Tarantino vagy mondjuk Takashi Miike.

4/10


Dark City

A Mátrixra kísértetiesen hasonlító történetű és jelenetekkel rendelkező film, ami azonban egy évvel korábban készült... (Makes one think.) Itt is a valóságnak gondolatokkal való befolyásolásáról van szó, van egy fenyegető kinézető, feketébe öltözött titkos társaság is, akik az igazság elleplezésén dolgoznak és megölik azt, aki túl sokat tud, a főhős pedig szintén zavart, nem tud semmit és üldözik mindenhová. A történet, ami szép lassan kibontakozik, izgalmas és ügyesen vezetett, a dolgok azonban kevésbé állnak össze talán a végén, mint várná az ember, és kicsit erőltetettnek tűnik a magyarázat a gonosz idegenek mesterkedésére, valamint a film befejezése nagyon nem befejezés: gyakorlatilag semmi nem dől el, egyedül a romantikus szálat zárják le, ám a történet szempontjából kábé százszor olyan vastag szálakat egyszerűen figyelmen kívül hagynak, így eléggé vegyes és - a film első fele alattiakhoz képest - negatív érzésekkel áll fel az ember a film után.

6/10

  • Karma: 41
2006. Szeptember 6. 13:45, Szerda
A Dark City 10/10 és a legjobb filmzene. A végén mit nem értesz? Gondolataival csinál egy szebb várost, a többi kérdésre pedig nincs válasz, és nem is kell.

  • Karma: 36
2006. Szeptember 6. 14:16, Szerda
A Dark City 10/10 és a legjobb filmzene. A végén mit nem értesz? ************************, a többi kérdésre pedig nincs válasz, és nem is kell.
Ne spoilerezz! <:)
Mi lesz az idegenekkel? Nem igazán tudjuk. Más is képes lesz a gondolataival alkotni? Mert akkor nem lesz ilyen egyszerű a dolog. A srác miért tud? Csak a doki mindentmegmagyarázó széruma miatt? Vagy az idegenek emlékei miatt? Nem magyarázat! Valamint mi lesz a srácból? Diktátor? Valamint nagyon elnagyolt az emlék-írás. Amikor a dokit látjuk egyszer emlékekeket kavarni, csak irányvonalakat ad meg, hogyan tudnának olyan finomságokat összerakni, mint hogy emlékezzen pont egyvalakire mint feleségére, és az őrá? Valamint nagyon erőltetett gondolat, hogy rendszeresen mindenkinek átírják az emlékeit, és felesleges is. Úgysem tudnak ennyi embert tanulmányozni, és ilyen barbár módszerekkel főleg nem. Sokkal értelmesebb lenne pár egyedet használni csak. Valamint ha az idegenek a valóságot is át tudják alakítani az elméjükkel, minek szórakozni késekkel? Csinálnak egy tíztonnás súlyt a srác feje fölé és halott! Vagy egy lyukat a lába alá. Vagy akármi. Stb. Tele van ilyen látványos jelenetekre lehetőséget adó, de indokolatlan ötletekkel a film. Nekem kellenek válaszok.

  • Karma: 41
2006. Szeptember 6. 15:08, Szerda
ja télleg, kösz a *-okért..
amiket kérdezel, szerintem a történet szempontjából nem érdekesek. miért tud neo mátrixozni? milyen fagyit szeret az unokája? stb.
az idegenek nem a valóságot irányítják ****, de ez egyébként sem ilyen agyalós film, nem az a lényege.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 6. 16:00, Szerda írta asiafan »

  • Karma: 36
2006. Szeptember 6. 15:39, Szerda
******** , de ez egyébként sem ilyen agyalós film, nem az a lényege.
Megint spoilerezel... ennyire nem érdekel?
Szerintem a "mi a valóság?", "mi történik valójában?", "mit rejtegetnek előlünk?" filmek mind agyalósak...
Persze a Mátrixot is van, aki csak a látványos ugrásokért, a jóképű főhősért meg a dögös zenéért szerette, úgyhogy ízlések és pofonok. :angel:

  • Karma: 41
2006. Szeptember 6. 15:59, Szerda
lehet rajta agyalni, de a mondanivalója, sztorija inkább arról szól, amit a főhös elér célként, a nehézségeit, nem pedig a részletek megoldását
attól film, hogy fantázia is kell hozzá, egy elképzelt helyzetben történik, amit nem kell az általnunk ismert világképből aprólékosan levezetni
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 6. 16:02, Szerda írta asiafan »

  • Karma: 36
2006. Szeptember 6. 16:46, Szerda
ja télleg, kösz a *-okért..
amiket kérdezel, szerintem a történet szempontjából nem érdekesek. miért tud neo mátrixozni? milyen fagyit szeret az unokája? stb.
az idegenek nem a valóságot irányítják ****, de ez egyébként sem ilyen agyalós film, nem az a lényege.

Azért a Mátrix (első rész) sokkal hihetőbb a saját logikáján belül is. Arról nem is beszélve, hogy agyalni is bőven lehet rajta. Szimulakrum, Baudrillard, egyéb filozófiák...

  • Karma: 36
2006. Szeptember 7. 03:01, Csütörtök
Cyring Freeman - anime feldolgozás. Tetszetős, egész jó hangulatú, de pár dolgot megváltoztattak az animéhez képest, és az mind hátrányára vált a történetnek és a hangulatnak.

6/10


btw. az idő urai kint van dvd-n a piacon?
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 7. 03:20, Csütörtök írta Ramiz »