Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Japán filmek  (Megtekintve 130878 alkalommal)

2005. December 29. 14:19, Csütörtök
Idézetet írta: Manu
Idézetet írta: agentcooper
A Drivehoz egy Cooper ügynök nevű srác/lány csinált magyar feliratot, egész jót. Most a Postman Bluest csinálja. (lsd. index fórum)

Srác.... :)

Még ezen a héten (azaz idén) kész lesz a Postman Blues...


Ja a Drive-ot én is csak újranéztem, de a Postman Blues újdonság lesz!  :-D Alig várom :))  :))


Kész is van. Este majd feltöltöm, de még össze akarom nézni a filmmel. Aranyos darab egyébiránt. Van benne akció, vér, humor, romantika. Sztem a 2. legjobb Sabu film.
Első a Monday (azt is lefordítottam már), harmadik a Dangan Runner (az nincs meg) utána jön a Drive. Megvan még dvd-n az Unlucky Monkey de még nem néztem meg.
Ha tetszik majd és nem beszélnek benne túl sokat, akkor annak is nekiállok...

2005. December 29. 18:39, Csütörtök
Linda Linda Linda

erről ki mit tud? elérhető már valahol valamilyen formában? engem érdekelne! már csak Bae Du-na miatt is... :-D :smoke:

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 29. 21:28, Csütörtök
[Mamoru Oshii Cinema Trilogy]

Sikerült végignéznem a GITS megalkotójának ezt a korai trilógiáját és elég rendesen meglepődtem. A filmek külcsínye valamiféle cyberpunk-ot, de legalábbis sci-fi-t sejtet, pedig csak nagyon távolról azok. Az egész valamiféle postmodern játszadozás, amelyen nekem úgy tűnt, Mamoru tanulgatja a filmezést, s talán tényleg valami ilyesmi volt a háttérben. Egyik film sem egy túlzottan könnyen emészthő mű, és néha nekem is meg kellett erőltetnem magam, hogy tovább nézzem őket, de utólag úgy érzem mégis megérte.

The Red Spectacles (1987)



Az első rész az egyik legkevésbé élvezhető volt számomra, nagyon minimalista alkotás. Végig fekete-fehér, üres helyszínek, kevés és felszínes szereplők. Néha bürleszkszerű, és néha elég abszurd humorral van megáldva. A történet elég sci-fisen indul: A XX. sz. végére a bűnözés annyira elbúrjánzik, hogy létrehoznak egy Kerberosnak nevezett páncélos rendőr osztagot, akik rendet is tesznek, a baj csak az, hogy utána nem akarnak feloszolni, ill. a társadalom is igen lenézi kemény módszereiket. Az egységet egyesével levadásszák kivéve egy embert, aki elmenkül és csak három év múlva tér vissza Japánba, hogy megkeresse társait. Az egész mozi nagyon kattant.


Stray Dog: Kerberos Panzer Cops (1990)



A trilógia legemészthetőbb és egyben legjobb része, az előzményeket dolgozza fel. Lassú ritmusú, nagyon jó zenével megáldva és gyönyörű fényképezéssel. Az operatőr Kína szebbnél szebb, súlyosabbnál súlyosabb helyein élezheti kameráját. Itt is visszatér az abszurd humor, ill. más elemek az első részből, de sokkal kifinomultabban.

Talking Head (1992)



Hangulatilag leginkább az első részre hajadzik, de valami hihetelen ötlet folytán semmi köze az előző két rész történetéhez. Egy filmforgatást, jobban mondva animekészítést kísérhetünk végig, ahol a rendező eltűnt, s az előző részekből megismert főszereplőt kérik meg a post betöltésére. Szó sem esik benne semilyen Kerberosról, vagy bármi momentumról, amit esetleg összekötné az előző részekkel. A végére a film teljesen szétesik, kavarodik benne valóság és fikció, elég zavaros, ám nem egy nagyon jó gondolat van benne a filmezésről, ráadásul olyanok, amik a mai filmiparra talán még jobban jellemzőbbek, mint az akkorira.


Lehet, hogy én vagyok kevés ezekhez a filmekhez, de sok mindent nem értettem bennük, és sok mindent nem is éreztem. Nagyon egyedi hangulatot árasztanak és így utólag visszagondolva jó, hogy megnéztem őket, de nézés közben azért kitartást követelnek. Azt hiszem megnézem még a Jin Roh-t, talán abban is a Kerberosokról van szó...

  • Karma: 1
2005. December 29. 22:04, Csütörtök
köszi a beszámolót, valami ilyesmit vártam oshitól. én az innocence óta kicsit megcsömörlöttem tőle. de majd eljön ezeknek a filmeknek az ideje is.

  • Karma: 36
2005. December 29. 22:13, Csütörtök
Szerintem nagyon jól hangzanak, pont az ilyen filmeket szeretem. :cool: A Jin-Roh is nagyon király film (anime) egyébként.

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 29. 22:47, Csütörtök
Idézetet írta: Ramiz
Szerintem nagyon jól hangzanak, pont az ilyen filmeket szeretem. :cool:


Igen, lehet neked tetszeni fognak...


  • Karma: 36
2006. Január 1. 15:46, Vasárnap
Idézetet írta: agentcooper
Itt a postás blues:
http://home.of.donsystem.hu/index.php?fnev=postmanblues-dvdhun.srt&action=letolt&datum=1135935983&status=send

Köszi! Már csak a film kell és megnézem! :)

2006. Január 2. 08:46, Hétfő
One Missed Call

Yumi, Yoko és barátaik teljesen átlagos diákok. Egyik este a helyi szórakozóhelyen Yoko arról mesél, hogy felhívta őt az egyik barátja és nem sokkal később ez a barát vízbefulladt. Aztán a lányok kimennek a mosdóban és Yoko telefonja, egy eddig soha nem hallott csengőhangon kezd el csörögni. A hívó fél pedig nem más, mint sajátmaga. A hangpostán hagyott üzenet saját hangján szólal meg, azonban 2 nappal későbbre szól, amikor is Yoko egy halálsikoly után elhallgat. Mikor eljön a beígért időpont, Yoko-t egy vasúti felüljáróról a száguldó vonat tetejére taszítja egy láthatatlan erő, a lány pedig szörnyethal. A rendőrség szerint öngyilkosság történt, de hogyan lehet, hogy a halott Yoko telefonja a "balesetet" követően egy másik barátjuk számát tárcsázta? A lánc elindul, a mobilok memóriájában lévő nevek jelentik a következő áldozatokat, akik a saját számukról történő hívás után az üzeneteknek megfelelően, rejtélyes módon halnak meg. Yumi legjobb barátnője, Natsumi után végül Yumi-hoz is eljut a kísérteties "haláhívás", de a nyomozásban szerencsére partnerre talál egy ismeretlen srácban, Yamashita-ban, akinek a húga szintén egy ilyen telefonhívást követően halt meg. Vajon meg tudja-e előzni Yumi a megadott időpont szerinti halálát? A téma nem új, hiszen már sok hasonló filmet láthattunk. Miike úgy látszik, egy olyan figura, aki szereti kipróbálni magát mindenféle műfajban, és a műfajokat is előszeretettel ötvözi egymással. Kimerem jelenteni, hogy ez sosem fog a kedvenc Miike-filmjeim közé tartozni, de legalább egyszer érdemes megnézni.

  • No avatar
  • Karma: 1
2006. Január 2. 11:16, Hétfő
A második részt nagyon elrontották.Igaz,azt nem is Miike rendezte.Tiniknek készült.

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2006. Január 2. 11:22, Hétfő
Idézetet írta: frunobulax
A második részt nagyon elrontották.Igaz,azt nem is Miike rendezte.Tiniknek készült.


Hát meg az első sem az igazi. Ahogy arnold is mondta, rengeteg ilyen témájú filmet forgattak... Már én is annyit láttam, hogy símán meg tudnék csinálni egyet..

2006. Január 2. 11:56, Hétfő
Idézetet írta: frunobulax
A második részt nagyon elrontották.Igaz,azt nem is Miike rendezte.Tiniknek készült.

gondolom, az már senkit nem lep meg, hogy remake-je is lesz... http://www.imdb.com/title/tt0479968/

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2006. Január 2. 12:16, Hétfő
Idézetet írta: arnold
Idézetet írta: frunobulax
A második részt nagyon elrontották.Igaz,azt nem is Miike rendezte.Tiniknek készült.

gondolom, az már senkit nem lep meg, hogy remake-je is lesz... http://www.imdb.com/title/tt0479968/


ez már tényleg egy vicc...  :mad:  :woo:

  • No avatar
  • Karma: 1
2006. Január 2. 12:29, Hétfő
Ahogy látom,az imdb-n is osztják véleményünket az amerikai remake-ekről.A One missed call feldolgozása annyira nem is érint érzékenyen,de legalább a kedvenc filmjeimet ne gyaláznák meg!
Kijön a One missed call USA verzió,buggyosgatyás tinik meg hencegnek,milyen kemény horrort láttak.Nézték volna az eredetit,összecsinálták volna magukat.

2006. Január 2. 12:35, Hétfő
Idézetet írta: frunobulax
Kijön a One missed call USA verzió,buggyosgatyás tinik meg hencegnek,milyen kemény horrort láttak.Nézték volna az eredetit,összecsinálták volna magukat.

nem piszkálódásból mondom, de szerintem az eredeti sem valami nagy szám, főleg Miike-től nem!

 

anything