Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Japán filmek  (Megtekintve 130878 alkalommal)

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 24. 10:51, Szombat
Ashura

2005-ös fantasy. Nem vártam tőle sokat és nem is lepett meg. Démonokról szól, és persze a filmekben csak egy dolgot lehet csinálni démonokkal, megidézni. Ez persze különösen igaz a legesleggonoszabb fődémonokra, akik uralni akarják a világot. A történet kb. ennyi, próbáltak egy kicsit finomítani ezen persze, de nem vitték túlzásba. Elméletileg egyébként látványos lenne, de sajnos az a fajta díszletezés jellemző, amin minden színes és vadonatújak tűnik. A színészek is hagynak kivánnivalót maguk után . Na, annyira azért nem rossz, karácsonyi matinédélutánnak tökéletesen megfelelt.

  • Karma: 36
2005. December 24. 15:02, Szombat
Megnéztem a 2003-as Zatoichit, és a régiek fényében még nyilvánvalóbbá vált, hogy egy egyrészt csak tisztelgés, másrészt a kihívás miatt csinálta meg Kitano, és leginkább azért különbözik, mert stilizáltabb, egyszerűbb és humorosabb az egész. Stilizáltabbalatt ilyeneket értek például: a kardharcok nagyon egyszerűek. És nem hiszem, hogy azért, mert Kitano lusta volt megtanulni pár mozdulatot. A végén pedig, ahol éjjel a faluban leszámol a pár öreg jakuzával, a nindzsák felpattannak a földről, ahol addig nem látszottak, az egyik hirtelen beszaltózik a képbe, az egyik flik-flakkokkal (átfordulásokkal) közeledik, mint az amerikai filmekben a nindzsák mindig. Aztán a kocsáros/álfőnök az egyik pillanatról a másikra Zatoichi előtt terem. Humor: egyértelmű. A félbolond gyerek, az öreg nő öccsének hülyeségei, a ritmikus jelenetek... A régi Zatoichikben kevés a humor, és sokkal árnyaltabb. Szóval már egyértelműen jobban tetszenek, bár ez sem rossz film, pláne a ritmus-zenélés. :cool:

Ez pedig az új Yokai Daisenso film lapja: http://yokai-movie.com/index.html. Vszeg eléggé más lesz, de pl az esernyőszörny benne lesz biztosan (jobb felső sarok a poszteren :cool: ).

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 26. 17:18, Hétfő
Rinjin jusan (Neighbor no. 13)

Kellemes karácsonyi filmecske 8) , egy elég lagymatagul induló, de aztán szépen kiterebélyesedő thriller/horror. Érdekessége Takashi Miike überkirály szereplése, márcsak azért is érdemes megnézni a filmet. A sztori nem túl eredeti és szokásosan valami mangából készült. Egy skizo srác, akit össze vissza kínoztak és megaláztak gyerekkorában, bosszút áll az őt egrecíroztató arcokon. Nekem valahogy olyan klasszikus horror íze volt, mint amiket a nyolcvanas években csináltak az amcsik, de ezt csak és kizárólag a hangulatra értem. Nagyon kemény a két én közötti küzdelem, főleg ahogy az vizuálisan meg van valósítva... a beteg én kinézete engem negyon kiütött. Szerintem mindenképpen egy jó horror, bár nem első kategóriás, de a hangulat és a vége miatt nyugodtan ajánlom mindenkinek.

  • Karma: 36
2005. December 26. 21:51, Hétfő
Swing Girls

Japán gimnazista lányok kényszerből big bang jazz-bandát alakítanak, és keményen tanulni kezdenek, közben pedig megszeretik a zenét és a zenélést. Egyszerű a képlet: csinos, bájos és elbűvölő lányok (akikbe egyesével beleszerettem a végére... ^^), zene, méghozzá a jazz legkönnyebben átérezhető, leglendületesebb fajtája, a swing, és mindez megtűzdelve néhány viccel (amik egy része kissé erőltetettre sikerült, ezek miatt feszengtem is az elején egy kicsit, de szerencsére a végére elfogytak, illetve volt pár nagyon jó is, például a két gitáros lány volt barátjaik jelenetei). Az eredmény pedig egy nagyon kellemes és vidám film, iletve számomra egy kicsit több annál. Filmkritikusi szemmel nézve tudom, hogy vannak hibái a Swing Girls-nek, meg hogy eleve nem egy nagyon mély dolgokat feszegető film, de szerencsére nem vagyok hivatásos filmkritikus, úgyhogy szabadon élvezhetem a filmeket ^^, és nekem ez egy olyan film lesz, amit akkor is nagyon szeretek, ha ezt mások talán nem értik. A rendezést azonban még mindenképpen kiemelném, egyrészt a lányoknak a zenével való elkötelezettségük megszületése tetszik nagyon, másrészt az izgalmas részek (pl: részt vehetnek-e a versenyen vagy nem, nem izgulnak-e túlságosan stb), harmadrészt azok az emlékezetes jelenetek, amik olyan jól el lettek találva: az, ahogy ráéreznek a swing lüktetésére (az utcán, a lámpánál... csomószor visszanéztem azt a részt ^^), aztán meg az, ahol az utcán zenélnek, és először kezd úgy igazán menni, és a barátnőik meglátják őket.
Összességében... hát, egyebet nem tudok mondani. Elbűvölt. Yikes!

  • Karma: 32
2005. December 26. 22:10, Hétfő
A Swing Girls említésére nekem egyértelműen a gombaszedéses jelenet ugrik be.... What a wonderful world.  :))

  • Karma: 36
2005. December 27. 09:44, Kedd
Hát, az, amire azt mondtam, hogy egy szerintem kicsit már erőltetett. :) Nekem a közlekedési lámpás jelenet ugrik be, meg az edzés képei talán. :)

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 27. 16:11, Kedd
Megnéztem mégegyszer a Drive-ot és még mindig nagyon bejön. Igazából valahogy annyira közel áll hozzám ez a filmstílus (leegyszerűsítve: nagyon valószerű emberek valószerűtlen helyzetekben), annyira könnyen tudok azonosulni a szereplőkkel, ahogy más filmeknél soha. Most fedeztem csak föl , hogy a szellemvilág áttűnik itt-ott egy kicsit, pedig az egész filmnek teljesen más az iránya. Király kis mozi :)

  • Karma: 36
2005. December 27. 18:25, Kedd
Az. :) Szerezni kéne még ettől a fazontól. :P

2005. December 27. 21:25, Kedd
Dead or Alive: Hanzaisha

Egy jól kitervelt mészárlás során meggyilkolják az egyik jakuzát és a kínai triád egyik emberét. A történtekért egy Ryuichi nevű japán fickó és a bandája a felelős. Jojima rendőrhadnagy nyomoz az ügyben és kideríti, hogy Ryuichi keze van a dologban. Közben a rendőrnek családi gondja is akad, a lánya nagyon beteg. A műtéthez viszont sok pénzre van szükség. Jojima végül, hogy a pénzért cserébe szövetséget köt a jakuzákkal. Ezt megtudja Ryuichi és megakarja ölni Jojimát, de véletlenül a rendőr családját nyírja ki. Az összecsapás Ryuichi és Jojima között elkerülhetetlen… Tipikus Miike-film, igencsak erőszakos. A nyitó és a záró képsorok zseniálisak, elképesztő ötletáradat.

  • No avatar
  • Karma: 1
2005. December 28. 08:28, Szerda
A Drive rendezője csinálta a Postman bluest, a Monday-t és a Blessing bell-t is,ugye?Én az utóbbit nem láttam.Egyszer torrentként felbukkant valahol,de már seeder nélkül.

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 28. 12:11, Szerda
Idézetet írta: arnold
Dead or Alive: Hanzaisha

 A nyitó és a záró képsorok zseniálisak, elképesztő ötletáradat.


Ezt én is hallottam, csak azt nem tudom, hogy az a Hanzaisha az első rész, vagy hogy van? Van valami másik alcímű Dead or Alive is, meg van második rész is. Egyenlőre ez nekem tiszta kavar :)

A Drivehoz egy Cooper ügynök nevű srác/lány csinált magyar feliratot, egész jót. Most a Postman Bluest csinálja. (lsd. index fórum)

2005. December 28. 12:29, Szerda
Idézetet írta: manu

Ezt én is hallottam, csak azt nem tudom, hogy az a Hanzaisha az első rész, vagy hogy van? Van valami másik alcímű Dead or Alive is, meg van második rész is. Egyenlőre ez nekem tiszta kavar :)

valahogy így van:

Dead or Alive: Hanzaisha
Dead or Alive: Birds
Dead or Alive: Final

2005. December 28. 19:53, Szerda
Idézet
A Drivehoz egy Cooper ügynök nevű srác/lány csinált magyar feliratot, egész jót. Most a Postman Bluest csinálja. (lsd. index fórum)


Srác.... :)

Még ezen a héten (azaz idén) kész lesz a Postman Blues...

  • Karma: 36
2005. December 28. 23:20, Szerda
Yikes! Addigra igyekszem beszerezni (illetve lesz ok újranézni a Drive-ot :) ). Nincs kedved dobni ide is egy linket a subokhoz ill regisztrálni? :-D

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. December 29. 11:44, Csütörtök
Idézetet írta: agentcooper
A Drivehoz egy Cooper ügynök nevű srác/lány csinált magyar feliratot, egész jót. Most a Postman Bluest csinálja. (lsd. index fórum)

Srác.... :)

Még ezen a héten (azaz idén) kész lesz a Postman Blues...


Ja a Drive-ot én is csak újranéztem, de a Postman Blues újdonság lesz!  :-D Alig várom :))  :))

 

anything