Hírek:

Ha kérdésed van, azt a fórumon tedd fel, emailt, privát üzenetet csak akkor írj az adminoknak, ha a fórummal van probléma!
A félreértések elkerülése végett: mi is csak azokat a feliratokat ismerjük, amik kint vannak a főoldalon, ilyen témával foglalkozó kérdésekre ezért nem válaszolunk és nem nagyképűségből.

 

Szerző Téma: Kiyoshi Kurosawa  (Megtekintve 1671 alkalommal)

  • Karma: 36
2005. November 21. 13:14, Hétfő
Remélem nem baj, hogy mindenféle topikot nyitok, de imádom összehasonlítgatni egyes rendezők filmjeit, ha már eleget láttam tőle ehhez.

Cure, Bright Future, Doppelgänger, ezekben is sok hasonlóság van. Például előszerettel feszegeti az önálló akarat kérdését, azt, hogy ki irányít kit.

Kiyoshi Kurosawa-ról egyébként semmit sem tudok, úgyhogy indenféle infókat írhattok, ha tudtok. Egyáltalán férfi vagy nő? A Doppelgängerben a másik személyiség használja a testét, illetve miután "megöli", kezd belefolyni a tudatába. A Cure-ben a hipnózis bizonytalanítja el az ember -a nézőt és a nyomozót - abban, hogy ki cselekszik éppen "szabadon" és ki nem. A Bright Future-ben pedig egyrészt a jóbarát (Asano Tadanobu rulez!) befolyásoja erősen a srácot (kinyújtott mutatóujj...), illetve tágabb dologról is szó van, ami leginkább a végén, a Che Guevara-pólós srácbanda vonulásakor kerül talán előtérbe, és visszamenőleg is más értelmet ad egyes jeleneteknek, ez pedig a környezet, a többi ember, a társadalom hatása, talán kontroll-szerepe, ami megszab bizonyos dolgokat a cselekedetekkel, viselkedéssel kapcsolatban, és amivel a hős nem is nagyon tud összhangba kerülni, helyette a medúzák vonzzák lelkét, akik nagyon érzékenyek a környezetre, a hőmérsékletre, a sótartalomra... Ezért adhat reményt a végén a medúzák elszabadulása: meg kell tanulni együtt élni a külvilággal...
Hmm, kicsit elkalandoztam a témától, de nem ~-tól, aki király filmeket csinál. :D Emlékszem, ezt a Titanic Filmnapokon láttuk Manuval meg az unokatesómmal. Asszem nekem tetszett a legjobban, bár nem szavaztam.  8)

  • No avatar
  • *
  • Karma: 76
2005. November 22. 13:49, Kedd
Nekem nem jöttek le ilyen képek a filmjeiből, valahogy nem egy hullámhosszon játszunk. A Kyua nagyon tetszett, de az emészthetőbb is volt, mint a többi. A Kairo-n tényleg nincs felirat, engem is kegyetlenül felbosszantott, lévén hetekig készültem, hogy megnézem. A Charismát láttad már? Az milyen?
Meg ki ez a színész, aki mindig a főszerepet játsza nála, és miért ő? Milyen kapcsolat van köztük? Tiszta rejtély ez a f*szi :D

  • Karma: 36
2005. November 22. 19:28, Kedd
Idézetet írta: manu
A Kairo-n tényleg nincs felirat, engem is kegyetlenül felbosszantott, lévén hetekig készültem, hogy megnézem.

Printelek majd egy feliratfile-t, és abból olvasom a fordítást. :D

Idézetet írta: manu
A Charismát láttad már? Az milyen?
Meg ki ez a színész, aki mindig a főszerepet játsza nála, és miért ő? Milyen kapcsolat van köztük? Tiszta rejtély ez a f*szi :D

Még nem láttam, mostanában dvd-n tudok inkább nézni filmeket (család kevésbé zavaródik ezáltal). De abban is az a fickó játszik. :)

2005. December 11. 17:32, Vasárnap
egy kis olvasnivaló:

szellem a rendszerben

ha már megvolt, akkor sorry! :)

  • Karma: 36
2005. December 11. 21:43, Vasárnap
A Filmvilág az egy jó lap. :P

2005. December 11. 22:13, Vasárnap
Idézetet írta: Ramiz
A Filmvilág az egy jó lap. :P


nem szoktam olvasni, de nem lehet rossz, ha ilyen témával is foglalkozik...

  • Karma: 36
2005. December 11. 22:15, Vasárnap
Mivel felteszik a netre a régebbi számok tartalmát, akkor veszem csak meg, ha nincs nálam könyv, vagy éppen kiolvasom és hosszú még a nap :) , vagy ha utazok vonaton.