belépés∆

Jun Ji-Hyun

Jun Ji-Hyun (전지현)

Jun Ji-Hyun

Jun Ji-Hyun még Wang Ji-Hyun néven 1981. október 30-án született Szöulban a család második gyermekeként, egy bátyja van. Tanulmányait az Unbuk általános iskolában, az Unju és a Jinsun középiskolában (a koreai iskolarendszer hasonló a japánhoz, 6 általános és 3-3 középiskolai évből áll), valamint a Dongguk Egyetem Színház és Film szakán végezte. Karrierjét 1997-ben kezdte, amikor az Echo magazin számára állt modellt, majd további reklámokban is látható volt. Még ugyanebben az évben egy tévésorozat szereplőjeként kezdte meg színészi pályafutását is, ez volt a The Season of puberty. Koreán kívüli hírnevét egy 1998-ban készült videoklippel alapozta meg, amiben a híres hongkongi énekes színész, Leon Lai oldalán szerepelt.

Közben Koreában egy újabb tévésorozatban játszott, a Fascinate My Heart-ban, amit egy évvel később a Happy Together követett. Ez volt harmadik, egyben eddigi utolsó tévés „sitcom” szerepe. 1999-ben debütált a filmvásznon is, a White Valentine című romantikus filmben, ahol egy magát idősebbnek beállító fiatal lánykát játszott, aki egy katonának írogat leveleket (legalábbis eleinte). A film akkoriban nem aratott nagy sikert, azonban miután Jun sokkal híresebb lett, rengetegen kezdtek érdeklődni a kezdeti filmje iránt is. A filmnél 1999-ben jóval nagyobb hírnevet hozott számára egy Samsung Powerjet reklám, amiben egy fekete-fehér ruhában táncolt.

Jun Ji-Hyun

2000 vége felé egy újabb romantikus filmmel jelentkezett, ez volt az Il Mare, amiből azóta amerikai másolat is készült Ház a tónál címmel. Ebben a filmben egy lányt játszott, aki egy férfival levelezik a jövőből. A film jól teljesített a koreai piacon, újabb lehetőségeket kínálva a fiatal színésznőnek, aki egy évvel később lépett be a szupersztárok közé, amikor is leforgatta eddigi legjobb és leghíresebb filmjét, a világszerte hatalmas sikert aratott (és az amerikaiak által természetesen másolás alatt álló) My Sassy Girl-t. A filmet egy eredetileg az interneten megtalálható blogból szerkesztett regényből készítették. Az egy afféle „mamakedvence” fiú és egy kissé bizarr viselkedésű lány kalandjait bemutató film több díjat is nyert, többek között a Hong Kong Film Award legjobb ázsiai film díját, valamint Jun Ji-Hyun a koreai Grand Bell awards legjobb színésznő díját kapta érte. A díjakon kívül persze anyagi elismertséget és jókora hírnevet is hozott Jun számára a film, ami máig a legsikeresebb koreai film a kínai piacon. A film után továbbra is rengeteg reklámfilmben szerepelt, de ezek között már nemcsak koreai, hanem külföldi felkérések is voltak.

Jun Ji-Hyun

Negyedik filmje, a 2003-ban készült The Uninvited már messze nem volt ilyen sikeres. A kritikák ugyan magasztalták, azonban egyáltalán nem tudta megközelíteni a My sassy girl sikereit. Ebben a jellegzetesen koreaias pszicho-drámában Jun egy narkolepsziás lányt játszott, aki azzal hívta fel magára a főszereplő figyelmét, hogy ő is látta ugyanazokat a „szellemeket”, amiket a főhős.
A filmet további reklámszerepek követték, többek között a Giordano, a Laneige és a Samsung számára. Az egyik 2004-es Giordano reklámot azonban a koreai cenzorok túlzottan is „szexisnek” titulálták és letiltották a koreai tv adók műsoráról. Ez a cégnek nem, Jun-nak azonban kedvezett, az interneten ugyanis rajongók milliói vadásztak a betiltott klipre. A szintén ugyanebben az évben rendezett „Best butt in Asia” szavazáson fölényesen győzött, a szavazatok 41%-át szerezte a rajongóktól, megelőzve a Koreaszerte ismert popszárt (és 1 filmes színésznőt), Lee Hyo-Ri-t, aki „csupán” 30%-ot kapott. Persze a további szavazásokon is rendre tarolt, többek között a „Best CF Queen” és a „Most Beautiful Actress” szavazásokon is. A reklámokban pedig továbbra is váltogatja imázsát, attól függően, mit kérnek tőle a rendezők, az aranyos és kedvestől egészen az erotikus kisugárzású végzet asszonyáig.

Jun Ji-Hyun

Szintén 2004-ben készítette el ötödik filmjét, a Windstruck-ot, amiben ismételten összeállt a My sassy girl rendezőjével, Jae-young Kwak-kal. A filmhez nagy reményeket fűztek, azonban végül nem tudta megismételni a 2001-es remekmű sikereit. Sokak szerint Jun szerepe nagyon hasonlított a My sassy girl névtelen lányának szerepére, így egyfajta utánérzésnek fogták fel a filmet, amiben természetesen nyílt utalások is voltak a nagy sikerű elődre. Többen egész odáig is elmentek, hogy a film egyenesen a My sassy girl előzményeként fogható fel. A kritikák ellenére azonban a film jól teljesített a filmes piacon, főleg Japánban, ahol még a My sassy girl eladásait is túlszárnyalta.

Jun Ji-Hyun

Jun filmes karrierjében ezután egy majd’ 2 éves szünet következett, 2006-ban tért vissza a vászonra, ezúttal egy koreai-hongkongi koprodukcióban, a hongkongi Andrew Lau által rendezett Daisy-ben. A filmet hatalmas várakozás előzte meg, mindenki sokat várt tőle, azonban hatalmasat bukott. A történet sokak szerint nagyon hasonlított egy 2001-es hongkongi filmre, a Fulltime Killer-re, ráadásul a túlzottan is lassú tempó miatt unalmasnak találták. Mindettől függetlenül Jun továbbra is Korea egyik legelismertebb színésznőjeként van számon tartva. A hírek szerint pedig angolul kezdett tanulni és elfogadta első hollywoodi szerepét egy japán mangából készülő sci-fi akciófilmben, a Blood: The Last Vampire-ben. A film várhatóan 2008-ra készül el, 2007 tavaszán kezdik forgatni kínai és argentín helyszíneken, a filmet pedig a Hongkongban és az Egyesült Államokban is ismert és elismert Ronny Yu fogja rendezni. Reméljük, a hollywoodi behatás nem fogja túlzottan ezt a filmet elrontani...

Jun Ji-Hyun


Források:

WikiPedia

iMDB

HanCinema

Hozzászólások   

#5 Guest 2007-02-19 00:15
ööö...hol a segge? :D
#4 Guest 2007-01-14 22:03
Kérésed parancs, de ettől jobb képet nem találtam hirtelen róla... :D
Ezt az új szerkesztő modult meg még szokni kell... :P
#3 Guest 2007-01-14 20:19
YEZy! Sürgősen kérünk egy fotót a seggéről, ha már megnyerte a versenyt is!!! :D
#2 Guest 2007-01-14 20:08
Ez lehet az említett reklám:
http://youtube.com/ watch?v=0r1VT3GKF14
Azt hiszem csak regisztrált tagok nézhetik meg.
#1 Guest 2007-01-14 19:29
Ő fog játszani a Bloodban? :eek: Egyre jobban csigázza a fantáziámat az a film...

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Confession of Pain (Seung Sing) (2006)

Confession of Pain (Seung Sing) (2006)

Confession of Pain (Seung Sing) (2006)iMDBA történet két főszereplője két rendőr, Hei és Bong. A történet legelején Bong-ot egy nagy családi tragédia éri, aminek hatására az addig absztinens nyomozó alkoholistává válik, valamint kilép a rendőrségtől...

Wicked Priest 3 (Gokuako Bozu Nembutsu Hitokiri Tabi) (1969)

Wicked Priest 3 (Gokuako Bozu Nembutsu Hitokiri Tabi) (1969)

 A LONE WOLF AND CUB sorozat előtt készült WICKED PRIEST filmek minden WAKAYAMA rajongónak keresett cikknek számítanak. Szerencsére egyre-másra előbukkannak az archívumokból.A Meiji korszakban tilos volt a kardviselés, különösen a szerzeteseknek. De Shinkai ezt persze...

Gen-Y Cops (Teijing Xinrenlei 2) (2000)

Gen-Y Cops (Teijing Xinrenlei 2) (2000)

    IMDb   A történetünk az USA-ban kezdődik, méghozzá az FBI tudományos és kutató központjában ahol bemutatják új "fegyverüket" az RS-1 elnevezésű robotot, a nagyfejeseknek. A robot kitűnően teljesít a vizsgán, ezáltal nagy az öröm a központban. Eközben...

Ninja, A Band of Assassins 5 - The Return of "Mist" Sai…

Ninja, A Band of Assassins 5 - The Return of "Mist" Saizo (Zoku kirigakure Saizo) (1964)

  Egy jó sorozat szerzői általában nem szimpla folytatásban szoktak gondolkodni. Így történt ez már 1964-ben is, amikor a Goemon karakterének helyébe lépő Saizo kalandjain törték a fejüket. Ezért aztán nem sok nyugalmat szántak a szuperhősnek.