belépés∆

Song Kang-ho

Song Kang-Ho (송강호)
 
Song Kang-ho

Song Kang-Ho 1967 január 17-én született KyungNam-ban, Dél-Koreában. A Kimhae High School elvégzése után különféle színházi társulatokban játszott, de sosem tanult színészetet. Jelentős gyakorlatott szerzett azonban, amikor csatlakozott Kee Kuk-seo színházához, ahol nagy hangsúlyt fektettek az ösztönös színészi játékra, valamint az improvizációra. A neve sokszor szóba került a filmek készítése során is, azonban sokáig egyiket sem fogadta el, míg végül beadta a derekát és egy kis statisztaszerepet elvállalt Hong Sang-soo The Day a Pig Fell Into the Well című drámájában. Egy évvel később egy hajléktalant alakított Jang Sung-woo doku-drámájában, a Timeless Bottomless Bad Movie-ban, majd még ugyanabban az évben vált kult-színésszé a No. 3 című filmbeli alakításával, ahol is egy gengsztert játszott, aki egy csoport újoncot képzett ki. Ezért a szerepért nyert először Legjobb Színész díjat.

Ezután a The Quiet Family-ben kapott egy mellékszerepet, de a következő főszerepre 1999-ig kellett várnia, amikor is a Swiri című thrillerben egy titkos ügynököt alakított Han Suk Kyu mellett. 2000 elején kultszínészből igazi sztárrá vált, amikor is élete első igazi főszerepét kapta a The Foul King című nagysikerű filmben. Ezután a Joint Security Area következett, amiben egy észak-koreai őrmestert személyesített meg. Ezért a szerepért nemcsak Legjobb Színész díjat kapott, hanem ennek köszönhetően Korea egyik leghíresebb színészévé is vált. Természetesen Park Chan-Wook a következő filmjébe is beválogatta, a Sympathy for Mr. Vengeance-be, aminek középpontjában egy a lánya elrablóit üldöző apa áll.
2002-ben egy újabb jelentős produkcióban játszott, a YMCA Baseball Team-ben, ami  a 20. század legelején alakult első koreai baseball csapatnak a történetét mutatta be. A Bong Joon-ho által rendezett Barking Dogs Never Bite-ban is látható volt, ez a film egy sorozatgyilkos valós történetén alapult. 2003-ban mindössze egy filmben játszott, igaz, az egy meglehetősen híres darab volt, a Memories of Murder, amiben egy falusi rendőrt alakított. 2004-ben újabb egy film, a The President's Barber, amiben ő alakította a fodrászt/borbélyt. 2005-ben egy fagyos film következett, az Antarctic Journal, valamint egy kisebb szerep a Sympathy for Lady Vengeance-ben. 2006-ban forgatta a már nagyon várt The Host című filmet, 2007-re pedig egyelőre két tervezett filmje van, egy romantikus vígjáték, a Secret Sunshine és az Evil Live című modernkori vámpírtörténet.

Források:

HanCinema.net

WikiPedia

iMDB

Hozzászólások   

#3 Guest 2006-11-18 11:02
nemcsak abban! :P
#2 Guest 2006-11-18 09:18
A Memories Of Murder-ben zseniális ez a fickó... :D
#1 Guest 2006-11-17 21:53
jól elhízott az utóbbi évben!!!

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Hunter in The Dark (Yami No Kariudo) (1979)

Hunter in The Dark (Yami No Kariudo) (1979)

 Eredeti cím: Yami No KariudoRendező: Hideo GoshaFőszereplők: Nakadai Tatsuya; Sonny Chiba; Harada Yoshio(1979, színes, 137 perc)imdb A XVII. századi Japánban félelmetes orvgyilkosságra specializálódott alvilági szervezetek léteztek, amelyek nem kérték az okot, csak a pénzt és a...

Wheat (Mai tian) (2009)

Wheat (Mai tian) (2009)

Aratni háború idején is muszáj!

Lone Wolf and Child: Assassin On The Road To Hell (1989)

Lone Wolf and Child: Assassin On The Road To Hell (1989)

  Léteznek valódi ikonikus karakterek, amelyek már a színrelépésüktől kezdve predesztináltak a legendává válásra. A fölöttébb különös, "Magányos Farkas és kölyke" néven ismert bérgyilkossá lett szamuráj ilyenné lett az évek során. Nézzük, honnan indult a története.

Gong Li

Gong Li

    Gong Li 1965 december 31-én született Kína Liaoning tartományában, Shenyang-ban egy közgazdászprofesszor ötödik gyermekeként. Később a család átköltözött Shandong tartomány fővárosába, Jinan-ba, Li itt töltötte gyermekéveit. Nagyon szerette a zenét, így gyerekkorától kezdve arról álmodott,...