belépés∆

Min-sik Choi

 Min-sik Choi
 
Min-sik Choi (최민식) 1962 január 22-én született, a dél-koreai Szöulban. Filmes karrierje előtt színházi előadásokkal alapozta meg hírnevét. Első filmjei az Our Twisted Hero és a Kuro Arirang. A késői 90-es években a No. 3 című alkotásban tűnt fel államügyész szerepben, majd észak-koreai ügynökként a Swiri-ben, ami bemutatásának évében a legsikeresebb koreai film lett.
 
2000-ben - köszönhetően a Swiri sikerének - ismét bizonyíthatta, hogy sokoldalú színész: a Failan-ban egy gengsztert, a Strokes of Fire-ban pedig egy XIX. századi festőt játszott.
2003-ban sikerült nemzetközi hírnevet is szereznie az Oldboy című filmmel, a bosszúra szomjazó Oh Dae-su szerepével. Minden bizonnyal Park Chan-wook is elégedett volt vele, hiszen újra felkereste őt, hogy 2005-ben leforgassák a rendező trilógiájának harmadik részét, a Sympathy for Lady Vengeance-t. Ugyanebben az évben játszott még a Crying Fist című drámában, mint lecsúszott boxoló.

 
Min-sik Choi

 
Filmográfia

Min-sik Choi

Készült a Wikipedia angol nyelvű bejegyzése alapján.

IMDB

Choiminsik.net

Hozzászólások   

#2 somesz 2010-09-12 00:04
Kár, hogy a Springtime - hoz nincs magyar felirat, pedig levetíteném pár embernek, mert nekem nagyon tetszett. Csak ugye angolul nem tud mindenki. Ha valakinek esetleg mégis van magyar felirat hozzá, az linkelje már be.
#1 Guest 2006-09-17 18:14
koreaiul biztos több van... :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Chow Yun-Fat

Chow Yun-Fat

   Chow Yun-Fat 1955 május 18-án született a Hongkonghoz tartozó parányi Lamma szigetén, ami a Viktória-öböltől nem messze található. Családja 1965-ben költözött be Hongkong Kowloon negyedébe, ekkor kezdődött az akkor 10 éves Chowra hatni két...

Simply Actors (Hei wong ji wong) (2007)

Simply Actors (Hei wong ji wong) (2007)

Simply Actors (Hei wong ji wong) (2007)iMDBBizonyára mindenki teljesen tisztában van azzal, hogy kicsoda Jim Chim. Aki véletlenül nem ismerné, annak annyit az úriemberről dióhéjban, hogy ő egy ismert és közkedvelt hongkongi színházi ember, mellékállásban...

Barking Dogs Never Bite (Flandersui gae) (2000)

Barking Dogs Never Bite (Flandersui gae) (2000)

  imdbRendezte: Joon-ho BongA film egy egyetemen phd-t tanuló fiúról, a feleségéről, illetve egy a világban helyét kereső lányról szól, no meg persze néhány kutyáról. Bár igazából mindegyik karakter keresi az útját a filmben. A fiú...

The Man from Hong Kong (1975)

The Man from Hong Kong (1975)

Jimmy Wang Yu, miután szakított a tehetségét kihasználó, de egyébként őt meglehetősen mostohán kezelő Shaw testvérek stúdiójával, létrehozta a Golden Harvest produkciós céget.