belépés∆

Min-sik Choi

 Min-sik Choi
 
Min-sik Choi (최민식) 1962 január 22-én született, a dél-koreai Szöulban. Filmes karrierje előtt színházi előadásokkal alapozta meg hírnevét. Első filmjei az Our Twisted Hero és a Kuro Arirang. A késői 90-es években a No. 3 című alkotásban tűnt fel államügyész szerepben, majd észak-koreai ügynökként a Swiri-ben, ami bemutatásának évében a legsikeresebb koreai film lett.
 
2000-ben - köszönhetően a Swiri sikerének - ismét bizonyíthatta, hogy sokoldalú színész: a Failan-ban egy gengsztert, a Strokes of Fire-ban pedig egy XIX. századi festőt játszott.
2003-ban sikerült nemzetközi hírnevet is szereznie az Oldboy című filmmel, a bosszúra szomjazó Oh Dae-su szerepével. Minden bizonnyal Park Chan-wook is elégedett volt vele, hiszen újra felkereste őt, hogy 2005-ben leforgassák a rendező trilógiájának harmadik részét, a Sympathy for Lady Vengeance-t. Ugyanebben az évben játszott még a Crying Fist című drámában, mint lecsúszott boxoló.

 
Min-sik Choi

 
Filmográfia

Min-sik Choi

Készült a Wikipedia angol nyelvű bejegyzése alapján.

IMDB

Choiminsik.net

Hozzászólások   

#2 somesz 2010-09-12 00:04
Kár, hogy a Springtime - hoz nincs magyar felirat, pedig levetíteném pár embernek, mert nekem nagyon tetszett. Csak ugye angolul nem tud mindenki. Ha valakinek esetleg mégis van magyar felirat hozzá, az linkelje már be.
#1 Guest 2006-09-17 18:14
koreaiul biztos több van... :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Love @ First Note (Luen oi chor gor) (2006)

Love @ First Note (Luen oi chor gor) (2006)

Love @ First Note (Luen oi chor gor) (2006)iMDBHongkongban megirigyelték a Japánban az utóbbi 1-2 évben vetített, a zenét és a fiatalok ügyes-bajos dolgait előtérbe helyező filmek sikerét (lásd Nana, Linda Linda Linda, Midnight Sun,...

Arang (2006)

Arang (2006)

  iMDB Az Arang legendája egy archaikus népmese, a koreai folklór része. Legújabb misztikus horrorunk e történetet dolgozná fel, ám mai köntösbe bújtatva. Egy szép, fiatal és kedves lány szelleme múltbeli sérelmeiért akarván bosszút állni visszatér...

Hold Up Down (2005)

Hold Up Down (2005)

ホールドアップダウン (2005)iMDBA 2003-ban bemutatott Hard Luck Hero után mintegy két évet kellett várni Sabu következő filmjére, ami Japánban 2005 novemberében került a mozikba. Talán sokakban csalódást kelthet, hogy ez a film igen sokban hasonlít...

Illusion of Blood (Yotsuya kaidan) (1965)

Illusion of Blood (Yotsuya kaidan) (1965)

A Yotsuya Kaidan project utolsó darabja. Nehéz volt hozzá használható verziót szerezni, ezért került a sor végére. A téma részletesebb ismertetése már az előző filmeknél megtörtént, így csak a lényegre szorítkozok.