belépés∆

Min-sik Choi

 Min-sik Choi
 
Min-sik Choi (최민식) 1962 január 22-én született, a dél-koreai Szöulban. Filmes karrierje előtt színházi előadásokkal alapozta meg hírnevét. Első filmjei az Our Twisted Hero és a Kuro Arirang. A késői 90-es években a No. 3 című alkotásban tűnt fel államügyész szerepben, majd észak-koreai ügynökként a Swiri-ben, ami bemutatásának évében a legsikeresebb koreai film lett.
 
2000-ben - köszönhetően a Swiri sikerének - ismét bizonyíthatta, hogy sokoldalú színész: a Failan-ban egy gengsztert, a Strokes of Fire-ban pedig egy XIX. századi festőt játszott.
2003-ban sikerült nemzetközi hírnevet is szereznie az Oldboy című filmmel, a bosszúra szomjazó Oh Dae-su szerepével. Minden bizonnyal Park Chan-wook is elégedett volt vele, hiszen újra felkereste őt, hogy 2005-ben leforgassák a rendező trilógiájának harmadik részét, a Sympathy for Lady Vengeance-t. Ugyanebben az évben játszott még a Crying Fist című drámában, mint lecsúszott boxoló.

 
Min-sik Choi

 
Filmográfia

Min-sik Choi

Készült a Wikipedia angol nyelvű bejegyzése alapján.

IMDB

Choiminsik.net

Hozzászólások   

#2 somesz 2010-09-12 00:04
Kár, hogy a Springtime - hoz nincs magyar felirat, pedig levetíteném pár embernek, mert nekem nagyon tetszett. Csak ugye angolul nem tud mindenki. Ha valakinek esetleg mégis van magyar felirat hozzá, az linkelje már be.
#1 Guest 2006-09-17 18:14
koreaiul biztos több van... :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Radio Star (2006)

Radio Star (2006)

IMDb Manu már többször is kifejtette, hogy miért haragszik a koreai filmiparra. Valóban tény, hogy sokszor nem mernek letérni a jól ismert, bár alaposan megkoptatott "útról". Viszont az is igaz, hogy ügyesen bánnak a megszokott klisékkel,...

Hotelier (tv sorozat) (2007)

Hotelier (tv sorozat) (2007)

ホテリアー (tv sorozat) (2007)iMDBDramaWikiNem mozgok túlzottan otthonosan a távol-keleti tévésorozatok világában, de néhány sorozat megtekintése után világossá vált, hogy ahogyan a világon mindenütt, itt is megvannak a jellegzetes klisék, amikre felépülnek a sorozatok. Az egyik...

Blessing bell (Koufuku no kane) (2002)

Blessing bell (Koufuku no kane) (2002)

Blessing bell (Koufuku no kane) (2002)   iMDB

Kirisute Gomen - Licence To Kill (2. évad)

Kirisute Gomen - Licence To Kill (2. évad)

Miután az első évad megérdemelt sikert aratott, következhetett a folytatás.