belépés∆

Jacky Wu Jing

Jacky Wu Jing (吳京)

Jacky Wu Jing

Wu Jing 1974. április 3-án született Pekingben. Apja és nagyapja is harcművész volt, így nyilvánvalónak tűnt, hogy az utód is követi felmenőit. Hat éves korában apja utasítására került a Peking Sport Intézetbe. Híres elődjéhez, Jet Li-hez hasonlóan ő is a Beijing Wushu Academy csapatában versenyzett és a különféle korosztályos bajnokságokat rendre megnyerte. 1995-ben a híres hongkongi akciókoreográfus és filmrendező, Yuen Woo-Ping (aki többek között Donnie Yen-t is felfedezte) Cheung Yan-Yim társaságában ellátogatott az intézetbe új tehetségek felkutatása céljából, illetőleg hogy megtalálja új filmjének fiatal hősét.

Jacky Wu Jing

A választásuk Wu Jing-re esett, aki hirtelen a Tai Chi 2 című harcművészeti akciófilm főszerepében találta magát. A film ugyan nem aratott akkora sikert, mint amekkorára a készítői számítottak, azonban sokan felfigyeltek a fiatal főszereplő képességeire. Az elkövetkező időszakban a hongkongi filmipar nem készített újabb kungfu és wuxia filmeket, de akkoriban élték fénykorukat a tévécsatornákon a különféle wuxia sorozatok. Természetesen ezek készítésében Yuen Woo-Ping is részt vett és egy három éves szerződést kötött az új tehetséggel, aki három nagysikerű sorozatban is szerepet kapott. A filmek világába 2001-ben tért vissza, Tsui Hark Zu legendája című filmjével, amiben sok akkoriban feltörekvő tehetség tűnt fel (többek között Zhang Ziyi és Cecilia Cheung is). A film sok vihart kavart, a rendező pedig máig nem tudott túl lenni a sikertelenségen, hiszen ezzel a filmjével szeretett volna az amerikai piacra betörni. A film legjobb harci jelenete Zhang Ziyi és Jacky Wu csatája volt, azonban az immáron az egyik legnevesebb ifjú akciósztárrá váló Wu Jing további filmek helyett ismét a televíziós sorozatok felé fordult. A filmvilágba 2 évvel később tért vissza egy tradícionális kungfu film főhőseként, ez volt a Drunken Monkey.

Jacky Wu Jing

A filmet szinte mindenesként egy igazi legenda, Lau Kar-leung készítette, ő volt a rendező és az akciókoreográfus is. Míg ez utóbbi pozícióban remek munkát végzett, rendezőként nem tudott megfelelni az elvárásoknak, így ez a film is megbukott. Felfedezői azonban továbbra sem vették le kezüket Jacky-ről, mert tudták, hogy nem az ő hibájából buktak meg eddigi produkciói. A film után ismét elsősorban a tévében tűnt fel, olyan sorozatokban, mint például a Sonic Youth, azonban 2005-ben ismét filmszerephez jutott. Először az öreg Yuen újabb taichi-s próbálkozásában, a The Tai Chi Master-ben volt látható, majd következett a nagy dobás, Jack szerepe és egy nagyszerű, látványos harcjelenet Donnie Yen ellenében az S.P.L.-ben. Idén pedig a Fatal Contact-ban kapott főszerepet, harctudása mellett ezúttal bemutathatott egy keveset színészi képességeiből, valamint humorából is.

Hozzászólások   

#3 Guest 2007-01-02 20:26
Egyetértek az előttem szólókkal, csak annyit tennék hozzá, hogy azért Jet Li, meg Donnie Yen korai szerepei sem voltak valami hajde kidolgozottak annak idején színészileg :-) . Aztán csak megtanulták valahogy a szakmát. :-) Én azt látom, hogy nála is ezt a jól bevált utat követik. Nekem egyetlen bajom van vele, mégpedig az, hogy rettentően unszimpatikus szegény. Na, ha lesz egy jobb szerepe, talán abban megszokom.
#2 Guest 2007-01-02 02:14
hááát.. szerintem a srác csak harcművésznek jó. színészi tehetsége kb egyenlő a nullával. mondjuk ez nem is naj, addig amíg nem kell megszólalnia, érzelmeket kifejeznie, csak menni előre és osztani ;-)
#1 Guest 2007-01-01 20:15
reméljük, hamarosan vmi normális, komoly szerepet is kap

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Story of Qiu Ju (Qiu Ju da guan si) (1992)

The Story of Qiu Ju (Qiu Ju da guan si) (1992)

The Story of Qiu Ju (Qiu Ju da guan si) (1992)  IMDb

High Kick Girl (2009)

High Kick Girl (2009)

Az iskoláslány karatetündér sokkal többet érdemelne ennél.

Crazy Stone (2006)

Crazy Stone (2006)

iMDB A hongkongi filmgyártás „istene”, Andy Lau , az idén elindította egy projectet, mellyel fiatal rendezőket szeretne támogatni. A második napon, jó managerként, egyből bele is invesztált a tervbe saját pénzéből 25 millió HK...

The Dragon from Russia (Gong chang fei long) (1990)

The Dragon from Russia (Gong chang fei long) (1990)

The Dragon from Russia (Gong chang fei long) (1990)iMDBEz a film egy, a 80-as évek második felében futott híres japán mangának az egyik filmes adaptációja. A képregény eredeti címe Crying Freeman, a szerzői pedig Ikegami...