belépés∆

Jacky Wu Jing

Jacky Wu Jing (吳京)

Jacky Wu Jing

Wu Jing 1974. április 3-án született Pekingben. Apja és nagyapja is harcművész volt, így nyilvánvalónak tűnt, hogy az utód is követi felmenőit. Hat éves korában apja utasítására került a Peking Sport Intézetbe. Híres elődjéhez, Jet Li-hez hasonlóan ő is a Beijing Wushu Academy csapatában versenyzett és a különféle korosztályos bajnokságokat rendre megnyerte. 1995-ben a híres hongkongi akciókoreográfus és filmrendező, Yuen Woo-Ping (aki többek között Donnie Yen-t is felfedezte) Cheung Yan-Yim társaságában ellátogatott az intézetbe új tehetségek felkutatása céljából, illetőleg hogy megtalálja új filmjének fiatal hősét.

Jacky Wu Jing

A választásuk Wu Jing-re esett, aki hirtelen a Tai Chi 2 című harcművészeti akciófilm főszerepében találta magát. A film ugyan nem aratott akkora sikert, mint amekkorára a készítői számítottak, azonban sokan felfigyeltek a fiatal főszereplő képességeire. Az elkövetkező időszakban a hongkongi filmipar nem készített újabb kungfu és wuxia filmeket, de akkoriban élték fénykorukat a tévécsatornákon a különféle wuxia sorozatok. Természetesen ezek készítésében Yuen Woo-Ping is részt vett és egy három éves szerződést kötött az új tehetséggel, aki három nagysikerű sorozatban is szerepet kapott. A filmek világába 2001-ben tért vissza, Tsui Hark Zu legendája című filmjével, amiben sok akkoriban feltörekvő tehetség tűnt fel (többek között Zhang Ziyi és Cecilia Cheung is). A film sok vihart kavart, a rendező pedig máig nem tudott túl lenni a sikertelenségen, hiszen ezzel a filmjével szeretett volna az amerikai piacra betörni. A film legjobb harci jelenete Zhang Ziyi és Jacky Wu csatája volt, azonban az immáron az egyik legnevesebb ifjú akciósztárrá váló Wu Jing további filmek helyett ismét a televíziós sorozatok felé fordult. A filmvilágba 2 évvel később tért vissza egy tradícionális kungfu film főhőseként, ez volt a Drunken Monkey.

Jacky Wu Jing

A filmet szinte mindenesként egy igazi legenda, Lau Kar-leung készítette, ő volt a rendező és az akciókoreográfus is. Míg ez utóbbi pozícióban remek munkát végzett, rendezőként nem tudott megfelelni az elvárásoknak, így ez a film is megbukott. Felfedezői azonban továbbra sem vették le kezüket Jacky-ről, mert tudták, hogy nem az ő hibájából buktak meg eddigi produkciói. A film után ismét elsősorban a tévében tűnt fel, olyan sorozatokban, mint például a Sonic Youth, azonban 2005-ben ismét filmszerephez jutott. Először az öreg Yuen újabb taichi-s próbálkozásában, a The Tai Chi Master-ben volt látható, majd következett a nagy dobás, Jack szerepe és egy nagyszerű, látványos harcjelenet Donnie Yen ellenében az S.P.L.-ben. Idén pedig a Fatal Contact-ban kapott főszerepet, harctudása mellett ezúttal bemutathatott egy keveset színészi képességeiből, valamint humorából is.

Hozzászólások   

#3 Guest 2007-01-02 20:26
Egyetértek az előttem szólókkal, csak annyit tennék hozzá, hogy azért Jet Li, meg Donnie Yen korai szerepei sem voltak valami hajde kidolgozottak annak idején színészileg :-) . Aztán csak megtanulták valahogy a szakmát. :-) Én azt látom, hogy nála is ezt a jól bevált utat követik. Nekem egyetlen bajom van vele, mégpedig az, hogy rettentően unszimpatikus szegény. Na, ha lesz egy jobb szerepe, talán abban megszokom.
#2 Guest 2007-01-02 02:14
hááát.. szerintem a srác csak harcművésznek jó. színészi tehetsége kb egyenlő a nullával. mondjuk ez nem is naj, addig amíg nem kell megszólalnia, érzelmeket kifejeznie, csak menni előre és osztani ;-)
#1 Guest 2007-01-01 20:15
reméljük, hamarosan vmi normális, komoly szerepet is kap

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Hős (Hero) (Ying xiong) (2002)

Hős (Hero) (Ying xiong) (2002)

iMDB A hongkongi (és kínai) filmtörténetben a wuxia filmek mindig is kitüntetett helyet foglaltak el a harcművészeti alkotások berkein belül, hiszen ez talán az egyetlen olyan filmes műfaj, amit szinte csakis és kizárólag a világ...

Sky of love (Oi duen liu sin) (2003)

Sky of love (Oi duen liu sin) (2003)

Sky of love (Oi duen liu sin) (2003) iMDB  

80 nap alatt a Föld körül (Around the World in 80 Days) (2004)

80 nap alatt a Föld körül (Around the World in 80 Days) (2004)

Jackie Chan a 90-es évek közepén hagyta el Hongkongot sok más nagy sztár mellett, hogy szerencsét próbáljon az Egyesült Államokban és sztárrá váljon a nyugati világban is. Mint köztudott, ez sikerült neki, ám az USA-ban...

Azumi 2 (2005)

Azumi 2 (2005)

 IMDb Hát végre itt van megnéztem... és hát nem valami nagy szám. Sőt. Ha nem lennék nagyon elfogult azt mondanám, hogy egy tökéletes B kategóriás alkotás. Igen, azt is mondom. Minden momentumáról látszik, hogy nagyon...