belépés∆

Narumi Riko

Narumi Riko (成海璃子)

Narumi Riko

Az 1992 augusztus 18-án született Narumi Riko tipikus példa arra, hogy hogyan működik a japán sztárgyártó gépezet. A négy tagú yokohamai család idősebbik gyermekét (egy öccse van) szülei öt éves korában vitték el a már számtalan hírességet kinevelő „Központi Gyerek Színházba” (Central Kodomo Gekidan) az akkor még eredeti nevét, azaz a Tsukamoto Akiko-t viselő lányt.

Narumi Riko

A képzés után, nem sokkal 8 éves kora előtt a Trick című tévésorozatban debütált a képernyőn, amiben a főszereplő sajátos stílusú bűvész, Yamada Naoko karakterének gyerekkori énjét alakította. A sorozatot hatalmas sikerrel vetítették Japánban és azon kevés széria közé tartozott, amiből több évadot (szám szerint kettőt) is készítettek, valamint mozifilm is készült belőle, amiben szintén szerepet kapott Riko. A még mindig csak kisiskolás reménység csillaga szépen kezdett felfelé ívelni, a Trick után ugyanis további sorozatokban is feltűnt, többek között a Wedding Planner-ben, a Kunimitsu no matsuri-ban és a Till the Battery Runs Out-ban is.

Narumi Riko

2005-ben újabb nagy lépcsőfokot lépett át, ugyanis a Ruri’s Island című sorozatnak már ő volt a címszereplője, valamint a szintén nagy sikerrel vetített 1 Litre of Tears-ban is szerepet kapott, Sawajiri Erika kishúgát alakította benne. Visszatért a filmvászonra is, ráadásul ott sem akárkinek keltette fel a figyelmét, ugyanis Miike Takashi válogatta be a Yokai Daisensou gyerekszínészei közé.

Narumi Riko

Ahogy az lenni szokott, ahogy egyre híresebb lett, úgy kezdett vele egyre többet foglalkozni a sajtó, illetve egyre több interjút adott. Ezeknek köszönhetően aztán olyan bulvárjellegű információk is ismertek róla, minthogy nem szeret sportolni és az iskolai testnevelés során az úszás órákat kifejezetten utálja, hogy a Ruri’s Island főcímzenéjét készítű Kobukuro nevű jpop csapat az egyik kedvence, akiknek ha ideje engedi, igyekszik a koncertjeiken is megjelenni, míg többször is megjegyezte, hogy a kedvenc énekese Shiina Ringo, akinek dalait előszeretettel énekli a karaoke összejöveteleken. Apropó zene, állítólag ügyesen játszik mind zongorán, mind shamisenen (a Ruri's Island kedvéért tanult rajta játszani), mind pedig gitáron. A jellemével kapcsolatban pedig azt nyilatkozta, hogy utál veszíteni, illetve ha valami baj történik vele, akkor is csak otthon a négy fal között mutatja ki érzelmeit, így igen erős léleknek tartják.

Narumi Riko

Szintén sok helyen megemlítik, hogy sokkal idősebbnek tűnik, mint amennyi valójában, sokkalta felnőttesebb, mint a korabeliek. Ezt a filmesek is kihasználták, például a 1 Litre of Tears Special-jában az akkor 14 éves lány egy 23 éves nővért alakított. Remek színészi képességeit is méltatták, állítólag nem okozott neki gondot eddig egyetlen karakter megformálása sem.

Narumi Riko

2006-ban mindössze egy új sorozatban játszott, ez volt a 9 részes God does not Play Dice, viszont három tévéfilmben is főszerephez jutott. Akárcsak a 1 Litre of Tears SP-jében, a The Last Nightingale-ben is egy nővérkét játszott, de ez a történet a második világháború idején kényszerből „besorozott” nők történetét mutatta be. A három részes Issho Wasurenai Monogatari, ami a fentebb már említett Kobukuro dalain alapult, középső epizódjának is ő játszotta a főszerepét, míg a Kimi ga Hikari wo Kureta-ban egy problémás diákot alakított. Mindezek mellett két mozifilmben is játszott, de sajnos nem sok információ áll róluk rendelkezésre, az egyik a Waters című vígjáték, a másik pedig egy horror, a The Vanished volt.

Narumi Riko

Az idei év az eddigi legsűrűbb éve. Az év legelején vetítették a tévék a Ruri’s Island SP-jét, áprilisban a 1 Litre of Tears SP-t és a tipikus melodrámák tömegébe tartozó Kaijoken Musashi-t. Mindemellett két vígjátéksorozat, a Queen of Enka és a The Goddess of Exams is a nevéhez fűződik és még három mozifilmben is látható. Az első ezek közül (nem a bemutatás sorrendjében) a How to Become Myself, a második pedig a Calling You volt, érdekes módon mind a kettőben egy-egy kissé talán gátlásos lányt játszott, akiknek az életében ugyan más értelemben, de fontos szerepet kap a telefon. Harmadik 2007-es filmje, a Shindou szintén dráma, jelenleg arról „híres”, hogy az ázsiai filmek rajongói az angol feliratot várják hozzá. Már az első 2008-as sorozata is ismert, ez lesz a Honey & Clover, amit január elejétől kezdve fognak Japánban vetíteni.

Narumi Riko

A színészi karrierje mellett az úgynevezett „idolok” kötelező kellékei, azaz a fotósorozatok is készültek róla. Eddig három jelent meg, a beszédes című 12 sai, azaz 12 éves volt az első, ezt követte 2007 áprilisában a Renka, majd júniusban a Natural Pure. Mindemellett modellként is dolgozott, többek között a Hanachu és a Pantene cégek számára, illetőleg jópár tévéreklámban is feltűnt.

Narumi Riko

Japánban úgy tartják róla, hogy ő lehet az ország következő nagy sztárja, ha nem ég ki idejekorán. Egyelőre ez nem fenyeget, mert a vele készült interjúkban a jövővel kapcsolatban többször is kifejtette, hogy mindenképpen a színészettel szeretne foglalkozni és minden vágya, hogy külföldi filmekben is kipróbálhassa magát, aminek érdekében folymatosan igyekszik szélesíteni képességeit és tudását. A színészetről úgy nyilatkozott, hogy ezt a munkát ő maga választotta és szeretné még nagyon sokáig folytatni. Majd meglátjuk, mi lesz belőle, eddig mindenesetre ígéretes.

Hozzászólások   

#5 Guest 2008-01-01 23:40
Narumi a főszereplő kissrác nővérét játszotta a Yokai daisenso-ban, sajnos nem valami sokat szerepelt benne, egyszer beszéltek telefonon. Talán még egyszer lehetett látni az arc nélküli lámpás hordozóként.
#4 YEZy 2008-01-01 15:43
Szerintem ugyanabból a mangából készül a sorozat is, mint a film. Itt van hozzá a link is (wiki.d-addicts.com/Hachimitsu_to_Clover). Hogy a Yokai daisensou-ban melyik gyerek volt Narumi, azt most meg nem mondom, mert jó rég láttam a filmet...
#3 Guest 2008-01-01 13:34
A Honey and Clover-ből készült sorozat? És vajon abból a filmből, amire gondolok? A művészeti főiskolás fiatalokról szóló film? Ha igen, kéne a sorozat : )
Aranyos, kis romantikus volt a sztori, meglepő mód nyugati happy endhez közeli véggel, japánoktól szokatlan, még csak beteg sem volt senki, nemhogy meghalt volna : ) Ja, 2 kép volt benne ami miatt érdemes volt, a legelső, meg a legutolsó : )
Az One litre of tearst láttam, ari volt benne, de a Yokai Warban ki volt? A How to became... most jön le, kíváncsi vagyok : )
#2 YEZy 2008-01-01 13:23
Igen, közben már lett, csak amikor írtam, még asszem nem volt. :D Na majd javítom.
#1 Guest 2008-01-01 13:20
Csak annyit fűznék hozzá, hogy a Shindo-hoz van már angol felirat. :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Anna Magdalena (Ngon na ma dak lin na) (1998)

Anna Magdalena (Ngon na ma dak lin na) (1998)

iMDBChung Man Yee neve valószínűleg még a legfanatikusabb ázsiafilm rajongóknak sem mond sokat. Mindez nem véletlen, még azzal együtt sem, hogy az úriember Oscar díj jelöléssel, valamint az iMDB szerint eddig 12 különféle filmes...

In Love with the Dead (Chung oi) (2007)

In Love with the Dead (Chung oi) (2007)

In Love with the Dead (Chung oi) (2007)iMDBA Pang ikrek jól belehúztak a 2007-es év vége felé, hiszen nemrég láthattuk Oxide korrektül sikerült The Detective című munkáját, most pedig Danny jelentkezett legújabb, beszédes című...

The Knot (Yun shui yao) (2006)

The Knot (Yun shui yao) (2006)

The Knot (Yun shui yao) (2006)iMDBA XX. század 40-es éveinek második felében egy jómódú fogorvos családja felfogad egy diákot angolt tanítani a fiuk mellé. Az anya szerint az újdonsült tanítónak, Chen Qiushui-nek nehéz dolga lesz,...

The Detective (C+ jing taam) (2007)

The Detective (C+ jing taam) (2007)

Gondolom, nem vagyok egyedül azzal a dilemmámmal, mely a mai hongkongi film két fontos figurája, a Pang testvérpár kapcsán merült fel bennem. A kérdés egyszerű: most szeressük őket, vagy sem? Minden új filmjük egy-egy lehetőség,...