belépés∆

Tanaka Rena

Tanaka Rena (田中麗奈)

Tanaka Rena

Tanaka Rena 1980 május 22-én született a Fukuoka prefektúrában található Kurume városában. Már öt éves korától kezdve színésznői álmokat dédelgetett, majd az általános iskola 6. évfolyamától kezdve szülővárosában rendszeresen járt különféle tehetségkutatókra és meghallgatásokra. Néhány évvel később, másodéves középiskolásként apja vitte el egy Fukuoka-i modellügynökséghez, a Rei Ward-hoz (remélem, jól fordítottam), akik szerződést is ajánlottak neki.

Tanaka Rena

Ettől kezdve számtalan helyi reklámban szerepelt, arca ismertté vált egész Kyuushuu-n, de Rena mindenáron Tokyo-ba akart költözni. Úgy tervezte, hogy miután elvégzi a középiskolát, lesz is lehetősége a költözésre, de szülei nem engedték, sőt, kifejezetten ellenezték a lány terveit. Így aztán tovább folytatta a tanulást, hogy szüleivel kötött „alkuját” beteljesítse, de egyre több munkát kapott Tokyo-ban, ami miatt rengeteget ingázott a két város között. Végül 1999 márciusában, az iskola befejeztével sikerült végleg felköltöznie a fővárosba.

Tanaka Rena

Egy 1998-ban forgatott reklámfilm, a Century Juice italt népszerűsítő kisfilmben alakított karakterével, Nacchan figurájával vált népszerűvé. Ettől kezdve hosszú éveken keresztül afféle „reklámkirálynőként” tartották számon, hiszen 2001-ig folytatta a további Nacchan reklámokat, majd ezután ugyanennek az italgyártó cégnek a sörreklámjában szerepelt. 2005-ben egy reklámszakember kitalálta, hogy fel kellene „éleszteni” Nacchan-t újra, a megformálásához pedig természetesen ismét Rena-t kérték fel. Mindezek mellett a japán idolok elmaradhatatlan kiadványai sem hiányozhattak tőle sem, 1999-ben adta ki magáról az első képeskönyvet Rena@19 címmel, amit 2000 szeptemberében a La Strada követett.

Tanaka Rena

1999 végén a népszerű, akkor már 45 éve üzemelő komikuscsapat, a The Drifters készített vele egy közös fotósorozatot, valamint együtt szerepelt velük egy közös reklámban is. Az ötlet a csoport egykori vezetőjétől, Arai Chuu-től származott, ám Arai nem sokkal ezután, 2000 elején meghalt, így Rena a The Drifters-szel való kapcsolata is megszakadt, de a csoport egy másik tagjának, Ikariya Chousuke-nak a nem sokkal később kiadott könyvének illusztrációin szintén Rena szerepelt. Népszerűsége folyamatosan emelkedett, a reklámok mellett pedig a tévéshow-k kedvelt vendége lett, valamint egy tévésorozatban is szerepet kapott. Ez az 1999-ben készült Over Time volt, aminek Rena 3 epizódjában játszott. Azonban sok más hozzá hasonló idollal ellentétben nem nagyon kapott több sorozatszerepet, a Fuji TV inkább a filmekben szerepeltette, valamint Rena továbbra is a reklámokra koncentrált.

Tanaka Rena

Első filmszerepét még 1998-ban kapta a Give It All (Ganbatte Ikimasshoi) című filmben, ami egyből főszerep volt. Egy 15 éves életunt diáklányt kellett alakítania, akinek sem a tanulásban, sem a szerelemben nincs túl nagy szerencséje, ám egy napon ráébred arra, hogy az evezés az élete. A film olyan későbbi alkotásokhoz hasonlítható, mint a Waterboys, valamint a Swing Girls (továbbá a néhány évvel korábbi Sumo Do Sumo Don’t), Rena pedig (az iMDB szerint) csekély 7 elismerést söpört be érte, köztük több Év felfedezettje és Legjobb Színésznő díj is volt. Második főszerepe egy évvel később a nagy sikert aratott tévésorozat, a Great Teacher Onizuka (GTO) filmváltozatában volt, amiben szintén egy problémás diáklányt alakított.

Tanaka Rena

Shinohara Tetsuo rendhagyó romantikus filmjében, a First Love-ban is nagyszerű játékával tűnt ki, a beteg édesanyja első szerelmét felkutató diáklány megformálásáért újfent elnyerte a Legjobb Színésznő díjat (ezúttal a Japanese Professional Movie Awards díjkiosztóján). A Zawa-zawa Shimokita-sawa című filmbeli kisebb szerep után a Hayashi Mariko regényéből adaptált Tokyo Marigold főszerepében tündökölt ismét. Ezúttal egy fiatal lányt játszott, aki „meghatározott ideig” válik egy fiatal fiú barátnőjévé, ami természetesen sok-sok bonyodalom forrása lesz.

Tanaka Rena

A továbbiakban egy fantasy filmben, a Toy Reanimator-ban és egy vérbeli drámában, a 13 Steps-ben játszott egy-egy kisebb szerepet,  majd következett egy könnyed vígjáték, az elemeiben a Give It All-ra emlékeztető Drugstore Girl, amiben Rena egy idősödő férfiakból álló lacrosse csapat edzőjét játszotta. Az A Day on the Planet-ben egy lakásavató bulin részt vevő héttagú baráti társaság egyik tagját formálta meg, az elsősorban fiatalok számára készült Nin x Nin Ninja Hattori-kun-ben pedig egy mellékszereplőt, Midori-t alakította. Mindezek mellett Okada Takashi három részből álló rövidfilmsorozatában is szerepet vállalt, ezek sorrendben a Futari no himitsu (Kettejük titka), az Otoko to onna no himitsu (Férfi és nő titka) és a Hajimete no himitsu (Kezdet titka) címet viselő komikus alkotások voltak.

Tanaka Rena

2005-ben két blockbusterben, a Summer of Ubume című horrorban és a The Suspect: Muroi Shinji-ben volt látható, ám egyik sem volt főszerep. Egy kínai tévésorozatban, a Meiyan-ban is szerepet vállalt és annak érdekében, hogy minél hitelesebb lehessen benne, elkezdte tanulni a kínai mandarin dialektust. Egy évvel később végre ismét főszerephez jutott, ezúttal a Waiting in the Dark című romantikus drámában, amiben a tajvani Wilson Chen volt a partnere. Valószínűleg a mandarin tudása is szerepet játszott abban, hogy egy tajvani-japán koprodukció, a Shanghai-ban forgatott Tripping egyik szerepét is megkapta, ismét Wilson Chen oldalán volt látható.
Idén a korábbiaknál is aktívabban filmezik, a Mizuki Shigeru mangájából adaptált Kitaro című fantasyt áprilisban mutatták be a japán mozik, két regényfeldolgozást, a Toubou Kusotawake-t és a Summer of Ubume „folytatását”, a szintén Shanghai-ban forgatott Mouryou no hako-t (magyarul kb. szörnyek doboza) még nem mutatták be. A távolabbi jövőben, 2008-ban bemutatandó további két filmjéről van még hír, az egyik a Giniro no season (Silver Season) és az Inu to watashi no 10 yakusoku (A kutyám és én 10 ígérete) lesz.

Tanaka Rena

Hozzászólások   

#3 asiafan 2007-08-26 14:06
hánemtom, de arról a fehér tréninges képről nekem a kiszeltünde ugrik be..
#2 arnold 2007-08-26 11:58
ja, kifejezetten ronda, pfúj! :D
#1 asiafan 2007-08-26 03:22
amennyire emlékszem, amikben láttam, jó volt, de nem különösebben szép (sőt)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Oldboy (2003)

Oldboy (2003)

 iMDB  Ez egy bosszúfilmnek néz ki, pedig nem az. Adott Oh Dae-soo (Choi Min-sik), egy átlagos férfi, aki éli a szokásos családi életét, azonban egy nap elrabolják, és egy magánzárkában tartják hosszú időn keresztül...

A Good Lawyer's Wife (2003)

A Good Lawyer's Wife (2003)

 IMDb Mindig ilyesmiről álmodtam... Egy gazdag, csinos, intelligens, de a férje által némileg elhanyagolt ügyvédfeleség kis kalandot szeretne csempészni életébe, és flörtölni kezd az őt állandóan követő, s utána leskelődő gimnazista sráccal. Nincs semmi érzelem...

The Unforgiven (Yongseobadji mothan ja) (2005)

The Unforgiven (Yongseobadji mothan ja) (2005)

A fiatal Jun Dzsongbin tavalyi filmjével a Nameless Gangster-rel viharos sikert aratott hazájában és külföldön is. Első független nagyjátékfilmje - The Unforgiven - egyben a főiskolás diplomamunkája volt, amit nemcsak rendezett, hanem a forgatókönyvét is...

Back to 1942 (Yi Jiu Si Er) (2012)

Back to 1942 (Yi Jiu Si Er) (2012)

  Szívesen nézek történelmi filmeket, ráadásul a fenti alkotás, - a statisztikák szerint, - nem csak a szakmának, hanem a közönségnek is tetszett, ezért várakozással telve ültem le a fotelba. A film a kínai Henan tartományban, az...